En Sıcak Konular

HSYK'DAN SÜRPRİZ ATAMALAR

20 Haziran 2011 11:39 tsi
HSYK'DAN SÜRPRİZ ATAMALAR Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesini tamamladı. HSYK, yaz kararnamesi ile 2 bin 230 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi.

Yargıda büyük deprem

HSYK, 2 bin 30 hâkim, yargıç ve savcının yerini değiştirdi. Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu İstanbul'a, Habur'daki PKK soruşturmasıyla gündeme gelen Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak İzmir'e, İlhan Cihaner soruşturmasını yürüten Erzurum Savcısı Osman Şanal ise Antalya'ya atandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2011 yılı İdari ve Adli Yargı Yaz Kararnamesini tamamladı. HSYK, yaz kararnamesi ile 2 bin 230 hakim ve savcının görev yerini değiştirdi. Yargı-Sen Başkanı Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile Cihaner Soruşturmasını yürüten Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ın da aralarında bulunduğu Adli Kararname tamamlandı.

HSYK, Adli Yargı Kararnamesi'nde bin 816 hakim ve savcının görev yerini değiştirirken İdari Yargıda da 254 mahkeme üyesinin ataması gerçekleştirdi. HSYK, ayrıca Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de 109 hakim ve savcı getirdi. HSYK, 51 Ticaret Mahkemesi Başkanın da görev yerini değiştirdi.

ERGENEKON SAVCISI GÖREVDEN ALINDI

Eski HSYK'nın Ergenekon savcılarına yönelik şikayetlerin ardından bu soruşturmaya bakmakla görevlendirdiği Ergenekon savcısı Kasım İlimoğlu ise Büyükçekmece Savcılığı'na atandı.

DURDU KAVAK İZMİR'E

Demokratik açılım sürecinde Habur ve Mahmur'dan gelen PKK mensupları ve mültecilerin Habur'da sorgulanarak serbest

bırakılması nedeniyle eleştirilen Diyarbakır Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Başsavcılığı'na atandı. İzmir Başsavcısı Emin Özler de Kocaeli Başsavcılığı'na atandı.

EMİNAĞAOĞLU iSTANBUL'A

Kararnameye göre hükümetle sık sık karşı karşıya gelen eski YARSAV Başkanı, Yargı-Sen Başkanı ve Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu İstanbul hakimliğine getirildi. Eminağaoğlu hakkında Adalet Bakanlığı tarafından açılmış çok sayıda disiplin soruşturması bulunuyor. Bu dosyaların da önümüzdeki günlerde yine HSYK tarafından karara bağlanması bekleniyor.

TARTIŞMALI İSİM ANTALYA'YA

Eski HSYK tarafından Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner hakkındaki soruşturma nedeniyle yetkileri kaldırılan, yeni HSYK tarafından ise bu yetkileri iade edilen Erzurum Savcısı Osman Şanal, Antalya'ya savcı olarak atandı. Savcı Şanal'ın yanısıra soruşturmayı yürüten diğer savcıların da görev yeri değişti. Erzurum Özel Yetkili Başsavcıvekili Taner Aksakal, Aksaray Başsavcılığı'na atanırken, Savcı Rasim Karakullukçu Erzurum başsavcıvekilliği'ne atandı.

'ŞİKE' SAVCISI BAKIRKÖY'E

Futbolda şike soruşturmasını yürüten Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Fazıl Arslanalp Bakırköy Başsavcıvekilliği'ne atandı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20482}



Bu haber 785 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,495 µs