En Sıcak Konular

İYİLİK MELEĞİ (!) ANGELİNA'NIN ELİNDEKİ 10 MİLYON DOLARLIK ZEMBİL

19 Haziran 2011 12:40 tsi
İYİLİK MELEĞİ (!) ANGELİNA'NIN ELİNDEKİ 10 MİLYON DOLARLIK ZEMBİL Mültecilerin iyilik meleği (!) gökten zembille indi(!), Milliyet ekonomi yazarı Güngör Uras bu detayı kaçırmadı...İşte o yazı...

Angelina’nın elinden düşmeyen 10 milyon dolarlık zembil

Mültecilerin iyilik meleği, mülteci kamplarına yaptığı 2-3 saatlik ziyaretlerde; açlıktan perişan mülteci çocukları gördüğünde o güzelim gözleri buğulanan, “güzeller güzeli” Angelina Jolie, Suriye sınırından geçenleri görmek için ülkemize kısa bir ziyarette bulundu.
Hatay’da uçaktan inerken elinde bir zembil vardı. O zembili elinden hiç bırakmadı. Açlıktan sefil, evsizlikten perişan çocukları dinlerken de zembil kucağında idi. Çünkü o zembil, bildiğiniz zembillerden değildi. 10 milyon dolarlık bir zembil idi.
Lüks eşya üreticisi Louis Vuitton, o zembili, bir yıl süre ile elinden bırakmaması için Angelina Jolie’ye 10 milyon dolar ödedi.
Lüks eşya meraklıları, Angelina Jolie’nin ziyaretiyle ilgili TV ve gazetelerde henüz mağazalarda satışı başlamayan bu yeni zembili gördü. Bu sayede satışları biraz daha artacak olan Louis Vuitton’un tepe yöneticisi Bernard Arnauld da Angelina’nın cebine koyduğu dolarları helal etti.

Jolie, LV’nin “reklam yüzü”
Angelina Jolie, bu yıl Louis Vuitton’un reklam yüzü olmak için 10 milyon dolar aldı. Bir yıl süre ile elinde bu firmanın çantalarını taşıyacak, yazın firmanın tasarımcısı Marc Jacob’un giysileriyle ortalıkta dolaşacak.
Ne kadar çok hudut sorunu çıkar, ne kadar çok sefil ve perişan insan hudutlarda birikir; Afrika’da, Asya’da ne kadar çok felaket olur ise Jolie, uçak ile oralara gidecek. Film ve fotoğraf çektirecek. O film ve fotoğraflarda da Louis Vuitton’un ürünleri görülecek.
Varlıklı ve lüks meraklısı kesim, o film ve fotoğraflara aç ve sefil çocuklara acımak için değil, “Angelina Jolie bu defa Louis Vuitton’un hangi çantasını, hangi giysisini taşıyor, biz de ondan satın alalım” diyerek bakacak.
Louis Vuitton’un en önemli özelliklerinden biri markayı dünyaca ünlü oyuncu, manken ya da önemli kişilerle bağdaştırması. Şöhretlerin Louis Vuitton çantalarla fotoğrafları yayınlandıkça şirketin satışları artıyor. Önceki reklamlarında Uma Thurman, Scarlett Johansson, Jennifer Lopez, Chloe Sevigny, Christina Ricci, Gisele Bundchen, Kate Moss ve Naomi Campbell ile anlaşılmıştı. Hatta Sovyet lider Gorbacov da reklamlarda yer aldı.

Çakmacıların da işi artacak
Louis Vuitton, Paris’te bir çantacının yanında çırak olarak çalışırken 1854 yılında kendi işini kurdu. Kanvası (kanvas, yelken bezi, çadır bezi, branda bezi ve resim tuvali gibi sert bezdir) farklı bir işlemden geçirip deri benzeri bir duruma getirerek bu özel kanvas ile gemilerle, atlı arabalarla seyahat eden zenginler için deniz suyundan ve yağmurdan etkilenmeyen köşeli büyük seyahat sandıkları ve bavulları yaptı. Bu iş tutunca özel kanvasın üzerine LV markasını basarak daha küçük çantalar üretti. Varlıklı kesim için LV ürünleri “prestij” simgesi oldu. 1987’de şampanya ve konyak üreten Moet et Chandon ve Hennessy firmaları ile birleşti. LVMH lüks eşya grubu ortaya çıktı. Şimdilerde Louis Vuitton; giyim, ayakkabı, mücevher, saat konusunda da önde gelen bir marka. 2010 cirosu 2.7 milyar dolar.
Louis Vuitton’un İstanbul’da 3, Ankara’da bir mağazası var. Mağazalar, Kapalı Çarşı’da satılan “çakma” çantalardan çok daha fazla satış yapıyor. Varlıklı kesim bu markayı pek seviyor. (Bilgi için: Angelina Jolie’nin Hatay’da elinden düşürmediği zembil çanta, LV’un  “Sac Plat Tote” modelidir. Türkiye’de satış fiyatı 1.780 TL’dir. “Çakma”sını tutistler 250 TL’den  kapışmaktadır.)

 

Güngör Uras - Milliyet

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://ekonomi.milliyet.com.tr/angelina-nin-elinden-dusmeyen-10-milyon-dolarlik-zembil/ekonomi/ekonomiyazardetay/19.06.2011/1404094/default.htm}

 



Bu haber 999 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,398 µs