En Sıcak Konular

ÖZDAĞ: ''HÜKÜMET TERÖRLE MÜCADELE EDENLERLE MÜCADELE EDİYOR''

21 Mayıs 2011 10:28 tsi
ÖZDAĞ: ''HÜKÜMET TERÖRLE MÜCADELE EDENLERLE MÜCADELE EDİYOR'' Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Hükümet terörle mücadele yerine terörle mücadele edenlerle mücadele ediyor. Yıllarını terörle mücadeleye adamış özel kuvvetlerin komutanı emekli Korgeneral Engin Alan'ın durumu bunu göstermektedir" dedi.

Hükümet terörle mücadele edenlerle mücadele ediyor

MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, "Hükümet terörle mücadele yerine terörle mücadele edenlerle mücadele ediyor. Yıllarını terörle mücadeleye adamış özel kuvvetlerin komutanı emekli Korgeneral Engin Alan'ın durumu bunu göstermektedir" dedi.
MHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, SKY Türk TV'de katıldığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı. Hükümetin terörle mücadelede samimi olmadığı vurgulayan Prof. Dr.Özdağ, "Hükümet terörle mücadele yerine terörle mücadele edenlerle mücadele ediyor. Yıllarını terörle mücadeleye adamış özel kuvvetlerin komutanı emekli Korgeneral Engin Alan'ın durumu bunu göstermektedir" dedi.
Ümit Özdağ, Güneydoğu Anadolu'da yaşanmakta olan terör bağlantılı olaylara değinerek; "Projeleri konuşmamız gereken seçim sürecinde terörü konuşuyor olmamız üzücü" dedi.
Terörün gündemden çıkarılamayan bir parçası haline getirildiğine dikkat çeken Özdağ; "PKK referandum öncesi de yaptığı gibi seçim öncesinde de terörü şantaj olarak kullanıyor. AKP'nin yumuşak karnı olan bu noktadan harekete geçtiğinde de hükümetin açılım politikalarının ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkıyor" ifadesini kullandı.
İmralı'da, Öcalan ile sürmekte olan anayasa müzakereleri olduğu iddiasında bulunan Özdağ; "3 hafta öncesine kadar Öcalan, yaptığı açıklamalarda örgüte herhangi gibi bir eylemde bulunmamalarını söylüyordu. Geçtiğimiz hafta Kastamonu'da yaşanan terör saldırısı muhtemelen müzakerelerin tıkanmasından dolayı yaşandı. Referandum öncesinde aynı tehdidi savuran Öcalan ile referandum sonrası müzakereler devam etti ve bulunduğumuz noktaya geldik" şeklinde konuştu.
Bülent Arınç'ın açıklamalarının dikkatle analiz edilmesi gerektiğini söyleyen Özdağ; "Arınç; önce anayasanın 1. Maddesi dışında tüm maddeleri değiştirilebilir dedi. Daha sonra 'yaptıklarımızın on katını yapacağız'diyerek BDP'li vekillere selam çaktı. AKP nihayet tasarladığı yeni anayasa ile ilgili ipuçlarını vermeye başladı. Biz bunları görüyorduk ancak şimdi somutlaşmaya başladı" dedi.
MHP'nin seçim beyannamesinde yeni bir anayasayı desteklediğini ancak anayasa ile ilgili çerçevesini de sunduğunu ifade eden Özdağ; "Yeni CHP'de 20 Mayıs günü açıklayacak, bekliyoruz. Ancak AKP ısrarla bu anayasa taslağını saklıyor.
Sorumlu bir siyasi parti olarak açıklamalarını bekliyoruz. Söylemlerinde 'Analar ağlamasın'diyorlar. Anaların gözyaşlarını dindireceği söylenen planlarında, nihai olarak Öcalan'ı serbest bırakmak yer alıyor mu? Öcalan 2012'de ev hapsine alınacak, 2013'te de tamamen serbest kalacak mı? Bunların açıklanması lazım. Seçmen oyunu verirken hangi siyasi projeye oy verdiğini bilmeli. Mutabakat metni olan anayasa neden halktan saklanır?" şeklinde konuştu.

MHP ve CHP'nin parti olarak, AKP'nin ise tüm imkanlarını ve kadrolarını seferber ettiği devlet gücüyle seçime girdiğini söyleyen Özdağ, MHP'nin siyasi maliyetine rağmen, gerilimi arttıracak politikalardan itinayla uzak durduğunu belirtti ve İstanbul'da dahil, Ülkücü gençlerin yaralanmalara yol açan saldırılara uğradığının altını çizdi. 

 

Engin Alan: ''Neyin Bedelini Ödüyorum''

 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20141} 



Bu haber 690 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,904 µs