En Sıcak Konular

''HRİSTOFYAS SADECE İSTEMEYİ BİLİYOR!''

29 Mayıs 2011 13:19 tsi
''HRİSTOFYAS SADECE İSTEMEYİ BİLİYOR!'' KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Dimitris Hristofyas'ı kabul edilemeyecek bazı talepleri müzakere sürecinde sürekli masaya getirmekle suçladı.

Eroğlu Hristofyas sadece istemeyi biliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum lider Dimitris Hristofyas'ı kabul edilemeyecek bazı talepleri müzakere sürecinde sürekli masaya getirmekle suçladı. Eroğlu, "Anlaşmaların karşılıklı uzlaşı halinde yapılır. Sadece istemekle bu sorun çözülemez." ifadelerini kullandı.

Eroğlu, arzularının; KKTC halkına mutlu, huzurlu, güven içinde yaşam sağlayacak bir antlaşmaya imza atmak olduğunu ifade ederek, "Bunun aksi yönünde yapılacak olan anlaşma bir anlaşma değil , KKTC devletinin yıkımı, Kıbrıs Türk halkının felaketi olur." dedi.

Esentepe Zerdali Festivali'nin açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının kendisine; "bu topraklarda Rumlara eşit, aynı haklara sahip ve KKTC sınırları dahilinde güven içinde, Türkiye'nin garantisinde yaşayacağı bir antlaşma için" yetki verdiğini vurguladı. Eroğlu, omuzlarında hissettiği görevin bu olduğunu söyledi. Müzakereleri bu görev bilinci içinde sürdüreceğini ve karşı tarafın anlaşma istemesi halinde Kıbrıs'ta bir anlaşma olabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Rum Lider Hristofyas'ın "sadece vereceksiniz" diyerek karşısına dikildiği sürece anlaşma yapmanın zorluklarının kendiliğinden ortaya çıktığını kaydetti.

Geçen hafta Rum tarafında gerçekleşen genel seçimlerde Rumların Girne bölgesi milletvekillerini de seçtiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, Girne bölgesinde 1974'ten bugüne çok büyük ve önemli gelişmeler ve değişim yaşandığına işaret etti. Rumlardan kalan tarım dışı arazilerin bugün villalarla dolduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Değişik ülkelerden gelen insanların bu bölgeye yerleşmesiyle KKTC'nin dış dünyaya verdiği mesajlar da değişmiştir.." dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/eroglu-hristofyas-sadece-istemeyi-biliyor-203755.htm}



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,527 µs