En Sıcak Konular

UEFA EL KOYDU YUNANİSTAN'DA İKİ TAKIM ŞİKE'DEN KÜME DÜŞÜRÜLDÜ

28 Temmuz 2011 22:21 tsi
UEFA EL KOYDU YUNANİSTAN'DA İKİ TAKIM ŞİKE'DEN KÜME DÜŞÜRÜLDÜ Yunanistan'da futboldaki şike soruşturması kapsamında Yunanistan Süper Ligi'nden Kavala ve Olympiakos Volou takımlarının küme düşürüldüğü açıklandı

Yunanistan'da iki takım küme düşürüldü

Türkiye'de şike soruşturması sürerken 'komşu'dan küme düşürme haberi geldi. Kavala ve Volos 2. Lig'e düşürüldü.

Yunanistan'da futboldaki şike soruşturması kapsamında Yunanistan Süper Ligi'nden Kavala ve Olympiakos Volou takımlarının küme düşürüldüğü açıklandı. Her iki takım 300 bin'şer Euro para cezasına da çarptırıldı.

İki takımın başkanlarına da ceza yağdı. Başkanlar ömür boyu futboldan men edildi.

Hem Kavala, hem Volos kararın yasadışı olduğunu savunuyor. Henüz sonuçlanmış bir mahkeme kararı bulunmadığına dikkat çeken iki takım da ligde kalmak için mücadele edeceklerini duyurdu.

Olympiakos Volou, geçen yıl Yunaistan Süper Ligi'ni 47 puanla 5. sırada Kavala ise 40 puanla 7. sırada tamamlamıştı.

UEFA el koydu

Yunanistanda yıllardır süre gelen şiddet, rüşvet ve şike olaylarına UEFA el koydu. Uzun süredir yaşananları uzaktan takip eden UEFA Başkanı Platini, önceki gün Yunanistan’a giderek yaşanan olaylarla ilgili görüşmelerde bulundu. Yunanistan Başbakanı Papandreou ile UEFA Başkanı Michel Platini toplantısı sonrasında bundan sonra “El ele” çalışacaklarını söylediler.

Platini, Yunanistan'da şike ile karar süreci hakkında “Sadece polis ve yetkililer delilleri verir. Önce federasyon bilgilendirilir ardından UEFA” yorumunu yaptı.  

Platini'den Fenerbahçe yanıtı

Yunanlılar, 'Fener'i ihraç edecek misiniz?' diye sordu. UEFA Başkanı Platini, 'Aldığımız kararlar var ve Avrupa kupalarından ihraç etmeden önce emin olmamız gerekiyor' vurgusunu yaptı

PLATİNİ'NİN BU SÖZLERİ LİG'DEN KÜME DÜŞÜRME KONUSUNDA DA EMSAL OLUR!

Akşam'ın haberine göre UEFA Başkanı Michel Platini, Yunanistan'da F.Bahçe'nin Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'ndeki kaderini belirleyecek önemli açıklamalar yaptı. Platini, F.Bahçe'nin şike yaptığı kesinleşmeden Avrupa kupalarından atılamayacağını söyledi. Fransız futbol adamının bu ifadeleri, Süper Lig için de emsal teşkil ediyor.

PLATİNİ, şike ve rüşvet bataklığına batan Yunanistan'a çıkarma yaptı. UEFA Başkanı, Atina'da Yunanistan Başbakanı Papandreou, Kültür Bakanı Pavlos Geroulanos ve Yunanistan Federasyon Başkanı Sofoklis Pilavios ile görüştü.
UEFA Genel Sekreteri Theodore Theodoridis de görüşmede yer aldı. Papandreou ile Platini, toplantının ardından bundan sonra 'El ele' çalışacaklarını açıkladı.

ÖNCE DELİLLER GELSİN Kİ!

PLATİNİ asıl bombayı Atina'dan ayrılırken havalimanında patlattı. Yunan gazeteciler, UEFA Başkanı'na F.Bahçe'nin durumunu sordu. Michel Platini, UEFA'nın 12 Temmuz'da yaptığı açıklamayı hatırlattı ve F.Bahçe'nin kaderini yakından ilgilendiren şu sözleri sarf etti: 'Aldığımız kararlar var ve Avrupa kupalarından ihraç etmeden önce şike yaptıklarından emin olmamız gerekiyor'.
UEFA Başkanı Platini, şikeye bakış açısını da şu şekilde özetledi: 'Oyuna dokunan ruhuma dokunur. Bir maçın sonucunun önceden belirlenmesi ya da futbolun yüzünün değiştirilmesi canımı yakıyor. Şikeye bulaşan bir futbolcu bir daha topa dokunamaz.'

PLATİNİ, Yunanistan'da şike ile karar süreci hakkında da 'Sadece polis ve yetkililer delilleri verir. Önce federasyon bilgilendirilir ardından UEFA' yorumunu yaptı.

PANATHINAIKOS - OLYMPIAKOS MAÇI DA VAR
UEFA'nın incelemeleri ile 2009 yılında Yunanistan'a gönderdiği 22 şüpheli ikinci lig maçının yer aldığı rapor ile Yunanistan Futbol Federasyonu soruşturmayı başlattı. Son olarak Olympiakos Kulübü Başkanı'nın da içinde bulunduğu 84 kişi şüpheli durumunda. 54 maç ise inceleme altında. Bu maçlar arasında geçtiğimiz sezon oynanan Panathinaikos - Olympiakos maçı da var.

YUNANİSTAN’A TECRÜBE AKTARIMI YAPILACAK
Eğer karşılaştırma yapılırsa şike soruşturması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu, Yunanistan'dan daha iyi durumda. Gerçi Yunanistan'da ligler ertelenmedi ve takımları da Avrupa kupalarından men edilmedi ama UEFA, Yunan futbolunun idaresini gayri resmi olarak devraldı. UEFA, Yunanistan'a, şike, doping, şiddet ve hakemlik konusunda know-how (tecrübe aktarımı) verecek. UEFA'nın şike, şiddet, doping ve hakemlik konusundaki uzmanları Yunanistan'a gidecek. UEFA'nın Yunanistan'a atadığı müstemleke valilerinden biri ünlü hakem Pierluigi Collina.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/yunanistan-da-iki-takim-kume-dusuruldu/spor/spordetay/28.07.2011/1419859/default.htm}

 



Bu haber 938 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,336 µs