En Sıcak Konular

FENERBAHÇE ÜLKER ŞAMPİYON

18 Haziran 2011 09:43 tsi
FENERBAHÇE ÜLKER ŞAMPİYON G.Saray Cafe Crown’ı evinde devirerek seriyi 4-2’ye getiren F.Bahçe Ülker, son 5 sezonda 4. kez mutlu sona ulaştı.

5'i 1 yerde   

G.Saray Cafe Crown’ı evinde devirerek seriyi 4-2’ye getiren F.Bahçe Ülker, son 5 sezonda 4. kez mutlu sona ulaştı. Kaptan Ömer, maça imzasını attı.F.BAHÇE tarihi bir başarı elde etti.. Yıllardır atılan akılcı ve bilinçli adımların karşılığı bu sezon, sonuna kadar alındı.. Dile kolay bu yıl takımlarda 37. şampiyonluğunu ilan etti dün sarı-lacivertliler.. Ayrıca 5 ana branşta 5. şampiyonluk geldi..   

VE tabii ki de F.Bahçe Ülker ve işte doğru yapılanma... Onca sakatlığa rağmen son 5 sezonda 4. mutlu son.. Alkışlamak, takdir etmek ve bu ülkeden bir Eurolig şampiyonu çıkması için bir önce diğer takımların da örnek alması gerek..

JOHNSON GEÇ KALDI

MÜTHİŞ bir final akşamı daha geride kaldı ve 26 yıl sonra gelen F.Bahçe-G.Saray finalinin galibi oldu Kanarya.. G.Saray Cafe Crown... Kendilerini aştı oyuncular.. Oktay Mahmuti ve Hakan Üstünberk büyük iş çıkardı.. Kimsenin öngöremeyeceği bir başarı elde ettiler. Ancak onlar doğru adımları atmaya bu sene başladılar.. Sarı-lacivertliler yola erken çıkmanın avantajıyla kazandı dün.

GEÇELİM nefes kesen maça.. Artık şifre belliydi: İçerde kazanan maçı da alır.. Bu doğrultuda iki takım da içeriyi kullanarak başladı.. F.Bahçe Oğuz’la, G.Saray ise Ermal’le sayılar üretti.. Johnson sarı-kırmızılıları iyi yönetiyordu ve ilk peri yotta 5 sayı, 5 asistle oynadı.. G.Saray Shumpert’in üçlükleriyle farkı 6’ya yükseltirken, Kanarya May ile dengeyi kurdu ve çeyrek 23-21 G.Saray üstünlüğüyle geçildi..

MAÇ 3. çeyrekte de oyuna ağırlığını koymaya devam ederken, Türkiye kariyerindeki ilk 3’lüğü de atmayı başardı.. Yakaladığı 10-2’lik seriyle farkı 7 sayıya yükselten F.Bahçe, devrenin son 4.5 dakikasına Saras’ın üçlüğüyle 39-31 önde girdi.. Ancak alan savunmasından vazgeçen Aslan, 14-14’lük seriyle yanıt verip öne geçti.. Devre 49-49 geçilirken iki takımın da 1 numaralı pivotları (Oğuz ve Ermal) 3’er faul almıştı..

İKİNCİ yarıda ise kaptan sahneye çıktı.. Yine hem kelepçe, hem kahraman oldu.. Shumpert üçlükleriyle Aslan’ı ayakta tutuyordu ancak periyot sonunda 7-0’lık seri yakalayan ve bu süreçte 5 sayıyı Oğuz’dan, yani içerden bulan F.Bahçe, son bölüme 69-67 önde girdi. Son bölümde G.Saray Andriç’le, F.Bahçe ise Emir’le etkili olurken, bitime 2.5 dakika maçı kıran adam Ömer oldu. Takımı 80-79 gerideyken, önce üçlüğü attığı sonra da bitime 47 saniye kala penetreyi yapıp 84-80 yaptı skoru ve galibiyetin mimarı oldu. Kalan bölüm taktik faullerle geçilirken, skor 85-89’ken Johnson 0.2 saniye kala attığı üçlük herşey için geçti ve F.Bahçe Ukiç’in faulleriyle 91-88 kazanıp şampiyon oldu...(Müfit GÜREVİN / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/5i-1-yerde/384162/5/Spor}



Bu haber 747 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,760 µs