En Sıcak Konular

BUSH SAHTEKAR OBAMA HİLEKAR!

30 Haziran 2011 10:11 tsi
BUSH SAHTEKAR OBAMA HİLEKAR! Prof. Dr. Andrew Levine, Obama'yı Bush ile kıyasladığı yazısında Obama'nın Bush'tan bile daha kötü olduğunu, çünkü imaj çalışmasıyla aynı politikaları uygulamasına rağmen daha iyi görünerek hilekarlık yaptığını söyledi.

Bush ahmakto Obama ise hilekar!

Counterpunch yazarı ve Wisconsin-Madison Üniversitesi Öğetim Üyesi Prof. Dr. Andrew Levine, Obama'yı Bush ile kıyasladığı yazısında Obama'nın Bush'tan bile daha kötü olduğunu, çünkü imaj çalışmasıyla aynı politikaları uygulamasına rağmen daha iyi görünerek hilekarlık yaptığını söyledi.

 Levine, "ABD'deki seçmenler ve dünya genelinde Obama hakkında safça bir iyi beklenti var. Fakat olaya yakından bakan herkes aslıda Obama döneminin Clinton dönemindeki kozmetik bir değişimden farklı olmadığını rahatlıkla anlayacaktır" dedi.

Güç odaklarının hizmetinde
Obama'nın Bush'tan daha iyi olduğunu söyleyenlerin var olduğuna değinen Levine, "Bu konuda oldukça kuşkuluyum ama zaten Bush'tan iyi olmak niçin zor olsun ki? Her açıdan korkunç olan bir liderden daha iyi olmak, ya da öyle görünmek zaten dünyanın en kolay işi değil mi? Yine de, Obama'yı Bush'un ikinci başkanlık dönemiyle kıyasladığımda aynı derecede korkunç bir liderle karşı karşıya olduğumuzu görüyorum. Obama yönetimi kendisinden önceki tüm dengeleri gözeten, güç dengelerini ve bu güçlerin başındaki odakları koruyan politikalara aynen devam ediyor. Obam yönetiminin uluslararası hukuka riayet etme konusunda ise Bush'tan bile kötü sayılabilecek bir performans sergilediği ortada" ifadelerini kullandı.

Bush sahtekar, Obama hilekar
"Bush ve Cheney, korkunç savaş suçluları olmasına rağmen en azından savaş kararını kongreye soruyorlardı" diyen Levine, "Ama Nobel Barış Ödülü sahibi Obama, güç odaklarının çıkarlarını gözeterek, kongreyi hiçe saydı. Bu, onun daha kötü olduğunun bir başka göstergesi.  Bush eğitimsiz, dar görüşlü bir ahmak, avanaktı. Ama Obama ise eğitimli bir hilekâr. Herkes bilir ki hilekârlık ahlaki olarak ahmaklıktan daha kötüdür. Durmadan değişimden bahseden bir başkan, şu anda Irak, Afganistan, Libya, Yemen, Somali, Pakistan ve daha birçok yerde aktif bir savaş yürütüyor, emperyalist maceralara hizmet ediyor.  Elimizde Obama'nın diline doladığı barış ve değişim sözcüklerini anlamlı kılacak somut hiçbir şey yok. Amerikan şirketleri ve Wall Street'in hilekarları hala bu ülkedeki mal varlığının yüzde 98'ini yağmalamaya devam ediyor" dedi.

Obama bir illüzyon
Levine, Obama'nın hâkim Amerikan politikalarını olduğu gibi sürdüreceğine dair en kesin belirtinin Joe Biden'in başkan yardımcılığına atanmasıyla ortaya çıktığını kaydederek, "Biden diğer demokratlardan daha kötü olduğu için değil, dünya ile ilgili bilgi ve eğilimlerinin yetersiz, lobilerin hizmetinde olduğu bilindiği için. Obama ile ilgili illüzyon, seçim boyunca devam etti ancak başkanlık koltuğuna oturur oturmaz Wall Street'in üst düzey kişilerini ekonomi politikalarının başına geçirmesi, Hillary Clinton'u dışişleri

bakanlığına, George Bush'un savunma bakanı Robert Gates'i ise Bush'un savaş politikalarını sürdürmesi için atadığında bütün çıplaklığıyla ifşa oldu. Bu kararlar, Obama yönetimi altında Bush döneminde işlenmiş bütün savaş suçlarının aynen devam edeceği anlamına geliyordu. Sanki bütün bunlar yetmezmiş gibi, Obama'nın Dökme Kurşun Operasyonu ile ilgili sessizliği, İsrail'in Gazze'ye saldırı ve hakaretleri konusundaki sağırlığı durumun umutsuz olduğunun bir başka kanıtıydı" şeklinde konuştu.

Libya'nın bombalanması maskeyi düşürdü
Libya'nın bombalanmasının bunun en açık örneği olduğunu dile getiren Levine, "Çünkü diğer savaşları Bush döneminin mirası olarak kabul etsek de Libya'daki savaşın Bush'la hiçbir alakası yok. Tamamen Obama'nın yönetimi altında Bushvari bir yöntemle yürütülen bir savaş bu. Dahası, bu savaş tamamen emperyalist bir maceradır. NATO liderliğinde yürütülen bu savaş adeta sivillere karşı yürütülüyor ve her gün onlarca sivilin hayatına mal oluyor. Avrupa'nın eski sağcı başkanları olan Sarkozy ve David Cameron'un güçlenmesine hizmet eden bir macera" dedi.

Uluslararası hukuk ayaklar altında
Obama'nın hem uluslararası hukuku hem de Amerikan Anayasası'nı çiğnediğine dikkat çeken Levine, "Obama bu savaş kararıyla sadece Uluslararası Savaş Kanun'unu ihlal etmekle kalmıyor, aynı zamanda Amerikan Anayasası'nın birinci maddesinin 8'inci fırkasını da açıkça ihlal ediyor. Amerikan Kongresi es geçilerek verilmiş bir karar, açıkçası Amerikan Anayasası'nı da hiçe saymaktır. Obama'nın hukuk danışmanlarının bunun açık bir biçimde gayrı meşru olduğunu söylediklerini biliyoruz. Fakat Obama, düşük düzeyli, hukuka saygısı olmayan başka avukatlar ve hukukçulara danışarak hukukun üstünden nasıl geçileceğini öğrendi ve duymak istediklerini onlardan duydu" şeklinde konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bush-ahmakto-obama-ise-hilekar-207724.htm}



Bu haber 863 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,637 µs