En Sıcak Konular

BİÇAK KEMİĞE DAYANDI!

20 Ekim 2011 20:02 tsi
BİÇAK KEMİĞE DAYANDI! Evet, "Bıçak kemiğe dayandı!". Şimdi ya bu bıçağı batmadan kendimizi sakınıp yara almaktan kurtulacaz. Ya da bıçağın acısıyla kendimize yeni bir doktor arayacaz. Bıçak kemiğe 6 (altı) defa dayanmadı. Bıçak kemiğe binlerce defa dayandı.

Bıçak Kemiğe Dayandı!

 


Resimde benzer ifadeler gösteriliyor, birileri bu resimle rant yapma peşinde koşarken, aslında farketmeden bir gerçeği de gözler önüne seriyor. Şimdi bu sözlerin söylendiği zamanda gerçekleşen gelişmelere göz atalım..

Turgut Özal Türk Siyasi Birliği kurulması taraftarıydı, misak-ı milli sınırlarını benimsemişti. Çalışmaları bu yöndeydi. Öyle ki, Körfez Savaşı yıllarında Musul ve Kerkük'e girilmesini isteyince generallerden istifa haberi geliyordu. 

Süleyman Demirel zamanında teröre karşı savunularak başarı sağlanamayacağı, saldırılması gerektiği şeklinde kararlar alındı. Türk Askeri taarruza geçiyordu.

Çiller döneminde terörü bitirmek için özel timler görevlendirildi. Başarı elde edildi öyle ki; Bitlis ve Tunceli'de terörü büyük ölçüde bu kuvvetler bitirdi. Ama sonradan bozunmalara uğrayarak derin devlet oluşumlarından biri haline geldi.

Yılmaz döneminde Susurluk Kazası gerçekleşti. Derin yapılanmalar gün ışığına çıkmaya başladı. Öyle ki yeni öğrendiğimiz üzere Ergenekon diye tabir edilen örgütlenmenin izlerine ilk o günlerde rastlandı.

Ecevit döneminde Apoit yakalandı ve Türkiye'ye getirildi. İfadesi ürkütücüydü. 140 ülkeden yardım alan bir terör örgütünden bahsediyordu.

Erdoğan döneminde ise Kürt Açılımı söz konusu oldu ve PKK'ya zemin oluşturan yapılanmaların üzerine gidilmeye çalışıldı. Yapılan barışçıl çağrılar, şehit analarının feryadlarıyla cevaplanırken, uzatılan ellere silah doğrultulmaya devam etti Pkaka. 

Peki soluyla, sağıyla, dincisiyle, Atatürkçüsüyle değişen bu hükümetlerin sorunu neydi? Hepsi yanlış mı düşündü? Sokakta yürürken bastığımız sakızın suçu atanda mıdır? Yürürken önüne bakmayan bizlerde mi? Yoksa o sakızı ordan almadı diye temizlik görevlisinde mi? 

Evet, "Bıçak kemiğe dayandı!". Şimdi ya bu bıçağı batmadan kendimizi sakınıp yara almaktan kurtulacaz. Ya da bıçağın acısıyla kendimize yeni bir doktor arayacaz. Bıçak kemiğe 6 (altı) defa dayanmadı. Bıçak kemiğe binlerce defa dayandı. 

Ve bu söylemleri kullanıp rant elde etmeye çalışan zihniyet düşünün, bu acıları çıkarlarınıza alet etmeyin. Eğer yanlış varsa bu ülkede yaşayan herkesin yanlışıdır. Yanlış yaptın hakkını kaybettin diyerek değil de yanlış oldu gel birlikte düzeltelim diyen bir siyaset istiyoruz artık. Bunu düşünün.

Çok şehit olunca milliyetçi damarı kabaran güzel milletim. Doğu'da görev almaktan korkup kaçmayacaksın, verilecek bir canın varsa sevgiliye feda etmesini bileceksin. Çok şehit olunca sokağa düşüp "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." diyerek vatanı kurtaramazsın. Milli düşüncelerini kalbine koyacak ve her miskinlik belirtisinde çalışacaksın ki, vatanı kurtarasın. Bunu düşünün.

Ne acıdır ki; toplumda bir infial uyandırma hareketi söz konusudur. Hadi savaşa, hadi katliama, hadi kök kazımaya diyen bir zihniyet oluşturulmaya çalışılıyor. Bunu düşünün.

Bu acı Türk Bayrağı altında ocağını tüttüren herkesin acısıdır. Bu acı insan olan herkesin acısıdır. Bu acı düşünen herkesin acısıdır. Başımız sağolsun...

 

 Servet Genç 



Bu haber 2,961 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,587 µs