En Sıcak Konular

''MAHKEMELER, BAŞBAKAN'IN KİNİ VE HUSUMETİNE GÖRE KARAR VERİR HALE GELDİ''

21 Mayıs 2011 10:17 tsi
''MAHKEMELER, BAŞBAKAN'IN KİNİ VE HUSUMETİNE GÖRE KARAR VERİR HALE GELDİ'' MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Başbakan Erdoğan'ın emekli korgeneral Engin Alan'ı kast ederek sarf ettiği sözleri eleştirdi. Bal: "Engin Alan, Başbakan'ın kinine, husumetine muhatap olarak cezaevinde" dedi.

Erdoğan Kin ve husumet ile hareket ediyor
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Başbakan Erdoğan'ın emekli korgeneral Engin Alan'ı kast ederek sarf ettiği sözleri eleştirdi. Bal: "Engin Alan, Başbakan'ın kinine, husumetine muhatap olarak cezaevinde" dedi. 
 
MHP Genel Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Faruk Bal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2004 yılında Çanakkale'deki törende kendisine ayağa kalkmayan o zamanın korgenerali Engin Alan için, "Bir başbakan bir anma törenine gider de bir korgeneral orada ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir, kalkmazsa bedelini öder. Zaten bedelini de ödedi" şeklinde yaptığı açıklamayı eleştirdi.
 
Faruk Bal, Engin Alan'ın 'Balyozla', 'Ergenekonla'ilişkisinin olmadığının anlaşıldığını belirterek, " Başbakanın kinine, husumetine ve garezine muhatap olarak cezaevinde haksız yere tutulan bir masumdur. Dolayısıyla sayın Başbakan'ın bu tavrının hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüyle yargının bağımsızlığıyla izah etmek mümkün değildir. Sadece sayın Başbakan'ın ruh halinin dengesiz bir noktaya geldiğinin ifadesidir. " dedi.

"HUKUK DEVLETİNDE, KANUNLA CEZALANDIRILIR"

Akşehir'de seçim çalışmalarını sürdüren Faruk Bal, Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği'ni ziyareti sırasında Başbakan Erdoğan'ın emekli korgeneral Engin Alan'a kast ederek sarft ettiği sözleri eleştirdi. 

Başbakan Erdoğan'ın söylemlerinin ruh halini ortaya koyduğunu belirten Bal, şunları söyledi: "Hukuk devletinde eğer Engin Alan'ın ayağa kalkmaması bir suç ise bu suçun cezası kanunda belirlenmiş ise o ceza ile mahkum olması gerekmektedir. Bizim bildiğimiz kadarıyla ayağa kalkmamanın suç teşkil eden fiil olmadığı bellidir, açıktır. Belki bir saygı ve nezaket açısından değerlendirilebilir. Onun gideceği yer de Silivri Cezaevi değildir. "

"BAŞBAKAN KİN VE HUSUMET İLE HAREKET EDİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın kanun ve hukuk devleti kavramlarını bilmediğini öne süren Faruk Bal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Uygulamasında kanun ve hukuk yok. Kin, husumet ve şahsi garez ile hareket ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde korgeneral rütbesine ulaşmış bir subayın, bu davranışından dolayı kinini, husumetini, garezini kanun yerine hakim kılarak onu Silivri Cezaevi'ne gönderecek kadar ve bu uygulamayı yapacak kadar demokrasi dışı bir anlayışı benimsemiş durumdadır. Sayın Başbakan, bununla da yetinmiyor.

'Gideceği yeri daha o da bilmiyor'diyor. Demek ki kafasında Sayın Engin Alan'ı bir yerlere daha göndermek istiyor. İnşallah bu Büyük Orta Doğu Projesi kapsamı içinde eş başkanlığını yaptığı bir yer olmaz. Bir Guatemala olmaz, Irak'taki bir Amerikan hapishanesi olmaz. "

"ENGİN ALAN PAŞA'NIN BALYOZLA, ERGENEKONLA İLİŞKİSİ YOK"

Engin Alan'ın askerlik hayatının terörle mücadele ve kahramanlıkla geçtiğini ifade eden Faruk Bal, " Demek ki terörle mücadele ile askeri ömrünü tamamlayan sayın Engin Alan Paşa, 'Balyozla', 'Ergenekon'ile ilişkili bir hali yok. Başbakan'ın bu uygulaması ile sabit ki, öyle bir suçtan değil, Başbakanın kinine, husumetine ve garezine muhatap olarak cezaevinde haksız yere tutulan bir masumdur. 

Dolayısıyla sayın Başbakan'ın bu tavrının hukuk devleti ve hukukun üstünlüğüyle yargının bağımsızlığı ile izah etmek mümkün değildir. Sadece sayın Başbakan'ın ruh halinin dengesiz bir noktaya geldiğinin ifadesidir. Bu ruh haliyle sayın Başbakan'ın Türkiye'yi idare etmesi mümkün değildir. Sayın Başbakan'ın bu ruh halinden bir an önce kurtulabilmesi için kendisinin dermanını, kendisinin araması gerekmektedir. " dedi. 

"MAHKEMELER, BAŞBAKAN'IN KİNİ VE HUSUMETİNE GÖRE KARAR VERİR HALE GELDİ"

Faruk Bal, "Yargının siyasallaştırılmasına ilişkin kamuoyunda oluşmuş olan kaygı, endişe sayın Başbakan'ın bu açıklamasıyla bir kez daha ortaya çıkmıştır. "MAHKEMELER, BAŞBAKAN'IN KİNİ VE HUSUMETİNE GÖRE KARAR VERİR HALE GELDİ"Uzun bir süre tutuklu kalan sayın Engin Alan'ın da tutukluluk sebebinin bu olduğu apaçık ortaya çıkmıştır. Bunun bir ters tarafı vardır. "

"YANDAŞLARA HUKUK İŞLEMİYOR"

Başbakan Erdoğan'a yakın olanlara ve yandaşlarına hukukun işlemediğini öne süren Faruk Bal, "Sayın Başbakan, anayasa değişikliği ile ortaya koyduğu 'hukukun üstünlüğünü yaratacağız'şeklindeki söyleminin tam aksi ortaya çıkmıştır. Sayın Başbakan üstünlere bir hukuk yaratmıştır.  

Bu üstünler hukuktan ve kanundan azadedir. Bunlara karşı hukukun ve kanunun müeyyidesi uygulanamaz. Ancak sayın Başbakan'a muhalif olanlar ise, hukuk ve kanun tehdidi altında gündelik hayatlarında bile bir korkunun izini ve işaretini yaşamaktadır. " şeklinde konuştu. 

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20142} 



Bu haber 733 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,103 µs