En Sıcak Konular

ERDOĞAN -LAFTA KALMAZSA- AB'YE KIBRIS ÜZERİNDEN RESTİ ÇEKTİ

21 Temmuz 2011 10:43 tsi
ERDOĞAN -LAFTA KALMAZSA-  AB'YE KIBRIS ÜZERİNDEN RESTİ ÇEKTİ Başbakan Erdoğan, "Bir kez daha seslenmek istiyorum: Kıbrıs sorunu çözülmeden Rum tarafının 2012'de AB dönem başkanlığını üstlenmesi halinde, açık net söylüyorum Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen donacaktır" dedi.

Erdoğan'dan AB'ye Kıbrıs tehdidi 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir kez daha seslenmek istiyorum: Kıbrıs sorunu çözülmeden Rum tarafının 2012'de AB dönem başkanlığını üstlenmesi halinde, açık net söylüyorum Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen donacaktır" dedi.

9 yıllık AKP iktidarında AB'nin ve ABD'nin Kıbrıs'la ilgili her isteğini yerine getiren, KKTC halkına "Besleme" diyecek kadar ileri giden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şimdi tavır değiştirdi ve AB'ye, Rum'a karşı esti-gürledi.

Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıl dönümü nedeniyle Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamaları çerçevesinde Dr. Fazıl Küçük Caddesi'nde düzenlenen resmi geçit törenine katıldı.

Erdoğan, "Bir kez daha seslenmek istiyorum: Kıbrıs sorunu çözülmeden Rum tarafının 2012'de AB dönem başkanlığını üstlenmesi halinde, açık net söylüyorum Türkiye'nin AB ile ilişkileri tamamen donacaktır" dedi.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 37. yıl dönümü olan bu anlamlı günde Kıbrıs'ta vatandaşlarla birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek Kıbrıs halkını selamladı.

61. Hükümetin Başbakanı olarak ilk dış ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gerçekleştirmekten memnuniyet duyduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Kıbrıs'ın ve Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin her zaman gönlümüzde müstesna bir yeri vardır.

Sizlere, Kıbrıs Türkünün sevincini her zaman yürekten paylaşan Anavatandaki kardeşlerinizin selam ve sevgilerini getirdim. Bu topraklarda şehit düşen ve gazi olan kardeşlerimizin aziz hatıralarını da bu vesileyle saygıyla ve minnetle yad ediyoruz. Şehitlerimizin ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun. Bize kanlarıyla, canlarıyla emanet bıraktıkları bu vatan toprağını sonuna kadar korumak, burada sadece Kıbrıs Türklerinin değil aynı zamanda insanlığın onurunu ve izzetini sonuna kadar savunmak boynumuza borç olsun.

BÜTÜN DÜNYA BİLSİN Kİ

Bir kez daha bütün dünya bilsin ki, Kıbrıs Türkleriyle ebedi kardeşliğimiz ve dayanışma ruhumuz ilk günkü kadar taze ve diridir.

Sonsuza kadar da böyle devam edecektir." Kıbrıs Türkünün hür yaşamak için Ada'nın eşit sahibi olarak varlığını sürdürme hakkı için verdiği mücadelenin dönüm noktasını teşkil eden şerefli bir günü anmak üzere burada bulunduklarını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Barış Harekatıyla Anavatan Türkiye, Kıbrıs Türkünün yok edilmesine yönelik çabaları akim bırakmış, Kıbrıs Türklerinin hak ve hukukunu koruma mücadelesine destek olma azim ve kararlığını ortaya koymuştur" dedi.

"KIBRIS TÜRKLERİNİN EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE VAR OLMA MÜCADELESİ..."

Kahraman Türk Ordusunun uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan hakları kullanarak gerçekleştirdiği Barış Harekatı'nın, Türk Milletinin ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türklerinin eşitlik, özgürlük ve var olma mücadelesini Anavatanın her zeminde destekleyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini anlatan Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Barış ve Özgürlük Bayramı olan bugünde yaşanan acıları ve ödenen bedelleri unutmadan Ada'nın eşit ortağı olarak Kıbrıs Türk halkının hakkını, hukukunu korumaya devam edeceğimizi ilan ederken barışa olan inanç ve irademizi bir kez daha bütün dünyaya ilan ediyoruz.

Kıbrıs Türkü, Mücahitlerimizden devraldığı kararlılıkla, hür yaşama iradesini ortaya koyarak, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi evrensel değerler üzerinde yükselerek dünya sahnesindeki onurlu yerini almıştır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; Hükümetiyle, Meclisiyle, tüm kurum ve kuruluşlarıyla, çağdaş bir devlet olarak bölgesinde barış ve istikrara önemli katkı sağlayacak bir konuma yükselmiştir.

HERKES EMİN OLSUN Kİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti siyasi ve ekonomik alanlarda bugüne kadar kat ettiği mesafeyi misliyle aşabilecek birikimi ve donanımıyla bizim için de iftihar kaynağıdır. Kıbrıs Türk halkı bu günlere, birlik ve beraberlik içinde milli değerlerine sahip çıkarak gelmiştir.

Herkes emin olsun ki, gönül birliğimizi, dayanışma ruhumuzu ve bu asil milli davaya olan inancımızı muhafaza ettiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Türkiye nasıl ki gücünü birleştirerek, omuz omuza vererek yüzyılın en büyük refah ve kalkınma hamlesini, başardıysa Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin vatandaşları da tarih sahnesindeki izzetli yerini alacaktır. Yeter ki, arızi sorunlara takılıp kalmayalım, yeter ki dönemsel sorunları aşabilmek için büyük fotoğraftan, milli davamızdan gözümüzü bir an ayırmayalım."

RUM KESİMİNE ÇAĞRI!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rum halkının makul olması ve ön yargılarından sıyrılmaları gerektiğini belirterek, "Aynı çağrımı Yunanistan'a da yapıyorum: Garantör ülke olarak siz de üzerinize düşeni yapın. Türkiye olarak, biz zaten hazırız. Ön yargılardan lütfen sıyrılın diyorum. Bu yol aklın yoludur, bu yol barışın yoludur, bu yol çözümün yoludur" dedi.

Başbakan Erdoğan, törende, "hukukun, özellikle adaletin savunuculuğunu yapan AB'nin 2004'te yapmış olduğu, hatta vermiş olduğu sözün arkasında durmadığı için bu yanlışlarının bedelini de ödeyeceğini" belirtti.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Birliğin Kıbrıs'ta hukuki temeli olmayan bu duruma son verme sorumluluğu vardır. Zira şu anda Kıbrıs diye bir devleti biz tanımıyoruz. Böyle bir devlet yoktur. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi vardır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vardır.

Bu itibarla AB'den beklentimiz üzerine düşeni yapmasıdır. BM Genel Sekreteri Sayın Ban Ki-mun'dan beklentimiz sadece Özel Temsilcisi Downer'i buraya göndermek değil, Sayın Annan'ın Mayıs 2004'deki raporunu açıklamasıdır. Bu raporda neler var, bunu açıklamasıdır. Artık oyalanmak istemiyoruz. Bunu yapmaları gerekir. BM ekibinin yoğun çabalarını desteklemesi, müzakere sürecine gereken desteği Sayın Ban Ki-mun'un vermesidir."

KKTC'nin önemli turizm merkezi olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, KKTC'nin özellikle paket turizmde daha verimli hale gelmesi için adımlar attıklarını anlattı. Erdoğan, tarımda, hayvancılıkta ve teşvik ettikleri sanayi kuruluşlarının burada yapacakları yatırımlarla KKTC'nin artık bugün düne göre çok daha güçlü bir konuma geleceğini ifade etti.

"MARJİNAL DÜŞÜNMEK UYGUN DÜŞMEZ"

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

"Benim sizlerden bir ricam var. Marjinal düşünmek tabii hiçbir zaman benim Kıbrıslı Türk kardeşlerime zaten uygun düşmez, bunu biliyoruz. Ama marjinal düşünenlere de benim Kıbrıslı Türk kardeşlerim inanıyorum ki prim vermeyecek. Çünkü size büyük düşünmek yakışır. Siz büyük bir milletin varislerisiniz. o bakımdan inanıyorum ki yarınların Kuzey Kıbrıs'ı Güney Kıbrıs'tan çok daha güçlü olacaktır. 

Eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda önemli adımlar attıklarını anlatan Başbakan Erdoğan, Kuzey Kıbrıs'ın dört bir yanına duble yollarla gidileceğini bildirdi. Geçmişte olduğu gibi sıkıntılı bir ulaşım ağı istemediklerini kaydeden Başbakan Erdoğan, tarım ve hayvancılık alanında da başarılı olacaklarını dile getirdi.

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kıbrıs Türk'ünün varlığı, hukuku ve hürriyeti için cesaretle ulvi dava için vatan için onur ve izzetimiz için bu uğurda şahadet mertebesine ulaşan Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimizi minnetle yad ediyorum. Bugünün gençliğini ve bugünün Kıbrıslı Türklerini de yarının büyük KKTC'sini kuracak iradeye sahip olduklarına inanıyor, tekrar Türkiye'den tüm vatandaşlarımın selam ve sevgilerini sizlere sunuyor, sizlere de saygılarımı bildiriyorum.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=erdogan-39dan-ab-39ye-kibris-tehdidi&id=20815}


 



Bu haber 834 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,360 µs