En Sıcak Konular

TRABZON CSKA KARŞISINDA DİREĞE TAKILDI: 0-0

3 Kasım 2011 10:02 tsi
TRABZON CSKA KARŞISINDA DİREĞE TAKILDI: 0-0 Bordo-mavili takım, Rus rakibinden rövanşı alarak 2. tur kapısını aralamak istiyordu, ama hesaplar tutmadı.

Kördüğüm

Bordo-mavili takım, Rus rakibinden rövanşı alarak 2. tur kapısını aralamak istiyordu, ama hesaplar tutmadı. İlk yarıda etkisiz kalan Karadeniz ekibi 2. devre ayağa kalktı, Doumbia'nın atılması umutları daha da artırdı, 90+2'de direkten dönen top her şeyi son 2 maça bıraktı.

Bu maçta 9 kez ofsayta düşen Trabzonspor bu konuda da Şampiyonlar Ligi tarihine 'En çok ofsayta düşen takım' olarak geçti...

Trabzonspor mutlak galibiyet hedefiyle çıktığı CSKA Moskova karşısında hedefine ulaşamadı, Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselme şansını ateşe attı: 0-0
Bordo-mavili takım ilk yarıda Rus ekibinin uyguladığı ofsayt taktiğini bir türlü aşamazken, net gol pozisyonu üretmekte zorlandı.
2. dakikada ceza alanı içinde kaleci Tolga'yı da geçen Doumbia sol çaprazdan kaleye şutladı, çizgi üzerindeki Giray topu uzaklaştırarak gole izin vermedi.
10. dakikada Adrian'ın ceza alanı çizgisinin önünden attığı şutta top az farkla üstten auta gitti.
12. dakikada Vagner Love sert bir şutla kaleyi yokladı, Tolga meşin yuvarlağı kornere çelmeyi başardı.
32. dakikada Vasili Berezutski'den seken topu önünde bulan Burak'ın şutunda top direğin dibinden dışarı çıktı.
42. dakikada köşe atışını Colman kullandı, iyi yükselen Burak'ın kafa vuruşundan sonuç çıkmadı.
43. dakikada Vagner Love'ın pasıyla ceza sahasına giren Doumbia karşı karşıya durumda şutunu attı, Tolga rakibine gol şansı tanımadı.

MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

67. dakikada orta sahadan kaptığı topla ilerleyen Alanzinho tribünleri ayağa kaldırdı. Ceza sahası üzerinde kendisini karşılayan rakibinden sıyrılan Brezilyalı yıldız sol çaprazdan sert vurdu, Gabulov yerden gelen meşin yuvarlağa sahip oldu.
79. dakikada sağ kanattan gelişen CSKA Moskova atağında Celustka'nın ters vuruşunda top kaleye yöneldi, Giray kafayla tehlikeyi önledi.
84. dakikada Vagner Love ceza sahası üzerinden voleyle kaleyi denedi, Tolga üzerine gelen topu çeldi.
86. dakikada sağ kanattan atağa katılan Celustka yerden ortaladı, Burak gelişine vurdu, top kaleci Gabulov'da kaldı.
90. dakikada Dzagoev yaklaşık 25 metreden çok sert vurdu, Tolga nefis bir refleksle topu kornere tokatladı.
90+2'de Trabzonspor belki de Şampiyonlar Ligi'nde ikinci tura yükselmesini sağlayacak galibiyete çok yaklaştı, ama direği aşamadı. Colman'ın kornerinde savunmanın arasından iyi yükselen Celutska kafayı vurdu, meşin yuvarlak direkten geri gelince maç golsüz sona erdi.

'Kötü bir gece oldu'
Bordo-mavili takımın golcüsü Burak Yılmaz, 75 gün sonra Avrupa kupası maçında forma giydi. Trabzonspor'un, Athletic Bilbao ile 18 Ağustos'ta oynadığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasında kırmızı kart gören ve aldığı 3 maçlık cezası biten milli yıldız, CSKA Moskova'ya karşı ilk 11'de forma giyerken bekleneni veremedi. Burak maçta hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, "Beklemediğimiz bir sonuç aldık. Bizim için kötü bir gece oldu. Kazanıp, avantaj yakalamak istiyorduk, ama bulduğumuz az sayıdaki fırsatı değerlendiremedik. İki takım da maça çok motiveydi. Gruptan çıkmak için bu performansımızın üstüne çıkmalıyız" dedi.

'11'e 11 iken daha iyiydik'
Trabzonspor'un müthiş bir form grafiği yakalayan kalecisi Tolga Zengin, CSKA Moskova karşısında çok başarılı bir performans sergiledi. Her iki yarıda yaptığı birbirinden kritik kurtarışlarla Rus ekibine gol şansı vermeyen tecrübeli file bekçisi, "Nedenini bilmiyorum ama rakibin 10 kişi kalması bizi olumsuz yönde etkiledi. Özellikle son bölümlerde kalemizde birçok tehlike yaşadık. Bana göre maç 11'e 11 devam ederken daha iyi oynuyorduk. Sırada Inter maçı var. Zor bir karşılaşma olacak. Umarım üst tura çıkmayı başarırız" dedi.
 
Büyük ilgi

Bordo-mavili taraftarlar, CSKA Moskova maçına büyük ilgi gösterdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nı dolduran 20 bin taraftar, maç öncesi dağıtılan bayraklarla takımlarına destek verdi. Başkan Sadri Şener ve yönetim kurulu üyeleri de maçı tribünden izledi. Yaklaşık 500 kişilik CSKA Moskovalı taraftar da kendilerine ayrılan yerden takımlarını destekledi. 

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ http://spor.milliyet.com.tr/kordugum/spor/spordetay/03.11.2011/1458686/default.htm

 


Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,394 µs