En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ'TA ŞOK: ADALI VE HAVUTÇU TUTUKLANDI

14 Temmuz 2011 08:57 tsi
BEŞİKTAŞ'TA ŞOK: ADALI VE HAVUTÇU TUTUKLANDI İBB’li 2 futbolcu ile Beşiktaş’lı 3 yönetici tutuklandı

Şike soruşturmasında 5 tutuklama!

İBB’li 2 futbolcu ile Beşiktaş’lı 3 yönetici tutuklandı

Avusturya kampından gelen Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı ve Teknik Direktör Tayfur Havutçu ile Slovenya’daki kamptan gelen Büyükşehir Belediyesporlu İbrahim Akın ve İskender Alın ile Ahmet Ateş çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak diğer şike şüphelileri gibi Metris Cezaevi’ne kondu.

Fenerbahçe maçı öncesi prim iddiası

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’lu İbrahim Akın ve İskender Alın’ın şike yaptıklarını kabul ettiklerini söylediği iddia edildi. Akın ve Alın ile Tayfur Havutçu, Serdar Adalı ve Ahmet Ateş 14 saat sorgu sonrası tutuklandı

İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı, Teknik Direktör Tayfur Havutçu, TFF eski Başkanı Ufuk Özerten, Beşiktaş Protokol ve Futbol a Takımı Güvenlik Müdürü Ahmet Ateş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un futbolcuları İbrahim Akın ve İskender Alın dün saat 08.45 sıralarında Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in odasının bulunduğu kata alındı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor’un oyuncuları İbrahim Akın ve İskender Alın’ın savcılık sorgusunda haklarındaki şike yaptıkları yönündeki suçlamaları kabul ettiği öğrenildi. İbrahim Akın’ın İBB-Fenerbahçe maçı öncesi para aldığını kabul ettiğini söylediği iddia edildi. İbrahim Akın ile İskender Alın’ın Beşiktaş ile oynanacak kupa maçı öncesi kendilerine Beşiktaş tarafından transfer teklifi yapıldığını da doğruladığı ifade edildi. Serdal Adalı, Tayfur Havutçu, İbrahim Akın, İskender Alın ve Ahmet Ateş 10 saat sorgu sonrası tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi hakimin de 4 saat sorguladığı 5 şüpheli tutuklanarak diğer şike şüphelileri gibi Metris Cezaevi’ne gönderildi.

Teknik takibe takıldı

Polis fezlekesinde, Fenerbahçe’nin dolaylı olarak Akın’la bağlantı kurduğu ve futbolcuya maçta Fenerbahçe’ye gol atmaması karşılığında para teklif ettiği iddiası dosyada yer almıştı. Teknik takibe takılan görüşmelere göre, Akın’a 100 bin dolar ödeme yapıldığı iddia edildi. Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Süper Lig’in 31. haftasında 1 Mayıs Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşılaştı. Sarı-lacivertli takım, Fırat Aydınus’un yönettiği maçtan, 2. dakikada Stoch ve 45. dakikada Alex’in attığı gollerle 2-0 galip ayrıldı. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan İbrahim Akın tutuk bir futbol ortaya koyarken, tek etkili şutunu 30. dakikada attı. Tecrübeli futbolcunun ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, top kale direğinin dibinden auta çıkarak, yan ağlarda kaldı. Akın 59. dakikada yerini Ali Güzeldal’a bırakmıştı. n Damla GÜLER

Adalı ve Havutçu: Akın’la direkt görüşmedik

İddiaya göre Beşiktaş yöneticisi Serdar Adalı ile antrenör Tayfur Havutçu’nun İBB futbolcusu İbrahim Akın’la direkt görüşmesi olmadı. Beşiktaş ile İBB Spor arasında oynanacak Türkiye Kupası Final maçından kısa bir süre önce Adalı ve Havutçu ayrı ayrı şu an cezaevinde bulunan menajer Yusuf Turanlı ile görüşerek İbrahim Akın’ı transfer etmek istediklerini söyledikleri öne sürüldü. Menajer Turanlı’nın da İbrahim Akın’ ı arayarak “Bu final maçında oynamazsan seni kesin alacaklar” demesi Adalı ve Havutçu’nun gözaltına alınmasına neden oldu.

Suçlamaları reddettiler

Ancak her ikisinin polisteki ifadelerinde haklarındaki suçlamaları reddederek “Biz şike yapmadık. Şike yapmak için aramadık. Biz kendisiyle de direkt görüşmedik. Menajerini arayarak kendisini transfer etmek istediğimizi söyledik” dedikleri öğrenildi.

‘Hayatta olmaz, yüzde 100 sizi de onları da yeneceğiz’

Şike operasyonunun ilk dalgasında gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Ümit Karan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu mahkemeye sunduğu tutuklamaya itiraz dilekçesinde Karan’ın dinlemeye takılan telefon konuşmasına yer verdi. Eskişehirspor Kulübü sportif direktörüyken sözleşmesi feshedilen eski futbolcu Ümit Karan’ın, Aziz Yıldırım’a yakınlığıyla bilinen menejer Ali Kıratlı ile yaptığı görüşmede Kıratlı’nın “Hava nasıl?” dediği, Karan’ın ise “Her türlü k... abi biz hiçbir şeyi kabul etmiyoruz abi ya” dediği bunun üzerine Ali Kıratlı’nın “Senin kaptan olduğun yerde öyle şeyler olmaz” demesi üzerine Ümit Karan’ın ise “Yani hayatta olmaz, yüzde 100 sizi de onları da yeneceğiz” dediğini eklediği dilekçesinde müvekkelinin iddia edilen suçu işlediğini gösteren herhangi bir görüşmesinin dahi olmadığı belirtti.

Öte yandan tutuklanan Cemil Turan, Ahmet Çelebi, Tamer Yelkovan, Bülent İşçen, Haldun Şenman, Mecnun Odyakmaz, Olgun Peker, Abdurrahman Yakut ve Coşkun Çalık’ın avukatları da İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundukları dilekçeyle tutuklama kararına itiraz ederek müvekkilerinin tahliye edilmesini talep etti. (Damla Güler - VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/sike-sorusturmasinda-5-tutuklama/388424/1/Gundem}

 

 



Bu haber 830 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,783 µs