En Sıcak Konular

AHLAK ZAYIFLADI SUÇLAR ARTTI

22 Mayıs 2011 13:08 tsi
AHLAK ZAYIFLADI SUÇLAR ARTTI Her geçen gün suç işlemeye meyilli kişi sayısının artmasının kaynağında ahlaki yozlaşma olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Akpınar, "toplum olarak kötülüklere karşı bağışıklık kazandık" dedi.

Ahlâk zayıfladı suçlar arttı

Her geçen gün suç işlemeye meyilli kişi sayısının artmasının kaynağında ahlaki yozlaşma olduğunu belirten Prof. Dr. Ali Akpınar, "toplum olarak kötülüklere karşı bağışıklık kazandık" dedi. Ceza Hukuku Uzmanı Av. Bilgehan Özdemir ise, sorunun gittikçe büyümesinde ceza indirimleri ve afların da önemli bir payı bulunduğuna dikkat çekti.

Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Akpınar, her geçen gün daha da artan ameli ve ahlaki yozlaşmaya dikkat çekerek "toplum olarak kötülüklere karşı bağışıklık kazandık" dedi.

Toplumun kötülüklere karşı duyarsız olup neme lazımcı hale geldiğinin altını çizen Akpınar, "toplumun kontrol mekanizmalarının sağlıklı çalışması lazım. Duyarsız gidişata seyirci kalan neme lazımcı bir profil oluştu. Bugün öyle bir duruma geldik ki toplum olarak kötülüklere karşı bağışıklık kazandık. 'Böyle yapmayan kız mı var, erkek mi var' diyerek kendi yaptıkları kötülükler bile benimsenir hale gelindi" dedi. Yapılan kötülüklerin özgürlük zeminine oturtulmaya çalışıldığını belirten Akpınar, "özgürlük çevreye zarar verecek şekilde olmamalıdır. Bugün parkta, yolda, metroda insanlar her türlü densizliği yapıp bunun adına da özgürlük diyorlarsa bunu sorgulamak gerekir. Kontrolsüz ve saygısız davranışlar özgürlük olamaz" diye konuştu.

Ahlaki yozlaşma
Ameli ve ahlaki değerlerin giderek yozlaştığını vurgulayan Prof. Dr. Akpınar, "gerçekten bugün dünyamız ve içinde yaşadığımız toplum ameli ve ahlaki olarak yozlaşma içinde" dedi.

Akpınar: "Bu gidişattaki temel etkenler olarak insanımızda bir boşluğun olduğunu düşünüyorum. Gaye ve hedeflerinin ne olduğunu ve ne için yaşadıklarını bilmemektedirler. Kur'an da Yüce Rabbimiz, kendisine kulluk ve ibadet etsinler diye yarattığını söyler. Demek ki bize değer kazandıran yaratılış gayemize uygun olmaktır. Şundan da bahsedebiliriz ki dünya ve ahiret bir bütündür. Müslüman da hayatını iki dünyaya göre yapandır. Bunu yapan insan Allahın her an kendisini gördüğünü ve elbet bir gün öleceğini bilir. Böylece kendini mutlu ve kutlu bir inançta tutar. Toplumda herkes Allah'a ve ahirete inandığını söyler ama inandıklarını ne kadar biliyor. Bu inanç güçlü olsun ki insanı güçlü tutsun. Ne yazık ki bugün insanlarda Allah ve ahiret inancı o kadar az ki kendilerine bile yetmiyor" dedi.

Ceza süreleri caydırıcı sorun uygulamada
Ceza sürelerinin caydırıcı olacak kadar uzun süreli olduğunu belirten Ceza Hukuku Uzmanı Av. Bilgehan Özdemir, sorunun uygulamada olan şartlı tahliye, ceza indirimleri ve afların çıkarılmasında olduğunu kaydetti.

Av. Özdemir, "Türk Ceza Kanunu'na bakıldığında ceza süreleri hayli fazla. Ancak uygulamadaki şartlı tahliyeler, ceza indirimleri ve genel aflar cezaların caydırıcılığının önüne geçiyor. Af uygulamasına gidilmemesi lazım. Cumhuriyet tarihinde 40'a yakın af kanunu çıkarıldı. Bunlar suç işlemeye eğilimli kişilerdi. Ceza İnfaz Kanunu'nun 107. Maddesine göre yatması gereken sürenin 3'te 2'sini yatınca hükümlünün şartlı tahliye olunması suçluyu suça cüretkar hale getirmektedir. Şartlı tahliye müessesesi, esas ve usulü göz önüne alınmadan uygulanmaktadır.  Cezaların amacı uslanmayı sağlamaktır" diye koştu.

Ahlak uçtu gitti!
Ameli ve ahlaki değerlerin giderek yozlaştığını dile getiren Prof. Dr. Ali Akpınar, "Dünyamız ve içinde yaşadığımız toplum ameli ve ahlaki olarak büyük bir bozulma yaşıyor. Bu gidişattaki temel etkenin insanımızdaki boşluk olduğunu düşünüyorum. Gaye ve hedeflerinin ne olduğunu ve ne için yaşadıklarını bilmiyorlar. Kur'an da Yüce Rabbimiz, insanı kendisine kulluk ve ibadet etsinler diye yarattığını bildiriyor. Ahiret ve dünyanın bir bütün olduğunu bilen Müslüman hayatını iki dünyaya göre düzenler. Toplumda herkes Allah'a ve ahirete inandığını söyler ama inandıklarını ne kadar biliyor? Ne yazık ki bugün insanlarda Allah ve ahiret inancı o kadar az ki kendilerine bile yetmiyor" dedi.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/ahlâk-zayifladi-suclar-artti-202949.htm}


 



Bu haber 921 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,015 µs