En Sıcak Konular

ZEYBEK: ''ADALARIMIZA YUNAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ KİLİSE YAPILDI''

19 Mayıs 2011 22:32 tsi
ZEYBEK: ''ADALARIMIZA YUNAN BAYRAĞI ÇEKİLDİ KİLİSE YAPILDI'' Zeybek: ''Ege sahillerimizde topraklarımız Yunanlılar tarafından işgal ediliyor. . 200 hane Yunanlı getirilip oraya yerleştiriliyor. Sonra bir Kilise yapılıyor. Yunan bayrağı çekiliyor, askeri tesis yapılıyor''dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Kanal D “Gün Ortası” Programında Şule Zeybek’in sorularını cevaplandırdı: 

“Adalarımıza Yunan Bayrağı çekildi, kilise yapıldı”

“Ege sahillerimizde topraklarımız Yunanlılar tarafından işgal ediliyor. . 200 hane Yunanlı getirilip oraya yerleştiriliyor. Sonra bir Kilise yapılıyor. Yunan bayrağı çekiliyor, askeri tesis yapılıyor. Biz bugün, 19 Mayıs 1919’daki şartlardayız. Bugün başka bir gün ama şartlar aynı şartlar.

DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Kanal D’de yayınlanan “Gün Arası” programında Şule Zeybek’in sorularını cevaplandırdı. Zeybek, “Yunanlılar adalarımıza Yunan Bayrağı çekti, kilise ve askeri tesis yaptı. Ege sahillerimizde topraklarımız Yunanlılar tarafından işgal ediliyor. Biz bugün, 19 Mayıs 1919’daki şartlardayız. Bugün başka bir gün ama şartlar aynı şartlar.”diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek, Şule Zeybek’in sorularına şu karşılığı verdi:

ŞULE ZEYBEK: Ankara stüdyomuzda bir konuğumuz var Sayın Namık Kemal Zeybek, hoş geldiniz.

NAMIK KEMAL ZEYBEK: Sağolunuz, hoş bulduk.

ŞULE ZEYBEK: Sayın Zeybek sizin bugünkü ünvanınızı, bugün bir kez kullanacağım ama ondan sonra bu programlık unutmak istiyorum, anlayışınıza sığınarak çünkü bu konuların siyasi polemik ve çatışma çerçevesinde ele alınamayacak kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Siz Demokrat Parti Genel Başkanısınız, 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeni ile yaptığınız açıklamada çok sert ifadeler kullanmışsınız. Şöyle ki, “Ülkemiz, 19 Mayıs 1919 günlerine benzer şartlar içinde” diyorsunuz. Ne demek istiyorsunuz?

NAMIK KEMAL ZEYBEK: Şunu demek istiyorum, 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa, arkadaşları ile birlikte Samsun’a çıkıp, ülkeyi düşman istilasından kurtarmak ve bağımsız bir ülke halinde yaşamasını sağmak üzere bir mücadele başlattı ve biz buna milli mücadele dedik, böyle öğrendik, böyle anlattık, böyle öğrettik.

Ne vardı o zaman? O zaman şu vardı, Yunanlılar Avrupa’dan bazı devletlerin desteği ile İzmir’e asker çıkarmışlardı ve bizim olan Batı Anadolu topraklarımız işgal ediliyordu. Doğu Anadolu’da ise bir takım terör çeteleri, Doğu Anadolu’da ayrı bir devlet kurmak için kalkışma halindeydiler. Ülkemizin Güneyinden işgal vardı. Böyle bir haldeyken Mustafa Kemal, mücadele etmek üzere Samsun’a çıktı. Mücadelesini başardı, görkemli bir devlet kurdu. Türkiye Cumhuriyeti, binlerce yıllık Türk tarihinin katmanlarından gelen kültür ve insan unsuru, Osmanlı coğrafyasının çekilmesiyle Balkanlardan ve Kafkaslardan gelenlerle zenginleşmiş bir halk ve bir kültür.

Yine binlerce yıllık tarihimizin, coğrafyamızın tarihinin derinliklerinden gelen kazanımlarımız ve Türkiye Cumhuriyeti çok sağlam temeller üzerine kuruldu ve gelebilecek tehlikelere dikkati çekmek için Atatürk o büyük nutkunda 6 gün süren nutkunun sonunda, “Ey Türk gençliği birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini müdafaa ve muhafaza etmektir” dedi. Şimdi ne durumdayız?

“Yunanlıların işgali başladı”

Ben ısrarla gündeme getiriyorum, diyorum ki, Ege sahillerimizde topraklarımız Yunanlılar tarafından işgal ediliyor. Bu işgal başladı, bunu söylüyorum. Neyi mi söylüyorum? Diyorum ki, Didim açıklarında iki adamız var, bunlar bizim, bunlardan birisi Bulamaç adası ve Büyük Ada büyüklüğünde. İkincisi ondan üç katı büyük Eşek Adası ve bu adalar bizim adamız. Didim’e 6-8 mil uzaklıkta yani bizim kara sularımız içerisindeki adalarımız. 2004’e kadar da ‘Yunanlılar bu adalar bizimdir’ diyerek herhangi bir iddiada ve insan yerleştirme girişiminde bulunmadılar.

2004 yılı Türkiye’de şöyle bir ortam var, bırakınız böyle adaları biz zaten Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden bile vazgeçebileceğimizi ortaya koymuşuz. Annan Planı denilen planı Türkiye Hükümeti destekliyor. Neyse ki, Rumların aç gözlülüğü yüzünden hala Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti diye bir cumhuriyet var. Yoksa ondan da vazgeçilmiştir.

“Adalarımıza Yunan Bayrağı çekildi, kilise yapıldı”

ŞULE ZEYBEK: Sayın Zeybek, 2004’ten bu güne 7 sene geçmiş. 7 senede kimse bir şey fark etmedi mi? Burada turistik tesisler dahi kurulduğunu söylüyorsunuz. Kimse bir şey fark etmedi mi, fark edip ses mi çıkarılmadı. Siz de mi fark etmediniz, tam bu seçim arifesinde neden çıkardınız bunu ortaya?

NAMIK KEMAL ZEYBEK: Bunu fark etmekle yükümlü olan insanlar var. Fark etmekle yükümlü olan insanlar mutlaka fark ettiler. Bizim sahil güvenliğimiz, kıyı emniyetimiz, askeri birliklerimiz, o bölgede görev yapan valilerimiz, kaymakamlarımız, mutlaka bunu fark ettiler. Bunun fark edilmemesi mümkün değil ama biz fark etmedik. Biz yeni fark ettik. Ben bunu öğreneli bir ay oldu. Ben bunu sahip çıkılsın diye ortaya atıyorum. Bunu öğrendikten sonra önce çok ciddi olarak inceledim ve incelettim. Yani bizim adalarımız işgal ediliyor. 200 hane Yunanlı getirilip oraya yerleştiriliyor. Sonra bir Kilise yapılıyor sonra büyük bir direğe Yunan bayrağı çekiliyor, Eşek Adası’na. Bulamaç Adası’na ise askeri tesis yapılıyor ve Yunan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Başkanı geliyorlar marifetlerini inceliyorlar.

“Güneydoğu, terör örgütüne teslim edildi.”

ŞULE ZEYBEK: İki Ege adamız Yunan işgali altında. Yani 92 yıl sonra iki Ege adamız Yunan işgali altında. Sayın Zeybek bir dakikalık zamanımız kaldı ne demek istersiniz buyurun lütfen.

NAMIK KEMAL ZEYBEK: Şunu demek isterim. Adalarımız işgal altında ama sıfır sorun diye bir masal ortaya atıldı. Siz komşularımızla sıfır sorun derseniz, ‘kollarınızı açıp gelin, ne istiyorsanız alın’ anlamına gelir bu. Bu da neticesini verdi ve Yunanlılar bizim iki adamızı almış durumdalar. Buna mukabil güneydoğumuzda şu anda Diyarbakır’da zorla kepenk kapattırıyorlar. Bunu bakan söylüyor. Kim zorla kepenk kapattırıyor? Terör örgütü.. Güneydoğu da terör örgütüne teslim edilmiş durumda.

Bütün bunları bir araya getirince diyorum ki, Biz 19 Mayıs 1919’daki şartlardayız. O zaman tabi ki, başka bir zamandı, bugün başka bir gün ama şartlar aynı şartlar. 19 Mayıs bayramımız kutlu olsun ama bu bayramın güzel bir adı konulmuştur, ‘Atatürk’ü anlama, Gençlik ve Spor’..Ama gençliğimizin de, her yaştan insanımızın da Atatürk’ü ve onun mücadelesini yeniden ve doğru bir şekilde anlayıp bugünün meselelerini de o pencereden görmelerini diliyorum, bayramı kutlarken.

ŞULE ZEYBEK: Çok teşekkür ediyoruz Sayın Zeybek, 19 Mayıs 1919’da bir adım atılmıştı umarım bugün de bir adım atılıyordur kurtuluş yolunda sizin baktığınız çerçevede. 
 

Kaynak: DP Basın Merkezi {http://www.dp.org.tr/HaberDetay.asp?id=132525}



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,811 µs