En Sıcak Konular

DARISI İSTANBUL'DAKİ AYASOFYA'NIN BAŞINA

3 Kasım 2011 21:16 tsi
DARISI İSTANBUL'DAKİ AYASOFYA'NIN BAŞINA Bursa’nın İznik İlçesi’nde restorasyonunu tamamlanan Ayasofya Camii, bayram namazında ibadete açılacak.

Ayasofya Camii bayram namazına hazır

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü'nün, Bursa'nın İznik İlçesi'nde restorasyonunu tamamladığı Ayasofya Camii, bayram namazında ibadete açılacak. Ayasofya'da hem namaz kılınacağı, hem Hıristiyanların ziyaret edebileceği belirtildi.
İznik Ayasofya Camii'nin ibadete açılması için hazırlıklar devam ediyor. Camiinin minaresine alem takılırken, zeminine ahşap platform yerleştirildi, mimber ve kürsü monte edildi. Minaresine hoparlör yerleştirilen camiden iki gün önce ilk ezan da okundu. Mihrap önündeki platforma halılar döşenen camiinin bayram namazında ibadete açılacağı belirtildi.

Ak Parti İznik İlçe Başkanı Osman Sargın, İlçedeki sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Ayasofya Camii'ni bugün ziyaret etti. Sargın, camiinin mihrap bölümünde 200 kişinin namaz kılabileceği bir platform yapıldığını ve geri kalan bölümlerde herhangi bir düzenlemeye gidilmediğini belirterek, "Kurban Bayramı namazında ibadete açılacak camiyi herkes ziyaret edebilecek. Hıristiyanlar için kutsal bölümler herkese açık olacak. Bu zaten İslam hoşgörüsü" dedi.

Bir gazetecinin " Ayasofya'ya daha önceden ziyarette bulunan yerli ve yabancı turistlerden para alınıyordu. Şimdi ise para alınacak mı" sorusuna AK Parti İlçe Başkanı Osman Sargın, "Bundan sonra para alınmayacak. Ayasofya Müzesi tabelasını yetkililer tarafından kaldırılmıştır. Burası artık Ayasofya Camii'dir ama her iki din mensubunu da ziyaret edebilecektir" diye konuştu.

Toplantıya katılan İznik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dede, yaptıkları inceleme sonucu her iki din için önemli bir yeri olan Ayasofya'da herhangi bir tahribatın söz konusu olmadığını ifade ederek, "Müslümanlar namazını kılacak, Hıristiyanlar da ziyaret edebilecek. Tüm Müslüman ve Hıristiyan alemini burayı görmeye davet ediyoruz" dedi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN  http://haber.gazetevatan.com/ayasofya-camii-bayram-namazina-hazir/408903/1/Gundem



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,311 µs