En Sıcak Konular

KONYA MERAM BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK PROJE: HASTA KONUK EVİ

2 Temmuz 2011 16:09 tsi
KONYA MERAM BELEDİYESİ'NDEN ÖRNEK PROJE: HASTA KONUK EVİ Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı,hasta ve hasta yakınlarına hizmet verecek olan Konukevi fikrinin bir hastane ziyareti sırasında ortaya çıktığını belirtti.

Yunus Emre Mahallesi Gürdere Sokak içinde yapılacak olan Hasta Konukevi’nin temel atma törenine Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İl Genel Meclisi üyeleri, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Oda başkanları, Muhtarlar Deneği Başkanı Muzaffer Gülsöz ile Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Nazan Kaçıran ve vatandaşlar katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı Mahalle Muhtarı Nazan Kaçıran yaptı. Muhtar Kaçıran konuşmasında böyle örnek bir tesisi İlçeye kazandıracakları için Mahalle halkı adına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı’ya teşekkür etti.
 
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı ise konuşmasında Meramın sorunları ve vatandaşa hizmet noktasında önemli mesafeler katettiklerini belirterek “son 2 yılda önemli hizmetlere imza attık. Mart ayından bu yana ise her hafta ya bir temel atma ya da bir açılış programı yapıyoruz. Yine Meram’da çöküntü alanı diye tabir ettiğimiz 8 mahallede 6 bine yakın konut başlattık. Küçük Kovanağzı Mahallesinde Serra park ve Güven park Konutları ile Çaybaşı’nda Mesnevi Konutlarının 2.Etap çalışmaları devam ederken Et Balık Kurumu arkasındaki 350 dönümlük arazide TOKİ işbirliği ile yapılacak olan 2643 konutluk kentsel dönüşüm projesinin çalışmaları sürüyor. Bunun yanında farklı mahallelerde sosyal tesisler, halı saha spor tesisleri ve emekli konağı gibi çalışmalarda sürüyor. Bu hizmetlerin yanında vatandaşlarımızın sağlık konusunda da yanında olmaya gayret ediyoruz. Çeşitli mahallelerde 5 Aile Sağlığı Merkezinin hizmete girmesine katkıda bulunduk. Bununla birlikte yeni doğan bebek ziyaretleri ve bakıma muhtaç yaşlı ziyaretleri ev sağlık kontrolleri devam ediyor” dedi.
 
Bu hizmetlerden bir tanesinin de temelini attıkları Hasta Konukevi olacağını belirten Kalaycı, hasta ve hasta yakınlarına hizmet verecek olan Konukevi fikrinin bir hastane ziyareti sırasında ortaya çıktığını ve bu ziyaret sırasında bankların üzerinde, araçlarında veya zor şartlar altında hastane bahçelerinde kalmak zorunda olan birçok vatandaş gördüklerini söyleyerek bu hayırlı hizmet faaliyete geçtiğinde birçok vatandaşın kalacak yer sıkıntısından kurtulacağını vurguladı. Başkan Kalaycı son olarak “Belediye olarak sosyal proje kapsamında böyle bir sağlık tesisinin yapılmasından dolayı büyük onur duyuyoruz” dedi.”
 
Temel atma programında konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci de Konya Belediyelerinin ve İl Özel İdaresinin sağlık alanında yaptığı hizmetlerle Sağlıkta Dönüşüm programına ellerinden gelenden daha fazla destek oldukları için teşekkür etti.
 
Temeli atılan Hasta Konukevi’nin Konya’ya hayırlı olmasını dileyen Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi de çok önemli bir hizmet diye nitelendirdiği proje sebebiyle Başkan Kalaycı’yı kutladı.
 
Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun’da konuşmasında temeli atılan eserin hayırlı olmasını dilerken, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise Konukevi’nin örnek bir proje olduğunu ifade etti ve bu konuda öcülüğü eline alan Meram Belediyesini tebrik etti.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ın ettiği dua sonrası hep birlikte butona basarak Konukevi’nin ilk harcını koydular.
 
Meram Tıp Fakültesine 350 metre mesafede yapılan Konukevi 2027 m2 Arsa alanı ve 1850 m2 İnşaat alanına sahip. 42 odası ile 84 kişiye hizmet verme kapasitesine sahip olacak Konukevi’nin 4 ayda bitirilmesi planlanıyor.
 
Meram Belediyesi Basın Bülteni - {http://meram.bel.tr/ayrinti.php?haberid=491}

Bu haber 1,211 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,349 µs