En Sıcak Konular

BİSİKLETİN ÇOCUKLARIN BOYUNA YAŞINA VE KİLOSUNA UYGUN OLMASI ŞART

1 Temmuz 2011 17:03 tsi
BİSİKLETİN ÇOCUKLARIN BOYUNA YAŞINA VE KİLOSUNA UYGUN OLMASI ŞART Çocukların kilosu, boyu ve yaşına uygun olarak alınmayan bisikletler, kazalara davetiye çıkartıyor.

'Çocuğun boyu ve yaşına uygun bisiklet alın'

Okulların tatile girmesiyle birlikte birçok aile çocuklarına karne hediyesi olarak bisiklet alıyor. Ancak çocukların kilosu, boyu ve yaşına uygun olarak alınmayan bisikletler, kazalara davetiye çıkartıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, ailelere bu konuda uyarıda bulunuyor. Bisikletle dolaşmanın hem sevilen bir eğlence hem de çok yararlı bir spor olduğuna dikkat çeken emniyet yetkilileri, ancak dikkat edilmesi gereken hususların gözardı edilmesi halinde, kullanıcının hayatını tehlikeye atan bir araç haline geldiğini belirtiyor.

Bisikletin boyu ve modelinin kullanıcının boyuna, kilosuna ve yaşına uygun olması gerektiğine dikkat çeken emniyet güçleri, yükseklik ayarlarının doğru yapılmış olması ve bu konuda iyi araştırma yapılması gerektiğini belirtiyor.

Bisikletin ön ve arka kısmında mutlaka reflektör bulunmasına dikkat edilmesi tavsiyesinde bulunan emniyet yetkilileri, "Bisikletin zincirlerinin temiz ve yağlanmış olması gerekir. Frenlerin kontrol edilerek, her zaman çalışır durumda olmasına dikkat edilmeli. Lastiklerin gerektiği gibi şişirilmiş olması önem arz ediyor. Özellikle trafikte kesinlikle akrobasi hareketleri yapılmamalı. Bisikletlerin yük ve yolcu taşımak için tasarlanmadığı bilinmeli. Başka bir araca bağlanarak veya asılarak sürülmemeli. Bu güvenlik önlemlerinin yanı sıra mutlaka bir de bisiklet kaskı kullanılması gerekiyor." uyarılarında bulunuldu.

Kazaların önüne geçebilmek için araç sürücülerine de büyük sorumluluklar düştüğüne dikkat çeken emniyet yetkilileri, şehir genelinde bisiklet kullanımının yaygın olduğu dikkate alınarak, araç hızlarının buna göre ayarlanması, bisiklet kullanıcılarına yakın mesafede ani klakson çalınmaması gibi konulara dikkat edilmesini istedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/-cocugun-boyu-ve-yasina-uygun-bisiklet-alin--207929.htm}



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,628 µs