En Sıcak Konular

AZİZ YILDIRIM HAKİM KARŞISINDA ''RAHATSIZLANDI''

9 Temmuz 2011 10:16 tsi
AZİZ YILDIRIM  HAKİM KARŞISINDA ''RAHATSIZLANDI'' Aziz Yıldırım dün akşam nöbetçi hakime ifade verirken rahatsızlanınca Adliye’de günboyu bekletilen ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü

9.5 saatte 300 soru

Pazar sabahı şike operasyonunda gözaltına alınan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, pazartesi akşamı ikinci kez kaldırıldığı hastanede tedavi altına alınmıştı. Önceki akşam taburcu olduktan sonra emniyete götürülen ancak fenalaşınca gece tedaviye alınan Yıldırım, dün sabah doğrudan adliyeye sevk edildi. Savcı Berk’e 9.5 saat ifade veren Başkan, tutuklama talebiyle mahkemeye gönderildi. Fakat hakime ifade verirken şekeri yükselince tekrar hastaneye sevk edildi

Futbolda deprem etkisi yaratan şike operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve sağlık problemleri nedeniyle ertesi gün hastaneye kaldırılan Aziz Yıldırım, 5 günün ardından dün adliyeye sevk edildi. Önceki gün öğle saatlerinde tedavi gördüğü hastaneden çıkarılarak yeniden emniyete götürülen Yıldırım, ilerleyen saatlerde rahatsızlanınca Haseki Hastanesi’ne kaldırıldı.

Gece hastanede kaldı

Buradan İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi diyabet bölümüne sevk edilen Fenerbahçe Başkanı, geceyi hastanede geçirdi. Sabah erken saatte de hastaneden çıkarılarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne götürüldü. Sabah saat 08:40’ta adliyeye giriş yapan Yıldırım’a iki sivil polis aracı eşlik etti.

Sloganlarla karşılandı

Yoğun güvenlik önlemleriyle adliye binasına giriş yapan Aziz Yıldırım’ı, adliye dışında ise Fenerbahçe taraftarları bekliyordu. Yıldırım’ı “Fenerbahçe sen çok yaşa, hiçbir şeye değişilmez senin sevgin bu dünyada”, “Büyük Başkan Aziz Yıldırım” sloganları ile karşılayan taraftar grubuna, İstanbul Emniyeti Spor Büro ekipleri eşlik etti. Yaşanabilecek olaylara karşın bir panzer aracı da adliye önünde hazır bekletildi. Yıldırım ise ifadesinden önce, Savcı Mehmet Berk’ e ifade vermek için beklerken adliyenin terasına çıktı.

Evrakları inceledi

Basının görüntü almasını engellemeye çalışan polisler, Aziz Yıldırım’ın oturduğu koltuğun önünde etten duvar ördü ancak gazetecilerin görüntü almasına engelleyemedi. Yıldırım, avukatlarıyla görüşürken, kendisine gösterilen evrakları da inceledi. Yıldırım’ın oldukça bitkin ve yorgun olduğu görüldü.

İlk kez ifade verdi

Daha sonra Aziz Yıldırım, adliye binasının bahçesinde bulunan Adli Tabipliğe götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi. Yaklaşık yarım saat süren sağlık kontrolünün ardından Yıldırım, savcı Berk’in odasının bulunduğu kata yeniden çıkarıldı. Emniyetteki ifadesinde susma hakkını kullanan Yıldırım’ın özel yetkili cumhuriyet savcısı Mehmet Berk tarafından ifadesinin alınmasına başlandı.

Tansiyonu ölçüldü

Özel Yetikli soruşturma savcısı Mehmet Berk tarafından sorgulanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım için, adliyede bir de ambulans hazır bekletildi. Ambulansta bulunan sağlık görevlileri, sorguya verilen arada Yıldırım’ın tansiyonunu ve şekerini ölçtü.

Ve tekrar hastaneye sevk edildi

Yıldırım, Savcı Berk’e 9.5 saat ifade verdikten sonra yeni çıkan futbolda şiddet yasası kapsamındaki “şike” suçundan ve “suç örgütü kurmak, yönetmek ve üyesi olmak” düzenlemesinin yer aldığı TCK’nın 220. maddesine göre tutuklama talebiyle Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edildi. Ancak Yıldırım ifade verirken yine fenalaştı. Adliyede bekleyen sağlık ekibi Yıldırım’ın sağlık durumunun ifade vermeye müsait olmadığı yönünde görüş belirtti.

Şekeri yüksek, felç riski taşıyor

Yıldırım’ın sağ bacağındaki yürümeyi engelleyen kasılmanın felç riski taşıdığı ve şekerinin çok yüksek olduğu öğrenildi. Bunun üzerine Nöbetçi Hakim Hadi Çağdır, Yıldırım’ın hastaneye götürülmesine karar verdi. Adliye binası önünde hazır bekleyen ambulansa bindirilen Yıldırım, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Yıldırım’ın en az bu sabaha kadar hastanede tedavi altında tutulacağı öğrenildi.

TFF Başkanı Aydınlar da hastanede

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da dün gece hastaneye giderek bilgi aldı. Yıldırım’ın tedavisinin ardından tekrar mahkemeye getirilerek savcıya ifade vermeye devam edeceği belirtildi.

AMBULANSLA GÖTÜRÜLDÜ

Aziz Yıldırım dün akşam nöbetçi hakime ifade verirken rahatsızlanınca Adliye’de günboyu bekletilen ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne  götürüldü.(Bülent AYDOĞDU - Damla Güler / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/95-saatte-300-soru/387628/1/Gundem}



Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,504 µs