En Sıcak Konular

İNCİRLİKTEN KALKAN UÇAKLAR ŞAM'I BOMBALAR MI?

20 Haziran 2011 12:12 tsi
İNCİRLİKTEN KALKAN UÇAKLAR ŞAM'I BOMBALAR MI? Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da başlayan isyan ateşi ve çatışmalar, sınır komşumuz Suriye'ye sıçramış durumda.

İncirlik'ten kalkan uçaklar Şam'ı bombalar mı?

Kuzey Afrika ve Ortadoğu'da başlayan isyan ateşi ve çatışmalar, sınır komşumuz Suriye'ye sıçramış durumda. Yakın zamanda açılan sınır kapıları ve vizelerin kaldırılmasıyla ilişkilerde bahar havası yaşadığımız Suriye'den son derece kötü haberler geliyor. Gelen haberlerin çoğunlukla Batılı medya organları üzerinden geliyor olması nedeniyle temkinliyiz ama Türkiye'ye sığınan mültecilerin anlattıklarına göre, Suriye'de önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmeler yaşanacak.

Suriye yönetimi ile ilişkiler son olaylar sonrasında gerilmiş durumda. İran'dan da Türkiye'yi suçlayıcı çıkışlar gelmeye başladı. Gelişmeler, Türkiye'yi iki önemli komşusundan koparıp, yeniden İsrail-ABD-Batı eksenine yaklaştıracak nitelikte. Öyle görünüyor ki önümüzdeki günlerde Batı'nın Suriye'ye müdahalesini tartışıyor olacağız.

Peki ne oldu da Türkiye böyle bir makas değişikliğine hızla sürüklenmeye başladı? Suriye'deki olaylar neyin nesi? Analiz edilmesi şart. Bu konuda Türk istahbarat birimlerine büyük görev düşüyor. Ama vahim olaylar patlak vermeden önce Suriye sınırımıza yapılan birkaç ziyaret kafamızı karıştırıyor. Sınırımıza 17 kilometre uzaktaki Cisr Eş Şuğur'da olaylar başlamadan önce, 5 Nisan'da İngiltere'nin İstanbul Başkonsolos yardımcısı Sarah Mooney, Hatay'ın Cilvegözü ve Yayladağı sınır kapılarına gitti. Mooney, Suriye'de bir kriz yaşanması durumunda bu ülkedeki İngiliz vatandaşlarının tahliyesi konusunda araştırma yaptığını açıkladı. Ardında da 13 Nisan günü ABD'nin Ankara Başkonsolosu Richard Appleton ile Adana Konsolos yardımcısı Amanda Joy Monsour bu iki sınır kapısında inceleme yaptı. Hiç kimse, "Neler oluyor, bunlar nelerin hazırlığı?" diye sormadı. Bu arada yine aynı günlerde NATO Genel Sekreteri Rasmussen'in Avrupa'daki iki kara üssünü kapatıp İzmir'e taşıma kararı aldıklarını açıkladığını da unutmayalım.

Türkiye, şimdiden "en kötü senaryoya karşı hazır olduğunu" açıklamış durumda. Batı, Suriye'ye müdahale konusunda hevesli görünüyor. İran'dan gelen çıkışlar bu kez bu ülkenin de tartışmanın tarafı olacağını gösteriyor. Peki Türkiye, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye askeri müdahale kararı alması durumunda ne yapacak? Irak işgalinde İncirlik'ten 4 bin 990 sorti yapan uçaklar, bu kez de Şam için havalanırsa, Ankara'nın tavrı ne olacak?

Yeşil gözlü Angelina, Gazze'ye de gelir mi?

Hollywood yıldızı Angaline Jolie'nin, BM İyiniyet Elçisi sıfatıyla Türkiye-Suriye sınırındaki mültecileri ziyareti dünya basınında olay oldu. Ünlü aktrisin ziyareti öncesinde Hatay'da adeta devlet başkanı gelecekmiş gibi hazırlık yapıldı. Suriye sınırımızdaki insanlık dramından magazin malzemesi çıkarıldı.

Angeline Jolie, dünyanın en zenginleri listesinde ilk sıralarda yeralan borsa spekülatörü Warren Buffet adına hayır işleri (!) yapan vakfın yöneticiliğini yapıyor. Nerede bir işgal varsa orayı ziyaret ediyor. Gittiği her yer ya Batı tarafından işgale uğramış ya da müdahale hazırlığı yapılan bölgeler. Bizim medyamız, Jolie'nin yeşil gözlerine takılıp kalsa da, dünya medyasında bu ziyaretin Batı'nın Suriye'ye müdahalesi için bir PR, yani halkla ilişkiler çalışması olduğu yorumu yapılıyor. Sormadan edemiyoruz: Sürekli kriz bölgelerini ziyaret eden bir iyilik meleği gibi gösterilmeye çalışılan Angeline Jolie'nin yeşil gözleri, yıllardır açlığa, susuzluğa ve ölüme mahkum edilen Gazze'yi neden görmüyor?

 

Ahmet Kayır - Milli Gazete

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/makale/incirlik-ten-kalkan-ucaklar-sam-i-bombalar-mi-206459.htm}



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,017 µs