En Sıcak Konular

KÜRTÇE DE PUŞİ DE YOK!

6 Haziran 2011 23:09 tsi
KÜRTÇE DE PUŞİ DE YOK! Bahçeli Diyarbakır mitinginde ‘Kürtçe’ bir sesleniş yapmadı, üzerinde de puşi gibi herhangi bir yerel motif yoktu. Miting meydanına asılmak üzere Türk bayrakları ve balonlar hazırlatıldı.

16 yıl sonra ilk miting

CHP ve AK Parti’nin ardından bugün de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Diyarbakır’da miting yaptı. 16 yıl aradan sonra ilk kez Diyarbakır’da miting yapan MHP'de Elazığ’dan karayolu ile şehre gelen Bahçeli kalabalık bir konvoyla değil; temsili bir toplulukla karşılandı. 

Geçen hafta Kılıçdaroğlu ve Erdoğan’ı ardından da bağımsız adayları ağırlayan İstasyon Meydanı bugün MHP için hazırlandı. Kentte olağanüstü güvenlik önlemlerinin olmayışı dikkat çekti. Emniyet güçlerinin rutin güvenlik önlemleri aldığı kentte, miting alanının girişinde de arama noktaları oluşturuldu. Miting alanının içinde polisler yer almazken, bu bölgede güvenliği parti sağladı. Keskin nişancılar yüksek binaların üzerinde görev yaptı.

Diyarbakır sokak ve caddeleriyle sakin bir güne başladı. Halkı sağduyulu olmaya çağıran açıklamalar yapıldı.

KÜRTÇE DE PUŞİ DE YOK

Bahçeli, saat 12.00’de Elazığ’dan Diyarbakır’a gelmek üzere hareket etti. Saat 14.00’te de İstasyon Meydanı’nda mitingine başladı. Bahçeli kürsüde ‘Kürtçe’ bir sesleniş yapmadı, üzerinde de puşi gibi herhangi bir yerel motif yoktu. Miting meydanına asılmak üzere Türk bayrakları ve balonlar hazırlatıldı. 

Diyarbakır'da örgütleme yapılamadığı için Mayıs 2009 tarihinde tabelası indirilen ancak geçen yıl yeniden açılan MHP İl Başkanlığı mitinge katılım için büyük bir çaba sarfetti. Çevre il ve ilçelere ziyaretlerde bulunarak mitinge davet yaptıklarını belirten yöneticiler miting için 30 bin kişinin toplanacağını ileri sürdü.

16 YIL ARADAN SONRA

MHP’nin merhum lideri Alparslan Türkeş, Diyarbakır’a ilk ziyaretini 1975’te “küçük Moskova’ya gidiyorum” diye yapmış. Ancak kentte çıkan olaylar nedeniyle Türkeş, kente giremeden dönmüştü. 1’i asker 2 kişi yaşamını yitirmiş, 46 kişi de yaralanmıştı. 

Türkeş, ikinci ziyaretini ise terörün yoğun olduğu 1995 yılında olağanüstü güvenlik önlemleri altında yapmıştı. Orduevi’nin karşısında bulunan Dağkapı Meydanı’na platform kurulmadığı için meydana getirilen bir kamyon kasasının üzerinde kısa bir konuşma yapıp kentten ayrılmıştı. 

BAHÇELİ 11 YIL ARADAN SONRA

MHP lideri Devlet Bahçeli ise koalisyon hükümeti döneminde, Başbakan Yardımcısı sıfatıyla Diyarbakır’a gelmişti. 11 yıl önce Özel İdare İl Müdürlüğü Salonunda bölgesel kalkınmayla ilgili düzenlenen toplantıya katılan Bahçeli, o tarihte HADEP’ten Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olan Feridun Çelik’i dinlemiş ve yaptığı konuşma nedeniyle onu alkışlamıştı. Konuşmanın andından Çelik, kentin sorunlarını anlatan bir dosyayı Bahçeli’ye vermiş, Bahçeli de kendisine teşekkür ederek tokalaşmıştı. 

Bahçeli’ye bir vatandaş 36 kilo ağırlığında Diyarbakır karpuzu hediye etmişti.

MİTİNGDEN İZLENİMLER

Miting alanına girişte polis kontrolü var. Olağanüstü güvenlik önlemlerinin olmadığı kentte ve miting alanında emniyet güçlerinin rutin önlemleri dikkat çekti. Kılıçdaroğlu ve Erdoğan mitinglerinde olduğu gibi yüksek binaların üzerinde keskin nişancılar görev yaptı.

MEYDANDA "TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR" SLOGANLARI

“Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir” sloganlarının atıldığı İstasyon Meydanı’ndan çevre iller başta olmak üzere, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Mersin, Osmaniye gibi birçok ilden partililer yer aldı.

Meydanda ‘1000 yıllık kardeşlik, yaşa ve yaşat. Sonsuza dek Varol canım Türkiyem’ şarkısı çalındı.

Afişlerde ‘Aynı bedende can gibiyiz. Biz Diyarbakırız, biz Türkiyeyiz’, ‘Bu vatan çılgın procelerle kurulmadı’ pankartları dikkat çekti.

VURAL: "MHP'NİN BARIŞÇIL SİYASETİNE İHTİYAÇ VAR"

Miting alanına gelen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, oy versin ya da vermesin herkesin MHP’nin barışçıl siyasetine ihtiyacı olduğunu belirterek, “Halk kimliklerin birbirine kırdırılmasından rahatsızlık duyuyor, oyunu biliyor, devleti yönetenlerin oyunun aktörü olduğunu görüyor ve ‘devlet nerede’ diye soruyor. Biz de diyoruz ki: Devletin başına Devlet gelecek” dedi.

Bugün vatandaşın arasında dolaştığını belirten Vural, “Okullar, sınıflar, televizyonlar ayrılırsa biz millet olabilir miyiz diyorlar. Siyasetçiler yörelerini birbirine kırdırarak koltuklarına oturmak istiyorlar. İşte bunu engellemek için de MHP var” dedi.

Vural, Başbakan’ın bölücü diline; ayrımcı tahrik edici diline, terörün şiddetin diline karşı MHP’nin kardeşlik mesajları verdiğini ve oynanan oyunları deşifre etiğini vurguladı. (Aysel ALP- hurriyet.com.tr)

Bahçeli'nin Diyarbakır'da yaptığı konuşmanın tam metni için tıklayınız:

http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=39278

 

Kaynak: hurriyet.com.tr {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/17964861.asp?gid=381}

 



Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,660 µs