En Sıcak Konular

SURİYE'YE ARAP BİRLİĞİ İRAN'A YAHUDİ TEHDİDİ!

7 Kasım 2011 19:17 tsi
SURİYE'YE ARAP BİRLİĞİ İRAN'A YAHUDİ TEHDİDİ! AKP’nin komşularla sıfır sorun politikası ciddi sorunlar yaşarken Türkiye için yeni bir sıkıntı da komşularına yönelen tehdit oldu.

Suriye'ye Arap Birliği İran'a Yahudi tehdidi!

AKP'nin komşularla sıfır sorun politikası ciddi sorunlar yaşarken Türkiye için yeni bir sıkıntı da komşularına yönelen tehdit oldu.

Büyük sıkıntılarla uğraşan Türkiye, şimdi de komşularına yönelen tehditlerle uğraşmak zorunda kalacak. İsrail, İran'ın atom bombası üreteceği tezini işleyerek dünya kamuoyunu bu ülkeye saldırı için kışkırtmaya çalışırken, tehlikeli bir açıklama da Arap Birliği'nden geldi: Suriye için korkunç sonuçlar doğabilir.

Komşular tehdit altında
İsrail Cumhurbaşkanı Peres, ABD'den aldığı destekle İran'a tehditler sallamaya devam ederken, Arap Birliği de Suriye'yi hedef alıyor. Esad'ın attığı tüm adımlara, hem ABD, hem de Arap Birliği kuşkuyla bakıyor.

İRAN

Türkiye'nin komşularına yönelik tehditler, her gün biraz daha ağırlaşıyor ve bölgedeki güvenliği sarsacak bir konuma doğru ilerliyor. Bu tehditlerin odaklarından biri, İran. İran'ın ABD ile uzun bir geçmişe dayanan sorunlarının sıcak temasa ilerleyeceği konusundaki tehditler ABD'den çok, onu arkasına alan İsrail'den geliyor. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Tahran'ın nükleer programıyla ilgili Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu raporunun yayınlanması öncesinde, İran'a yönelik bir operasyonun "giderek daha muhtemel göründüğünü" söyledi. Peres, özel bir İsrail televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "İran'ı izleyen birçok ülkenin istihbarat servisleri endişeleniyor ve yöneticilerini İran'ın bir atom silahı elde etmeye hazır olduğu yönünde uyarıyor. Yükümlülüklerini yerine getirmeleri için bu ülkelere bakmak gerek. Yapılması gereken bu ve uzun bir seçenek listesi var" diye konuştu.

Lieberman da söze girdi
Salı günü yayımlanması beklenen rapor öncesinde İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman da raporun tüm şüphelerin ötesinde İran'ın nükleer programının askeri hedeflerini ortaya koymasını umduğunu belirterek, İran'a karşı yeni bir dizi uluslararası ambargo uygulanmasını beklediğini söyledi.

SURİYE
Bir diğer hedef tahtası da, Suriye. Esad'ın demokratikleşme yolundaki tüm girişimlerini çeşitli bahanelerle görmezden gelen ABD ve öteki Batılı ülkeler, Suriye üzerinde tehdit oluşturmaya devam ediyorlar. Suriye İçişleri Bakanlığı'nın son olarak aldığı silah taşıyan, satan ve dağıtan ancak suç işlememiş kişilerin bir hafta içerisinde en yakın polis merkezine teslim olmaları halinde affedilmeleri kararı da ABD tarafından kuşkuyla karşılandı. Suriye yönetimi ise ABD'nin açıklamalarını kınayarak, "İsyana teşvik eden, silahlı grupların Suriye vatandaşlarına uyguladıkları terörizmi destekleyen bu sorumsuz açıklamaları kınıyoruz. Suriye hükümeti uluslararası toplumu, BM Güvenlik Konseyi 'nin terörle mücadele politikası ve uluslararası hukuk ile çakışan bu tür tutumlara karşı durmaya davet ediyoruz. ABD yönetimi yine Suriye'nin içişlerine açıkça müdahale ettiğini ve öldürmeyi, Suriye'deki terörist grupların finansmanının sağlanmasını desteklediğini göstermiştir" dedi. 

Korkunç sonuçlara gebe

Bu arada Suriye üzerindeki bir başka tehdit de Arap Birliği'nden geldi. Arap Birliği, Suriye'deki krizi sona erdirmeye yönelik planın başarısızlığa uğramasının, Suriye ve bölge için "korkunç sonuçlar" doğurabileceği uyarısında bulundu. Merkezi Kahire'de bulunan Arap Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Genel Sekreter Nebil El Arabi Şam yönetimini Suriye'de şiddetin sona ermesi ve ulusal diyaloğun başlatılmasını öngören planın hayata geçirilmesi için hemen harekete geçme çağrısında bulundu. Açıklamada, Suriye'den "akan kanın durdurulması" istendi.

 

Kaynak: YENİÇAĞ GAZETESİ  http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/habergoster.php?haber=58687



Bu haber 981 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,570 µs