En Sıcak Konular

İZMİT İSMETPAŞA STADYUMUN'DA FETİH ÇOŞKUSU

29 Mayıs 2011 22:05 tsi
İZMİT İSMETPAŞA STADYUMUN'DA FETİH ÇOŞKUSU Fetih coşkusu Kocaeli'den tüm yurdu sardı. Anadolu Gençlik Derneği'nin İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda düzenlediği Fetih Şöleni'ne Türkiye ve dünyadan yüz binler katıldı.

İzmit'te Fetih coşkusu

Fetih coşkusu Kocaeli'den tüm yurdu sardı. Anadolu Gençlik Derneği'nin İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda düzenlediği Fetih Şöleni'ne Türkiye ve dünyadan yüz binler katıldı.

İstanbul'un fethinin 558.'yılı İzmit İsmetpaşa Stadyumu'nda büyük bir coşkuyla kutlandı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Fetih Şöleni'ne, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ün yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç ile dünyanın birçok İslam ülkesinden temsilciler katıldı.

Şölenin başlangıcında Asiltürk, Kamalak ve Tongüç üstü açık bir arabanın üzerinden şölene katılanları selamladı.

Fetih Şöleni'nin açılış konuşmasını yapan AGD Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Ocak, "Burada bu muhteşem kalabalıkla bizleri buluşturduğu için kâinatın sahibi yüce Rabb'ime hamdediyorum" dedi "Buruk bir şölen geçirdiklerini ifade eden" Ocak, "Ama Milli Görüşçüler çelik gibi buradalar" şeklinde konuştu.

1 MİLYON HATMİN DUASI YAPILDI
Geçtiğimiz şubat ayında vefat eden Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan için yapılan 1 milyon hatm-i şerifin duası da fetih şöleninin başında yapıldı. Hatim duasını  Kabe İmamlarının hocası Abdullah Basvar yaptı. Basvar dua için Suudi Arabistan'dan Kocaeli'ye geldi. Şölende, Milli Görüş'ün merhum lideri Erbakan'ın miting ve programlarda katılımcılarla birlikte ettiği Milli Görüş yemini edildi. Şölene katılanlar sık sık, "Mücahit Erbakan" şeklinde sloganlar attı.

BURUK ŞÖLEN
Şölende konuşan AGD Genel Başkanı İlyas Tongüç, 'İstanbul'un fethin 558. yılında stadyumlarına patlatırcasına doldurduklarını' söyledi. "Bugün Erbakan hocamızın kaybının acısını yaşadığımız, buruk bir fetih yaşıyoruz" ifadelerini kullanan Tongüç, "Ama emanetini yüklenmiş olan milli Görüş kadrolarını gördükçe, şükrediyoruz. Hocamızın ruhu şad olsun. Allah hepimizi cennetinde buluştursun" dedi.

Fethin sembol ismi Ebu Eyyüb el Ensari'nin 96 yaşında İstanbul'u fethe geldiğini söyleyen Tongüç, "Öyle bir insanı kıyamete kadar misafir etme şerefini bize bahşettiği için mutluluk duyuyoruz. Ne mutlu Türkiyeli Müslümanlara" şeklinde konuştu. Fatih Sultan Mehmed'in fetih için çok kararlı olduğunu söyleyen Tongüç, "Fatihin niyetini anlamak için Trabzon Kalesi'ni fethetmek için Zigana dağlarında kan ter içinde kaldığını hatırlayalım. Fatih, 'Biz bu sıkıntılara katlanmazsak yarın Allah'a nasıl hesap vereceğiz' demiştir" ifadelerini kullandı.

BATI, GENÇLERİN İMANLI OLMASINDAN RAHATSIZ
Türkiye'de 30 yaşın altında 40 milyon gencin yaşadığını kaydeden Tongüç, "Biz AGD olarak bu gençlerimiz için gece gündüz çalışıyoruz. Batı, bu milletin evlatlarının inançlı olmasından oldukça rahatsız. Durmadan peygamberimize hakaret ediyorlar. Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık yapıyorlar. TV dizileriyle ifsat için çalışıyorlar" şeklinde konuştu.

"Batı yavrularımızın kalbindeki imana kastetti" diyen Tongüç şöyle konuştu: Avrupa'nın bütün eurolarını, ABD'nin bütün dolarlarını bunun için harcasanız da bu millet, Milli Görüşçüler buna müsaade etmeyecektir. Biz bunu haykırmak için burada toplandık. Milli Görüş Yaşanılabilir bir Türkiye'yi kurduğu zaman Ayasofya müze olarak kalmayacak, ibadete açılacaktır. Yeni bir dünyayı kurduğumuz zaman ise Mescid-i Aksa'da Siyonizm barınamayacaktır."

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak ise ses kısıklığı rahatsızlığına rağmen kürsüye çıkarak katılımcılara hitap etti. İstanbul'un fatihi Sultan Mehmet'in peygamber efendimizin övgüsüne mazhar olduğunu hatırlatan Kamalak, "Fatih kış aylarını fetih için Edirne'de geçirdi. Burada topların bizzat projesini çizmiştir. 4 Nisan günü surların önüne gelinmiş 6 Nisan günü de bütün ordusuyla Cuma Namazı kılmıştır. O gün, büyük kuşatma başlamıştır. Bir hareketin başarıyla sonuçlanması için hem maddi hem de manevi hazırlıkların tam olması gerekmektedir. Fatih hem maddi hem de manevi hazırlıklarını yapmıştı" dedi.

AYASOFYA EZANA HASRET KALDI
Fatih'in fetihten sonra Ayasofya'ya gittiğini kaydeden Kamalak, "Ezan sesine, Kur'an sesine hasret kalan Ayasofya'ya gitmişti. Kardeşlerim, Ayasofya sizleri bekliyor" şeklinde konuştu. Trübünleri dolduran vatandaşlar bunu üzerine "Zincirler kırılsın Ayasofya açılsın" şeklinde slogan attı. Kamalak, "İstanbul'u fetheden ecdadımızı fethin 558. yılında yine rahmetle, şükranla anıyoruz. Onlar güzelliği, iyiliği adaleti dünyaya hakim kılmak istiyordu. Bunun için at sırtında ömür geçirdiler" ifadelerini kullandı.

Haçlıların İstanbul'un fethini içlerine sindiremediklerini söyleyen Kamalak, "Bu yüzden Batı'nın 300 yıllık bir şark projesi var. Bunun için patrikhane hakkında ekümeniklik iddiası var. Şu anda Patrikhanenin çevresi boşaltılıyor. Saadet gelecek Milli Görüş gelecektir inşallah. Fatih İstanbul'u fethettiği gibi İslam birliğini kurmak için Milli Görüşçüler hazırdır.  NATO'nun haçlıların yeni düşmanı İslam'dır. ABD, Irak'ı işgale kalktığında bu haçlı seferidir demişti. Sizler ne yapmasını gerektiğini biliyorsunuz. Önünüzde 2 hedef vardır. Önümüzdeki hedefin biri "Yaşanabilir Türkiye" "Yeniden Büyük Türkiye"yi kurmaktır. 2.si İslam birliğini kurmaktır. Kendinizi bu hedeflere kilitlediğiniz zaman rabbim Fatih'e yolları açtığı gibi size de yolunu açacaktır. Yeniden Büyük Türkiye'yi kurmak için, yeniden İslam Birliğini kurmak için hepinizi Allah'a emanet ediyorum." dedi.

KUR'AN ZİYAFETİ
Şölende katılımcılara bir Kur'an-ı Kerim ziyafeti verildi. Mehdi Adil ve dünyaca ünlü hafız Abdurrahman Sadien şölende Kur'an okudu. Şölenin sonunda ise İstanbul'un fethedildiği anın temsili olarak canlandırıldı ve havai fişek gösterisi yapıldı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/izmit-te-fetih-coskusu-203829.htm}



Bu haber 980 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,910 µs