En Sıcak Konular

NECDET SEVİNÇ'İ EDEBİYETE UĞURLADIK!

25 Temmuz 2011 10:19 tsi
NECDET SEVİNÇ'İ EDEBİYETE UĞURLADIK! Ülkücü Hareket’in efsane yazarı, gazeteci Necdet Sevinç ülküdaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı.

Ülküdaşları yolcu etti

Ülkücü Hareket’in efsane yazarı, gazeteci Necdet Sevinç ülküdaşlarının omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı. Sevinç’in cenazesi Fatih Camii’nde kılınan namazın ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Sevinç, Ülküdaşlarının omuzlarında uğurlandı
Türk Milliyetçiliğinin efsane ismi gazeteci yazar Necdet Sevinç Fatih Camii’ndeki namazın ardından Ulus Mezarlığı’nda defnedildi.
Akciğer rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat eden gazeteci-yazar Necdet Sevinç’in cenazesi dün dua ve gözyaşlarıyla defnedildi. Türk Milliyetçiliğinin sembol isimlerinde, Ülkücü Hareket’in cesur kalemi Necdet Sevinç’in cenazesi, Fatih Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulus Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Bahçeli de katıldı
Cenaze törenine Sevinç’in eşi Sevgi Sevinç, kızları Asena Sevinç ve Neslihan Sevinç Alemdar’ın yanı sıra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, MHP İstanbul milletvekilleri Celal Adan, Meral Akşener, MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, eski Devlet Bakanları Ali Doğan ve Yaşar Okuyan ile eski MHP milletvekili Muharrem Şemsek, Nazif Okumuş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, MHP İstanbul İl Başkanı Abdurrahman Başkan, eski futbolcu Saffet Sancaklı ve Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kalemi kılıç gibiydi
Cenaze namazının ardından konuşan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Necdet Sevinç ile 45 yıllık arkadaşlıkları olduğunu söyleyerek, “Onun kalemi kılıç gibiydi. Ancak kötüler, hainler ve vatan düşmanları için kılıç gibiydi. Vatanseverler ve din kardeşleri için melek gibiydi” şeklinde konuştu. Duaların ardından Türk Bayrağına sarılı tabutu dava arkadaşları tarafından cenaze arabasına taşınan Necdet Sevinç’in naaşı, Ulus Mezarlığı’na götürülerek burada defnedildi.

Kaynak:



Bu haber 1,153 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,502 µs