En Sıcak Konular

RAUF DENKTAŞ HASTANEYE KALDIRILDI

26 Mayıs 2011 09:16 tsi
RAUF DENKTAŞ HASTANEYE KALDIRILDI Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yüksek tansiyon rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı.

Rauf Denktaş hastaneye kaldırıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Birinci Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Lefkoşa'da Doktor Burhan Nalbantoğlu devlet hastanesine kaldırılan Denktaş, daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne nakledildi.

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen ve oğlu Serdar Denktaş'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

Kaptanoğlu, 1. Cumhurbaşkanı Denktaş'ın, saat 17.30 sıralarında beyine pıhtı atması sonucu bir rahatsızlık geçirdiğini, tedavisi öncesinde tomografi, MR ve diğer tetkiklerin yapıldığını, bunlar neticesinde beyinde bir miktar tıkanıklık tespit edilerek tedavisine başlandığını ve şu anda tedavisinin devam ettiğini söyledi.

Hayati tehlike riski olup olmadığının sorulması üzerine Kaptanoğlu, "Beyin kanamalarının hepsinde risk var. Genel durumu oldukça stabil" dedi.

Tetkikler yapıldıktan sonra bir açıklama daha yapan Kaptanoğlu, Denktaş'ın YDÜ Hastanesi'ne gelmesinin ardından yapılan tetkiklerde beyinde kanama olmadığının tespit edildiğini, bunun üzerine kan sulandırıcı kullandıklarını söyledi.

Erkan Kaptanoğlu, "Nörolojik durumu daha iyiye gitti. Kolları oynamakta. Hareket etmekte. Şuuru açık. Ama dalgınlık var. Durumu iyiye gitmektedir" diye konuştu.

Denktaş'a yapılan anjiyoda ana damarının açıldığını ve cerrahi müdahaleye gerek kalmadığını açıklayan Kaptanoğlu, şunları kaydetti: "Durumu iyiye doğru seyretmeye başladı. Bugünü geçirmemiz gerekiyor."

Başhekim Yardımcısı Kaptanoğlu bir soruya karşılık, Denktaş'ın Türkiye'ye kaldırılmasına gerek olmadığını, gerekli tedavinin burada sürdürülmekte olduğunu sözlerine ekledi.

"Hayati tehlikesi yok"

Rauf Denktaş'ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, Rauf Denktaş'ın "durumunun ciddi olduğunu, ama hayati tehlikesinin bulunmadığını" açıkladı.

Rauf Denktaş'ın Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'ndeki tetkiklerinin tamamlanmasının ardından basına açıklama yapan Serdar Denktaş, doktorlar ile ailesinin bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi vereceklerini söyledi ve basından sabırlı olmalarını istedi.

Denktaş'ı hastanede ziyaret eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da "Şu anda yoğun bakımda olup, ilk hastaneye geldiğine göre müspet yönde, olumlu yönde bir gelişme olmuştur. Konuşabilmektedir ve sol elini, sol ayağını oynatabilmektedir. Dolayısıyla iyiye doğru bir gidiş vardır. Temennimiz, yarın sabaha kadar aldığı ve alacağı ilaçlarla pıhtının daha da küçüleceği ve fonksiyonların daha da mükemmel şekle dönüşebileceği şeklindedir. Tabi ki doktorlarımız temkinli konuşuyorlar, ama ilk andaki risk bize göre azalmış bir vaziyettedir. Yarına, daha iyi bir noktada Sayın Cumhurbaşkanımızı görebileceğimize inanıyoruz" dedi.

Ziyaretçiler

Bu arada Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve eşi Meral Eroğlu, KKTC'nin 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal, bazı bakan ve milletvekilleri ve haberi duyan diğer yetkililer de Yakın Doğu Hastanesi'ne geldi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=rauf-denktas-hastaneye-kaldirildi&id=20198} 



Bu haber 762 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,918 µs