En Sıcak Konular

AKP'NİN EKONOMİ POLİTİKALARINDA ''CİCİM AYLARI'' BİTTİ Mİ?

21 Temmuz 2011 12:59 tsi
AKP'NİN EKONOMİ POLİTİKALARINDA ''CİCİM AYLARI'' BİTTİ Mİ? AKP Genelbaşkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin ardından, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da kriz uyarsında bulundu. AKP'nin sürekli olarak vatandaşlara "Krize hazırlıklı olun" uyarısında bulunması, vatandaşı tedirgin etti.

Bu korku neden?

AKP Genelbaşkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin ardından, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da kriz uyarsında bulundu. AKP'nin sürekli olarak vatandaşlara "Krize hazırlıklı olun" uyarısında bulunması, vatandaşı tedirgin etti. Sürekli olarak Türkiye ekonomisinin iyi durumda olduğunu ifade eden, örnek ekonomi olarak gösteren AKP'nin her fırsatta benzer uyarılarda bulunması manidar bulundu.

AKP Genelbaşkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin ardından, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da, Avrupa'da başlayan krizin Türkiye'yi de etkileyebileceğini söyledi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Avrupa ve ABD'de sorunların çözülmemesi durumunda olumsuz senaryolara hazır olunması gerektiğini ifade etti.  Dünya Bankası Grubu Başkanı Robert B. Zoellick ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyen Ali Babacan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli'nin 'Dünyada kara bulutlar dolaşıyor. Dünyada kriz olacak' sözlerinin hatırlatılması üzerine Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Umuyoruz ki Avrupa'da doğru kararlar alınır. Umuyoruz ABD'deki borçlanma limitiyle ilgili siyasi sorun aşılır. Bunlar eğer çözülürse sorun yok. Problemler olduğu takdirde, sorunlar çözülmediği takdirde olumsuz senaryolara da hazır olmamız gerekir." dedi?

İnsanlar işlerini kaybedecek, tasarruflar eriyecek
İngiliz Times Gazetesi de Yunanistan'ın durumu için  "Doğru kararlar alınmazsa, insanlar işlerini kaybedecek, tasarruflar, emeklilik fonları eriyecek, sıradan insanlar büyük bedeller ödeyecek" uyarısını yaptı. Piyasaların, Yunanistan'daki krizin İspanya ve İtalya'ya yayılmasını önleyecek adımları atmakta ayak direyen Avrupalı liderlere karşı sabrının taşmakta olduğunu kaydeden Times, yaklaşmakta olan krize ilişkin şu uyarıda bulundu "Sorunun çözümü için bir sihirli formül yok, ayrıntılar da çok teknik. Ama yeni bir mali krizin sonuçları Avrupa vatandaşları için teknik olmayacak. Eğer doğru kararlar alınmazsa, insanlar işlerini kaybedecek, tasarruflar, emeklilik fonları eriyecek, kredi temerrüdüne dayalı takas sözleşmesi ya da Avrupa Mali İstikrar Paktı kavramlarını hayatları boyunca duymamış olan sıradan insanlar büyük bedeller ödeyecek.''

Sorun kolay çözülmez
Almanya Başbakanı Angela Merkel de dün yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği Zirvesi'nin Yunanistan için hızlı ve kolay bir sonuç getirmeyeceğini söyledi. Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreou ise zirvenin Avro Bölgesi için ''ya batmak ya çıkmak'' olabileceğini ifade etti. Uzmanlar Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik sorunun kısa zamanda çözülememesi durumunda ekonomik krizin derinleşeceği uyarsında bulunuyor.

IMF'ye göre kriz yayılacak
Uluslararası Para Fonu (IMF), Yunanistan'ın borç sorununun, temerrütten kaçınılsa bile Avro Bölgesine yayılma riski bulunduğunu bildirdi. IMF'nin raporunda, hem Avrupa Komisyonu hem de Avrupa Merkez Bankasının temerrüdün veya kredi olayının ciddi ekonomik sonuçlarıyla çekirdek Avro Bölgesi ekonomilerine yayılabileceğini düşündüğü belirtti IMF'nin de temerrüt ya da kredi olayından kaçınma durumunda bile ciddi yayılma riskleri gördüğü kaydedildi. IMF, bir başka raporda da borç krizinin şiddetlenmesi durumunda, özellikle stresin çekirdek Avro Bölgesi'ne yayılmasının önemli küresel sonuçları olabileceğinin altını çizdi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-korku-neden-210225.htm}

 



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,503 µs