En Sıcak Konular

VURAL: ''MHP'Yİ KİMSE CHP-BDP EKSENİNE OTURTAMAZ''

1 Temmuz 2011 10:26 tsi
VURAL: ''MHP'Yİ KİMSE CHP-BDP EKSENİNE OTURTAMAZ'' Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yemin krizinin tarafları olan CHP ve BDP'nin liderleri ile birlikte MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'yi de Çankaya Köşküne davet etmesine İzmir Milletvekili Oktay Vural'dan sert tepki geldi.

Cumhurbaşkanı ne yapmak istiyor?

Oktay Vural, MHP'nin CHP ve BDP ile aynı kefeye konulmasına sert tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP liderinin kabul etmediği davetle ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı AKP'nin değirmenine su taşıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Ortadoğu Gazetesi''nın sorularını cevaplayan Vural, "Cumhurbaşkanı YSK'nın aday vetosuna anında, " olur mu böyle şeyler " dedi. MHP yönelik komplolar oldu, 15-20 gün sonra bir laf söyleyebildi. Tutuklu milletvekilleriyle ilgili açıklamasında da bir yeni Anayasa sonucu çıkardı. Tavırları, içten pazarlıklı, çifte standartlı gibi geliyor. MHP'nin ürettiği bir kriz yok. Milli egemenliğe bu şekilde dayatma yapanlara sürekli prim vermek, bu tür hareketlerin önünü açmaktır" dedi.

"Biz yargının her türlü baskıdan, özellikle Cumhurbaşkanı'nın baskısından uzak karar vermesini istiyoruz" diyen Vural, "Böyle bir yöntem öncelikli olarak meclise gitmeme sebebini ortadan kaldırırken başkalarının da önünü açarak, bizim asla kabul etmeyeceğimiz sonuçlar doğurabilir. Cumhurbaşkanının bu sonuç çıkmadan, yani yeminden önce devreye girseydi bir anlamı olurdu" şeklinde ifade etti.

Vural şunları söyledi: "MHP'yi başbakanın ifade ettiği gibi CHP, MHP, BDP gibi bir üçlü anlamın içine sokmaya ve bu işin bir parçası haline mi getirmek istiyor? Cumhurbaşkanı böyle bir konuda MHP'yi ne hakla böyle bir eksene oturtuyor. Bu son derece siyasi bir duruştur. İçten pazarlıklıdır ve tamamen AKP'nin değirmenine su taşımak için ortaya konulmuş bir tavırdır. MHP bunu kabul etmemiştir."

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yemin krizinin tarafları olan CHP ve BDP'nin liderleri ile birlikte MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli'yi de Çankaya Köşküne davet etmesine İzmir Milletvekili Oktay Vural'dan sert tepki geldi. Vural, MHP liderinin kabul etmediği davetle ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı AKP'nin değirmenine su taşıyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Ortadoğu Gazetesine açıklamalarda bulunan Oktay Vural, Cumhurbaşkanı YSK'nın aday vetosu sırasında anında tepki verdiğini ve "olur mu böyle şeyler" diyerek, sürece müdahale ettiğini hatırlatarak, "Aynı Cumhurbaşktanı MHP'ye yönelik komplolar oldu, 15-20 gün sonra bir laf söyleyebildi. Tutuklu milletvekilleriyle ilgili açıklamasında da bir yeni Anayasa soncu çıkardı. Bu kerizden bir Anayasa çıkarmak istedi" dedi.

MECLİSE DAYATMA YAPILIYOR

Cumhurbaşkanın yemin krizinde yemin etmeyenlerle görüşmesi gerektiğini belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz tavrımızı açık şekilde ortaya koymuş durumdayız. MHP olarak Cumhurbaşkanının tavırlarını dikkate alıyor ve bu görüşmeye bir anlam yüklemiyoruz.

Tavırları, içten pazarlıklı, çifte standartlı gibi geliyor. BDP ve CHP meclise dayatma yapıyor. Biz milli egemenliğe dayatma yapılmasını kabul etmiyoruz. Bu konuda MHP'nin ürettiği bir kriz yok. Milli egemenliğe bu şekilde dayatma yapanlara sürekli prim vermek, bu tür hareketlerin önün açmaktır. Teşvik etmektir. YSK adaylık sürecinde sokakta bir şeyler oldu, Cumhurbaşkanı devreye girdi ve Hatip Dicle gibilerin önünü açtılar, sonuçta döndü böyle oldu. Krizin müsebbiplerinden biri de Cumhurbaşkanıdır."

YARGI BASKI ALTINA ALINMASIN YETER

Cumhurbaşkanının çabalarında milletvekillerinin iradelerini rehin alıp, bunun üzerinden bir Anayasa yapmaya doğru yönlendirme çabası gördüklerini belirten Oktay Vural, "Cumhurbaşkanı bunun çözümünün bir Anayasa değişikliği gerektirdiğini ifade etti. Burada bizi ilgilendiren bir şey yok. Biz başbakandan himmet beklemedik. Cumhurbaşkanından da beklemiyoruz. Sadece yargının her türlü baskıdan, özellikle Cumhurbaşkanının baskısından uzak karar vermesini istiyoruz. Vicdanları ölçü almasını istiyoruz." Şeklinde konuştu.

BAŞKALARININ ÖNÜNÜ MÜ AÇIYORLAR?

Yeni Anayasa veya yapılacak düzenlemelerin meclise gitmeme sebebini ortadan kaldırırken başkalarının da önünü açabileceğine işaret eden Oktay Vural, şöyle devam etti: "Bu süreç bizim asla kabul etmeyeceğimiz sonuçlar doğurabilir.

Bizim milletvekilimiz de böyle bir sonuç olursa, yani 'İmralı'nın önünü açabilecek bir düzenlemeden faydalanarak çıkmayı kabul etmemiz mümkün değil'diyor. Bir siyasi mücadele sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanının bu sonuç çıkmadan önce devreye girseydi, bu görüşmeyi yeminden önce yapsaydı bir anlamı olurdu. Yeminden sonra yapması anlamlıdır."

MHP'Yİ KİMSE CHP-BDP EKSENİNE OTURTAMAZ

Oktay Vural sözlerini şöyle tamamladı: "Cumhurbaşkanı ne yapacak, talimat mı verecek? Krizi doğuran biz değiliz. Bizi niye aynı kefeye koyuyor? MHP'yi başbakanın ifade ettiği gibi CHP, MHP, BDP gibi bir üçlü anlamın içine sokmak ve bu işin bir parçası haline mi getirmek istiyor? Cumhurbaşkanı böyle bir konuda MHP'yi ne hakla böyle bir eksene oturtuyor.

Görevi vermeye başbakanı çağırıyorsan, krizle ilgili olarak da bu partileri çağır. Meydanlarda CHP, MHP, BDP ekseni diye bağırıyorlar, Cumhurbaşkanı da aynı eksene oturtuyor. Bu son derece siyasi bir duruş. İçten pazarlıklı, tamamen AKP'nin değirmenine su taşımak için ortaya koyduğu bir tavırdır. MHP bunu kabul etmemiştir."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20603}

 



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,741 µs