En Sıcak Konular

HAYVANDAN DAHA AŞAĞI

21 Ekim 2011 19:55 tsi
HAYVANDAN DAHA AŞAĞI Nasıl ki biz çocuğa gülebilir, onu küçümseyebilirsek, Allah da bizi küçümseyebilir. Bizi yaratanın da bize verdiği aklı kullanmayışımızdan dolayı bize hayvandan aşağı demesi normal bir durum olur.

Hayvandan Daha Aşağı

"Andolsun biz, cinlerin ve insanların birçoğunu cehennem için yaratmışızdır. Onların kalbleri vardır, onlarla kavramazlar; gözleri vardır, onlarla görmezler; kulakları vardır, onlarla işitmezler. İşte onlar hayvanlar gibidir; hattâ daha da aşağı seviyededirler. İşte asıl gâfiller onlardır."
(el-A'râf, 179)
 

           İnancı zorlayacak ayetlerden biri diye bakılır ve her fırsatta İslam'a saldırmak için kullanılagelir. Fakat aklı olduğunu düşünen bir kişi -ki ayete karşı çıkabildiğine göre olduğunu düşünür- yeniden üzerine Kuran'ı bütün olarak algılayıp düşünecek olursa doğruluğunu kavrayacaktır. İnsana aklı veren Allah'tır. Bu düşünceyi kabul ediyorsa eğer bu akıl için inancını ortaya çıkaracak delilleri de kendisine sunmuş demektir. 2 yaşındaki bir çocuğun önünden nesnenin saklanmasıyla çocuk ağlamaya başlar, nesne kayboldu sanabilir ama nesne vardır sadece aklı bunu idrak edebilecek kapasiteye sahip değildir henüz. Evrenin yanında Dünya nasıl küçükse ve küçülüyorsa; Allah'ın sonsuz aklı yanında insan aklı da öyledir. Sivri dilli olduğunu sanan biri sordu bunu nerden biliyorsun diye. Anti-tez oluşturabilirsin, aksini ispatlayabiliyor musun? Ayrıca Allah'ın sahip olduğu akli güce kanıt olacak doğadan ve evrenden binlerce kanıt var, somut deliller. Bir bebeğin ağlamasına biz güleriz kimi zaman nasıl anlamaz diye. Algıları yetersizdir çünkü duyumlarını birleştirerek beyninde o nesnenin sürekliliğini sağlayamamıştır. O nesnenin sürekliliğini öğrendiğinde ise durum değişir ve varlığa artık yok deseniz de inanmaz. Sahip olduğu aklı onu aramaya zorlar.

            Nasıl ki biz çocuğa gülebilir, onu küçümseyebilirsek, Allah da bizi küçümseyebilir. Bizi yaratanın da bize verdiği aklı kullanmayışımızdan dolayı bize hayvandan aşağı demesi normal bir durum olur. Sadece hayvan sezileriyle yaşar ve hayvanlar düşünmez, düşünemez. Zeki bile olsalar çocuk örneğinde verdiğimiz gibi algı yetersizliği bunun önüne geçer ve sonuçlar sezgilere, reflekslere ve ilahi donanıma dayalı kalır.

            Nasıl yeni şeyler öğrendikçe, zihinsel becerileri arttıkça nesnenin sürekliliğini ve gözden kaybolunca aslında kaybolmadığını anladı, akıl sahibi bir insan da araştırıp Allah'ın varlığını rahatça görebilir.

            İnsanoğlunun şüphelerini silip atacak tüm bilimsel delillere sahiptir İslam. Yeter ki objektifliği kaybetmeden düşünebilelim. Kuran'ın hükmettiği hiçbir kural yoktur ki insana zararlı olsun. Şöyle ki insana mantıksız gelen çoğu hükümlerin gerekliliklerinin gün geçtikçe artıyor olduğu bilim çevrelerince kabul görmeye başlamıştır.

            İşte insanlar bu noktada böyle düşünmek yerine; "Kuluna hakaret eden bir Yaratıcı mı olur?"diyerek kestirip atmaması gerekir. Hayatı bir bulmaca olarak görebilmek gerekir. Bize akıl vermiştir ve sonucu yazmamızı bizden ister. Sonucu bilinen bir bulmaca elbette mantıksız olacaktır. Araştırıp öğrenmek şüphesiz kalıcılığı sağlayacaktır. Kendisine gösterilen delilleri delilden kabul etmiyorsa ve en önemlisi bunun aksini kanıtlayacak kapasitesi olmadığı halde -ki eğer İslam bir insan uydurması olsa aksi elbette kanıtlanabilirdi- inat ediyorsa; evet o insanlar hayvan gibidir hatta daha aşağıdırlar.

 

 Servet Genç 


Bu haber 4,242 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,732 µs