En Sıcak Konular

AHMET TÜRK: ''CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE POZİTİF ENERJİ VERDİ''

2 Temmuz 2011 09:45 tsi
AHMET TÜRK: ''CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE POZİTİF ENERJİ VERDİ'' BDP'li Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Meclis'teki boykot kriziyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.

Cumhurbaşkanı'nın tavrı BDP'yi tatmin etti

BDP'li Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Meclis'teki boykot kriziyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Köşk'teki görüşmenin ardından açıklama yapan Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı'nın kendilerine pozitif enerji verdiğini söyledi. Türk, verilen güvencelere inandıklarını da vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile önceki gün görüşen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün de BDP'li bağımsızlar adına Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi'yi kabul etti. BDP, Gül'den krizin aşılması için yasal ve anayasal çözüm konusunda arabuluculuk yapmasını istedi. BDP, Dicle'nin milletvekilliğinin iadesi talebinden ise geri adım atmayacağını tekrarladı.
 
1 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ
 
Bağımsız Milletvekilleri Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Meclis'teki boykot kriziyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Köşk'teki görüşmenin ardından açıklama yapan Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı'nın kendilerine pozitif enerji verdiğini söyledi.

Türk ve Elçi, saat 11.20 sıralarında görüşme için Çankaya Köşkü'ne geldi. Görüşme yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü.
 
Görüşme sonrası kameraların karşısına geçen Türk, "İnanıyorum, umut ediyorum ve o izlenimi aldım. Sayın Cumhurbaşkanı krizin çözümü konusunda her türlü çabanın içinde olacaktırve bize bu güvenceyi verdi" dedi.

İşte Ahmet Türk'ün açıklamaları:
 
- Biz çözüm yerinin parlamento olduğuna inandığımız için seçimlere katıldık. Hep tehditler ve düşüncelerimizin önemsenmediğini gördüğümüz bir mantıkla karşı karşıya kaldık. Bu sancılı sürecin atlatılması için bu dönemi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz.

- Yaklaşım bu sürecin önünü tıkıyor. Yapılan haksızlıklara karşı parlamentoya katılmayacağımıza beyan ettik. Yeterli bir adım atılmadıkça bu durum sürecek. Cumhurbaşkanımız bize pozitif bir enerji verdi. Onun krizin aşılması için olumlu adımlar atacağına inanıyoruz.
 
- İnanıyorum, umut ediyorum ve o izlenimi aldım. Sayın Cumhurbaşkanı krizin çözümü konusunda her türlü çabanın içinde olacaktır.
 
HATİP DİCLE'NİN DURUMU
 
- Hatip Dicle bir haksızlığa maruz kalmıştır. O haksızlığı çözmenin bazı formülleri vardır. Eğer geleceği birlikte oluşturmayı düşünüyorsak bu olumsuzlukları ortadan kaldırmaya yönelik bir takım çabalar olmalı

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20613}
 



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,484 µs