En Sıcak Konular

LİSEYİ KANA BULAYACAKTI BOMBA ELİNDE PATLADI

3 Kasım 2011 23:15 tsi
LİSEYİ KANA BULAYACAKTI BOMBA ELİNDE PATLADI Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından Viranşehir Kız Meslek Lisesi'ne atılmak üzere hazırlanan el yapımı parça ve basınç etkili bomba, teröristin elinde patladı.

Liseye atmak istediği bomba elinde patladı

Okulu kana bulayacaktı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından Viranşehir Kız Meslek Lisesi'ne atılmak üzere hazırlanan el yapımı parça ve basınç etkili bomba, teröristin elinde patladı. Bombacı teröristin daha önceki olaylardan dolayı yargılandığı öğrenildi. Olay ile ilgili 4 kişi gözaltına alındığı belirtilirken, gözaltına alınanlardan birinin evinde yapılan aramada 2,5 kiloğram esrar ve 109 kök hint kenevirine el kondu.

Terör örgütü bölgede eğitimi sekteye uğratmak için önce öğretmenleri herdef aldı, ardından sivillere saldırdı. Saldırılardan sonuç alamayan örgütün, yeni hedefinde ise öğrenciler var. Örgüt yandaşları Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde öğrencilere yönelik ilk saldırısı sonuçsuz kaldı. Kız çocuklarına atılmak üzere hazırlanan el yapımı bomba 22 yaşındaki Hüseyin G'nin elinde patladı. Patlama sonrası ilçe devlet hastanesine kaldırılan Hüseyin G. ilk müdahaleden sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk belirlemelere göre saldırganın sağ kaş ve sağ yanağında yara olduğu, sol işaret parmağının tamamen koptuğu, sol baş, sağ işaret, sağ baş ve sağ orta parmağının parçalandığı, ameliyat sonrası parçalanan 3 parmağının dikildiği öğrenildi.

Emniyetin elde ettiği ilk belirlemelere göre el yapımı bomba patladığı tespit edilen Hüseyin G'nin adı altında Viranşehir BDP ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen yasadışı eyleme katıldığı ve örgüt propagandası yaptığı belirtilirken, zanlının daha önce katıldığı eylemlerden dolayı tutuksuz yargılandığı öğrenildi.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ve bomba imha uzmanları tarafından yapılan ön incelemede kutukola ambalajı içerisine yerleştirilmiş el yapımı parça ve basınç etkili fitil ateşlemeli bomba kullanıldığı tespit edildi. Olay ile ilgili Hüseyin G., Mahmut K., Ail K. ve Resul D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen ilk bilgilere göre el yapımı bombanın Viranşehir Kız Meslek Lisesi'ne atılacağı planlandığı belirtildi. Şüphelilerden Resul D'nin işyerinde yapılan aramada bir adet Leptop, bir adet harddisk, bir adet harici disk ele geçirilerek incelemeye alındı. Şüphelilerden Ali K'nin ikametinde yapılan aramada ise 2,5 kiloğram kubar esrar maddesi ve 109 kök hint keneviri ve bir adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirildi. Olay ile ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE  http://www.milligazete.com.tr/haber/okulu-kana-bulayacakti-220358.htm



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,809 µs