En Sıcak Konular

''DEVLETİN BEKASI VE MİLLETİN GÜVENLİĞİ, AB NORMLARINDAN DAHA ÖNEMLİDİR''

17 Temmuz 2011 20:54 tsi
''DEVLETİN BEKASI VE MİLLETİN GÜVENLİĞİ, AB NORMLARINDAN DAHA ÖNEMLİDİR'' Semih Yalçın; ''Bundan sonra herkes safını tayin etmelidir. Şimdi sorulacak soru şudur: Türkiye’nin millî bütünlüğü mü, bir avuç eşkıyanın kabul edilemez ve gülünç talepleri mi önemlidir?'' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. E. Semih YALÇIN artan teör olayları ve DTK'nın ilan ettiği sözde ''demokratik özerklik''le ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

İşte o açıklama:

DEVLETİN BEKASI VE MİLLETİN GÜVENLİĞİ, AB NORMLARINDAN DAHA ÖNEMLİDİR.

Bugüne kadar ülkede bir Kürt sorunu olduğunu iddia eden AKP hükümeti, sonunda çürük tezlerinden çark etmeye başlamıştır. Başbakan Erdoğan, bunca acıdan bu kadar şehitten ve büyük şehirlere varıncaya kadar sokakların yangın yerine çevrilmesinden sonra nihayet Milliyetçi Hareket Partisi’yle aynı noktaya gelmiştir. Başbakan Erdoğan’ın, 13 askerimizin şehit edilmesiyle sonuçlanan eşkıya saldırısından sonra yaptığı açıklama bu gerçeğin ispatıdır. Başbakan, “Artık Kürt sorunu yoktur. PKK sorunu vardır. Kürt kökenli vatandaşlarım azınlık statüsünde değildir.” diyerek bir bakıma MHP’nin terör konusundaki tezlerinin ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur.

Uluslararası güçlerin etkisi ve güdümündeki AKP, terörizm karşısında resmen acze düşmüştür. Ne yazık ki iş buralara AKP’nin açılım projesi yüzünden gelmiştir. Açılım projesinin aslında bir yıkım projesi olduğu, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından defalarca ifade edilmiş ve hükümet sık sık uyarılmıştır. Başbakan’ın dünkü beyanları, çarpıcı gerçeklerin ifadesi olduğu kadar aczin de itirafıdır.

Gerçek artık gün gibi ortaya çıkmıştır. Başbakanın ve AKP iktidarının bunu anlaması için maalesef her geçen gün daha çok vatan evladının canını feda etmesi, şehadet şerbetini içmesi gerekmiştir. AKP, dışarıdan yönetilen aydın taslaklarının yarattığı havanın etkisinde kalmıştır; onlarla birlikte hareket etmiş, terörizme taviz vermiştir. AKP’nin aymazlığı ve gafleti, ülkeyi uçurumun eşiğine getirmiştir. Bunların hepsinden esef verici olanıysa, Türkiye topraklarını kan gölüne çevirmeye hevesli bir avuç eşkıyanın siyasî uzantılarının sözde özerklik ilânına kalkışması olmuştur. Bu haddini bilmezlere hadlerini bildirme zamanı çoktan gelip geçmiştir. Bu zavallı güruhu, dışarıdan ve içeriden aldığı desteklerle, açılımın şımarıklığıyla kendi ellerinin güçlendiği zannına kapılmıştır.

Artık siyasî demeçlerin, ortalığı yatıştırmaya yönelik beyanların, milleti avutmaya yönelik açıklamaların zamanı geçmiştir. Sözün bittiği yere gelinmiştir. Zaman, icraat zamanıdır. Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin bütün yanlışlarına rağmen, terörle mücadelenin hedefe ulaşması ve acıların son bulması için her türlü desteğe hazırdır. Çünkü bu, millî bir meseledir ve her türlü siyasî kaygının ötesindedir. Devletin bekası ve milletin güvenliği, AB normlarından daha önemlidir. Ancak, palyatif çözümlerle bu meselenin içinden çıkılması mümkün değildir. Artık terör belasına köklü bir çözüm şarttır. Bunun için de devletin bütün organlarının işbirliği ve uyum içinde çalışması, bütün siyasî partilerin de görüşü alınarak kalıcı bir hâl yol bulunması gereklidir.

Başbakan’ın da itiraf ettiği gibi Kürt kökenli Türk vatandaşlarımız, azınlık statüsünde değildir. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki, Türkiye Devleti’nin uluslararası camiada ebediyen tescili demek olan Lozan Antlaşması’nda da sadece gayrimüslim vatandaşlarımız azınlık olarak kabul edilmiştir. Bunun dışında kalan bütün Müslüman unsurlar Türk’tür. Türk adı, bir ırkî tanımın ifadesi değil, bir kültürel ve sosyal kimliğin pasaportudur. Bunun içinde Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Arnavut’u ve diğer bütün unsurlar vardır. Bu saydığımız ve bir bütünün parçası olan kesimler, Türkiye’nin kurucu ana unsurlardır. Bu unsurlar, devleti, birbirinden ayrılmadan, birbirine tercih edilmeden yönetmektedir. Hepsinden de Cumhurbaşkanı ve Başbakan yetişebilmektedir. Devletin ve sosyal hayatın her kademesinde bunların her biri eşit olarak bulunabilmektedir. Bunun aksini söylemek gaflettir, ihanettir. Türkiye’de etnik unsurlar ve azınlık sorunu olduğu iddiası, bir safsatadan ibarettir. Böyle gülünç bir tezi savunmak, Türkiye’yi bölmeye gücü yetmeyen küresel güçlerin yeni oyunlarına alet olmaktır.

Bu vesileyle aziz milletimize bir kez daha sesleniyoruz. Türk milleti varlığına yönelen bütün iç ve dış tehditlerin üstesinden gelecek, varlığına uzanan hain elleri kıracak güçtedir. PKK ve onun siyasî uzantıları, Türk Devleti’nin sillesini ensesine yiyecek ve terörün kökü mutlaka kazınacaktır. Kürt kökenli vatandaşlarımız Türkiye’nin ayrılmaz bir rüknüdür. Bizi biz kılan değerlerimizin bir parçasıdır. Onlar, hanelerinde ve mekânlarında rahat olsunlar. Türk milli birliği, Türkiye’de yaşayan her kökenden Türk vatandaşının güvencesidir. Bu birliği yok etmeye yönelik bütün tehditler ortadan kaldırılacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, terör konusunda gelinen noktaya rağmen yaldızlı sözlerle, sahte demokrasi havariliği ve sözde insan hakları söylemleriyle toplum kesimlerini aldatanları şiddetle kınıyoruz. Demokrasinin dayanılmaz serbestliği ve insan hakları davasının sarhoşluğuyla milletimizin aklını bulandıranları uyarıyoruz. Bu tür sihirli ve zehirli fikirlerin arkasına sığınarak, millî birlik ve beraberliğimize kastedenler, resmen ihanet içindedir. Bundan sonra herkes safını tayin etmelidir. Şimdi sorulacak soru şudur: Türkiye’nin millî bütünlüğü mü, bir avuç eşkıyanın kabul edilemez ve gülünç talepleri mi önemlidir?

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''

 

Kaynak: mhp.org.tr {http://www.mhp.org.tr/haber.php?id=3058}

 



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,399 µs