En Sıcak Konular

''1 GÜN BİLE HAPİS YATSA YETER''

1 Haziran 2011 10:12 tsi
''1 GÜN BİLE HAPİS YATSA YETER'' Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, Evren'in 1 gün bile olsun yatarak, sembolik bir ceza almasının milleti rahatlatacağını söyledi.

'1 gün bile hapis yatsa yeter'

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, Evren'in 1 gün bile olsun yatarak, sembolik bir ceza almasının milleti rahatlatacağını söyledi.

Kenan Evren hakkında iddianame hazırladıktan sonra meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu, Evren'in 1 gün bile olsun yatarak, sembolik bir ceza almasının milleti rahatlatacağını söyledi. Kayasu, "Sadece yargıyla çözülmeyeceğini benim örneğimde gördünüz. Darbeciler yargılanacağına ben ceza aldım." dedi. Kendisinin 'asker düşmanı' ilan edildiğine de değinen Kayasu, ailesinde çok sayıda asker olduğunu, kendisinin de bir dönem askerde kalmak için dilekçe verdiğini hatırlatarak, kesinlikle asker düşmanı olmadığını kaydetti.12 Eylül 1980 askerî darbesini yapanlar hakkında iddianame hazırladığı için meslekten ihraç edilen eski Savcı Sacit Kayasu'nun gösterdiği yolda dün önemli bir gelişme yaşandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylül darbesiyle ilgili soruşturmada, dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya'ya 'şüpheli' sıfatıyla ifadelerinin alınması için davette bulundu. Kenan Evren hakkında 2000 yılında 'darbe yapmak' suçundan iddianame hazırlayan Kayasu, Evren'in ifade vermeye çağrılmasını Cihan Haber Ajansı'na değerlendirdi. "Evren'in 1 gün bile olsun yatması, sembolik bir ceza alması milleti rahatlatacaktır." diyen Kayasu, milletin onun suçlu olduğunu mahkemece ilan edilmesini beklediğini söyledi. Dünyada Evren'den daha yaşlı olup darbe suçundan dolayı ceza evine girenler olduğunu belirten Kayasu, "Arjantin'de bir kişi 94 yaşında mahkemesi bitti ve cezaevine girdi. Evren 93 yaşında yani ondan bir yaş daha büyük olduğu halde ve darbeyi ondan daha önce yaptığı halde cezaevine girdi." diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/-1-gun-bile-hapis-yatsa-yeter--204171.htm}



Bu haber 807 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,176 µs