En Sıcak Konular

ANKARA SELE TESLİM OLDU

16 Haziran 2011 21:45 tsi
ANKARA SELE TESLİM OLDU Ankara'da aniden bastıran sağnak yağmur sebebiyle altgeçitler sular altında kaldı. 70 Gün Altgeçiti'nde mahsur kalan biri tüp kamyonu olmak üzere 3 aracın yardımına balıkadamlar koştu.

Alt geçitte can pazarı

Ankara'da aniden bastıran sağnak yağmur sebebiyle altgeçitler sular altında kaldı. 70 Gün Altgeçiti'nde mahsur kalan biri tüp kamyonu olmak üzere 3 aracın yardımına balıkadamlar koştu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaşananların altyapıdan kaynaklanmadığını söyledi.

Öğle saatlerinde başlayan ve saatte metrekareye 50 kilogram yağışın düştüğü Ankara’da yağmur ve dolu yağışı şiddetini artırarak devam etti. Yağış nedeniyle, kentteki pek çok alt geçit ve yol sular altında kaldı. Özellikle Çetin Emeç Bulvarı üzerindeki 70 Gün Altgeçiti’ni su basması nedeniyle birisi tüp dolu kamyonet 3 araç mahsur kaldı. Araçtaki vatandaşların kendi imkanlarıyla araçlarından çıktıkları öğrenildi.

Dolu yağışınında etkili olduğu başkentte yağış devam ediyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, il genelinde görülen kuvvetli yağışların, Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde etkisini saat 19.00’a kadar artırmasının beklendiği belirtildi. İlgililerin ve vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve trafikte aksama gibi oluşması muhtemel risklere karşı çok dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Konya-Ankara karayolunun Kepekli ve Oran mevkiinde etkili olan ve 10 santime ulaşan dolu yağışı nedeniyle saatlerce ulaşıma kapanan karayolunda çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, dolu yağışının bütün ızgaraları kapattığına işaret ederek bu nedenle yollarda su birikintilerinin oluştuğunu belirtti. Yağış nedeniyle özellikle Çetin Emeç Bulvarı, Konya-Ankara karayolu, Çankaya bölgelerinde sıkıntı yaşandığını ifade eden yetkililer, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ve ASKİ ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanılığı’na bağlı ekiplerle balık adamları, bir üst geçitin altında mahsur kalan tüp kamyonunu kurtarmaya çalıştı. Bu sırada suyun tahliyesine çalışılırken, altgeçitte 4-5 kadar aracın mahsur kaldığı belirtildi.

GÖKÇEK: YAŞANAN OLAY ALTYAPIDAN KAYNAKLANMIYOR

Altgeçitlerde ulaşımda sorun yaşandığını, dolu nedeniyle logarların tıkandığını ifade eden Melih Gökçek, "Yaşanan olaylar normal bir yağış değil, altyapıdan kaynaklanan bir durum değil. Bu duruma hiçbir altyapı dayanmaz.

Arkadaşlara talimat vererek, tüm radyoların ’vatandaşların trafiğe çıkmaması için anons edilmesi yönünde’ uyarılmasını istedim" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://gundem.milliyet.com.tr/alt-gecitte-can-pazari/gundem/gundemdetay/16.06.2011/1403278/default.htm}

 



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,803 µs