En Sıcak Konular

TERÖR İSTANBUL'A VE VATANDAŞA SIÇRADI: 8 YARALI

26 Mayıs 2011 12:42 tsi
TERÖR İSTANBUL'A VE VATANDAŞA SIÇRADI: 8 YARALI İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'de Akmerkez'in önündeki Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında patlama meydana geldi..

İstanbul'da patlama

İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'de Akmerkez'in önündeki Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında patlama meydana geldi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beşiktaş’ta meydana gelen patlamada 8 yaralı olduğunu, ancak yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığını bildirdi.

Patlama sonrası basın açıklaması yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Elektrikli bisikletin üzerine konulmuş bomba patladı. 5 araç zarar gördü. Orta şiddette bir bomba patladı" açıklamasında bulundu. Çapkın ayrıca saldırının hedefinin polis olabileceğini de belirtti.

Bir görgü tanığı tek patlama sesi duyduğunu söyledi.Çevredeki binaların camlarında herhangi bir hasar olmadığı öğrenildi.

Olay yerinde etrafa dağılmış eşyaların olduğu görüldü. İkinci bir bomba olma ihtimaline karşı polis etrafta güvenlik kordonu oluşturuyor. Köprünün altında bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç patlamadan etkilendikleri için duruyor.

Arka sokakta Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.

Patlama sonrası bölge trafiğe çift yönlü olarak kesildi.

İŞTE YARALILARIN KİMLİKLERİ

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi;

*Ayten Bal

*Ceyhan Mercan

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi;

*Seyfi Erdem (polis)

*Agop Demir

*Sami Işık

*Ali Osman Çapa

*Yazgülü Şubatlıoğlu


HEDEF POLİS OKULU OLABİLİR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olay yerine gelerek inceleme yaptı. Çapkın bombanın köprü altında bir elektrikli bisikletin üzerinde patlatıldığını açıkladı.

Çapkın şunları söyledi: "08.58'de köprünün altında bir elektrikli bisikletin üstüne konmuş bir patlayıcı. Orta şiddette bir patlayıcı konmuş. Patlama sonucunda 7 yaralı var, biri polis. Polis oradan geçiyordu. Hayati tehlikesi olan yaralı yok. Polis okuluna dönük denebilir. 5 araç zarar gördü.

Bu kimsenin yanına kalmaz, mutlaka bulunur. Halkımızın içi rahat etsin. Tesellimiz hiçkimsenin ölmemiş olması.

Ses bombası değil ama çok büyük çaplı bir bomba da değil. Gerek zamanlama gerekse polis okuluna yakın olması altı çizilmesi gereken iki unsur."

POLİS İKİNCİ BOMBA ARAMASI YAPTI

Çöp kutusu ve durağın çevresinde etrafa saçılmış eşyalar arasında polis ikinci bomba araması başlattı.

Olay yerinde inceleme yapan bomba imha ekibinin yanı sıra bir de jammer, uzaktan kumandalı yeni bir bomba ihtimali üzerine çalıştırıldı.

Patlamada zarar gören bir taksi, iki otobüs ve bir sivil araç olay yerinde duruyor.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.

Patlama sonrası bölge trafiğe çift yönlü olarak kesildi.

YARALI POLİS HASTANEDE GÖREVLİ

Patlamanın ardından Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelerek yaralıların durumları hakkında bilgi alan İstanbul İl Sağlık Müdürü Dokucu, basın mensuplarına açıklama yaptı. Dokucu, Etiler’deki patlamanın ardından Şişli Etfal ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerine ambulanslarla 7 yaralı taşındığını belirtti. Yaralıların yaşlarının 23 ila 55 arasında değiştiğini aktaran Dokucu şunları söyledi:

"Bu hastalarımızın ikisinde ağır olarak nitelendirebileceğimiz bir tablo söz konusudur. Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olan bir bayan hastadır. Her iki ayağında da çok ciddi yaralanma vardır. Ayağının birinde tam kopma, diğerinde de ciddi bir yaralanma vardır. Şu dakikalarda ameliyathanede kendisine müdahale edilmektedir.

Aynı hastanedeki ikinci hastamız da bir bayandır. Onda yüzeysel şarapnel yaralanması var ancak hayati tehlikesi yok. Şişli Etfal Hastanesi’nde ise ilgili arkadaşlarımızla beraber hastalarımızı ziyaret ettik. 5 hasta var bu hastanede. Bunlardan bir tanesinin durumu diğerlerine göre biraz daha ağırdır. Kendisinde yüz yanığı ve yüzeysel yaralanmalar mevcuttur. Aynı zamanda bir solunum sistemi yanığı söz konusudur. Bu hastamızı yoğun bakımda biraz evvel ziyaret ettim. Bilinci yerinde olmakla beraber yoğun bakım şartlarına ihtiyacı olan bir hastamızdır.

Bir diğer hastamız 55 yaşında bir polis memuru. Aynı hastanemizde görevli bir polis memurumuzdur. Onda da yüzeysel yüz yanığı mevcuttur. Onun da serviste takibi yapılmaktadır. Diğeri hastalarımızda tamamen şarapnel yaralanmaları var. Herhangi bir hayati tehlike içermemektedir." [1]

Patlamada bacağı koptu!

Etiler'deki patlamada, arkadaşı Ceyhan Mercan ile otomobille olay yerinden geçen Ayten Bal bacağını kaybetti.

38 yaşındaki Ayten Bal'ın özel bir şirkette müşteri temsilcisi olarak çalıştığı öğrenildi. Arkadaşı Ceyhan Mercan ile otomobille ilerlerken patmamaya yakalanan Bal'ın Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığı belirtildi.

RIZA ÇALIMBAY'IN AKRABASI ÇIKTI

Sabah saatlerinde Etiler'deki Koç köprüsü altına meydana gelen patlama sonrası yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Ayten Bal babası Mustafa Bal kızının durumuyla açıklamalarda bulundu. Baba Bal, kızının her gün aynı saatte işe gitmek için yola çıktığını, bugün yol kapalı olduğu için geç kaldığını belirtti. Ayrıca hastaneye Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay’da gelerek geçmiş olsun dileğinde bulundu. Çalımbay, Bal ailesi ailesiyle akraba olduklarını söyledi.

"YOL KAPALIYMIŞ. GEÇ KALMIŞ"

Mustafa Bal, kızının sadece yüzünü görebildiğini kaydetti. Bal, "Ameliyata aldılar. Daha sonra bilgi alamadık. Baba dedi bana bağırdı. Ameliyat iki saat dediler. Doktorlar ameliyatta dediler. Az önce muamele yaptık. Eşim yukarıda oturuyor. " dedi.

Kızının 5 - 6 senedir aynı iş yerinde çalıştığını kaydeden baba Bal, kızının yanındaki kişinin yeğeni Ceyhan Mercan olduğunu ve bu sabah kızına 'Akmerkez'e kadar beni bırakır mısın?' dediğini belirtti.

Kızı Ayten Bal’ın Akmerkez'den otobana çıktığını oradan da Ataşehir'e iş yerine gittiğini söyleyen Bal ‘Kızım her zaman aynı saatte evden çıkıyordu. Bugün yol biraz kapalıymış. Geç kalmış.’ diyerek sözlerini tamamladı.

'YÜZÜNDE AĞIR YANIKLAR VAR'

Beşiktaş'ın Etiler semtinde meydana gelen patlamada yaralanan Yazgülü Şubatlı'nın akrabası gazeteci Tülay Şubatlı, “Yazgülü'nün yüzünde ağır yanıklar var. Saçları da yanmış. En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi” dedi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yakını Yazgülü Şubatlı'yı ziyaret eden gazeteci Tülay Şubatlı, Yazgülü Şubatlı'nın yüzünde ağır yanıklar olduğunu, saçlarının da yandığını belirtti.

Tülay Şubatlı, “En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi. Böyle şiddetli patlamalarda böyle bir durumun olduğunu belirtildi” diye konuştu.

Tülay Şubatlı, akrabası Yazgülü Şubatlı'nın halen solunum cihazına bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Yazgülü'nün bu yanıktan ötürü yemek borusunun kapanması önlenmeye çalışılıyor. Halen yoğun bakımda. Sağ gözü de yaralanmış ama ne derece yaralandığını öğrenemedik. Olay sırasında yolda yürüyormuş. Olayın hemen ardından kendi telefonu bozulduğu için başkasının telefonundan eşini arayarak hastaneye kaldırıldığını haber vermiş. Yazgülü'nün bilinci açık.”

Yaralı Sami Işık'ın babası Özcan Işık da oğlunun Levent'teki bir proje mühendislik firmasında çalıştığını ve arkadaşı Agop Demir ile birlikte işe giderken patlamaya maruz kaldıklarını ifade etti.

Özcan Işık, oğlu Sami Işık ile Agop Demir'in Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

İstanbul'daki patlamanın ardından olay yerinde bulunan bir görgü tanığı CNN Türk'e patlama hakkında şunları söyledi: Saat 09:00 gibi patlama oldu. Bazı arkadaşlarımız yerlerdeydi. Kanları gördük yerde.

Patalama Etiler Koç Köprüsü İETT durağında, turizm uygulama oteline yakın bir yerde oldu. Çok sayıda ambulans geldi. Yolu kapattılar. 7 - 8 kişinin yaralandığını tahmin ediyorum.

"BURASI SANKİ YERİNDEN OYNADI"

Etiler Koç Köprüsü altında meydana gelen patlama sonrası çevredeki güvenlik önlemleri arttırıldı. Gazeteciler, olay mahallinin etrafına çekilen şeridin dışına çıkarıldı. Bu arada ikinci bir patlama ihtimaline karşılık Akmerkez önünde ambulanslar bekletiliyor. Bir polis köpeğinin de olay yerinde bekletildiği kameralara yansıdı. Olay meydana geldiği sırada Akmerkez'in önünden geçen bir otobüsün içinde bulunan görgü tanığı, "Biz otobüsün içindeydik.

Buradan geçerken patlama meydana geldi. Patlama olduğu sırada şoför geri gitti. Biz indik, vergi dairesine gittik, oradan koşa koşa geri döndük. Çok güçlüydü ses. Burası sanki yerinden oynadı. Kulaklarımızın zarı patladı" dedi. Patlamanın çok şidedetli şekilde meydana geldiğini aktaran görgü tanığı, patlama sonrası vergi dairesine giderken yoldan geri döndüğünü belirtti.

PATLAMADA BACAĞI KOPAN KADININ YANINDAKİ ARKADAŞI ŞOKU ATLATAMADI

Etiler’de sabah saatlerinde meydana gelen patlama yaralanan ağır yaralanan Ayten Bal’ın sabah saat 10.00 sıralarında başlayan ameliyatı saat 13. 00 sıralarında sona erdi. Bal’ın ameliyatın ardından yoğun bakıma alındığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Bal’ın sağ bacağının diz kapağın altından kesildiği sol bacağında ise kırıklar olduğu ulaşılan bilgiler arasında. Bu arada Ayten Bal’ın yakınlarının Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki bekleyişi sürüyor.

"ARABADA PATLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞLER"

Patlama sırasında Ayten Bal’ın kullandığı araçta ön koltukta oturan Ceyhan Mercan ise hastanede beklemeye devam ediyor. Önce sağlık durumunun ciddi olduğu açıklanan ancak sonra yarasının hafif olduğu anlaşılan Ceyhan Mercan sigara içmek için dışarı çıktığı sırada gazeteciler tarafından görüntülendi. Patlamayı yüzündeki ufak sıyrıklarla atlatan Mercan’ın gömleğindeki kan izleri dikkat çekti. Konuşmak istemeyen Mercan’ın eşi Cemal Mercan olayı nasıl haber aldığını anlattı. Cemal Mercan, "Bana haber verdiler.

Habere göre direk buraya geldim. Ne olduğunu onlar da tam olarak bilmiyor. Arabayla geçerken, o anda bir patlama olmuş. Arabada bir patlama olduğunu düşünmüşler. Arabayı durduramamışlar. Araba durunca eşim iniyor. Ayten hanım çıkamayınca ’ Abla beni kurtar ’ deyince, eşim bağımaya başlamış. o anda oradakiler yardım etmiş " şeklinde konuştu.

"NE ANLATAYIM Kİ, HER ŞEYİ BİLİYORSUNUZ"

Bu arada yaşadığı patlamanın şokun atlamadığı görülen Ceyhan Mercan bir süre acil servis girişindeki bankta oturdu. Gazetecilerin ısrarı soruları karşısında "Bir şey yok. Sadece arkadaşım. Ne anlatayım ki, her şeyi biliyorsunuz" diye konuştu. Mercan daha sonra hastaneye girdi. [2]

 

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] {http://haber.gazetevatan.com/Haber/379741/1/Gundem}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/patlamada-bacagi-koptu/379777/1/Gundem}


 

 

 



Bu haber 1,034 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,619 µs