En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU: ''YETKİ VERİN DERSİM ARŞİVLERİNİ AÇIKLAYAYIM''

19 Mayıs 2011 22:22 tsi
KILIÇDAROĞLU: ''YETKİ VERİN DERSİM ARŞİVLERİNİ AÇIKLAYAYIM'' CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de konuştu: ‘Yüreğin varsa Dersim arşivlerini açıkla’ dedim. Halkın geçmiş tarih ile yüzleşmesi lazım. O açıklamazsa bana yetki verirseniz 14 Haziran’da ben açıklayacağım...

Yetki verin Dersim arşivlerini açıklayayım

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli’de konuştu: ‘Yüreğin varsa Dersim arşivlerini açıkla’ dedim. Halkın geçmiş tarih ile yüzleşmesi lazım. O açıklamazsa bana yetki verirseniz 14 Haziran’da ben açıklayacağım...

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün memleketi Tunceli’deydi. Kent, CHP bayraklarıyla donatılırken, miting alanında sahneden, geçen seçimlerde kapatılan DTP’nin kullandığı Keça Kurdan (Kürt kızı) parçası çalındı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

Kılıçdaroğlu, partisince Tunceli Kışla Caddesi’nde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi.

ASLIMIZI İNKAR ETMEDİK: Ayrımcılık neden, bölücülük neden? Ben yiğitlerin harman olduğu bir yerde doğdum. Dersimliyim ve Dersimli olmaktan gurur duyuyorum. İyi oku Anadolu’yu, Türkiye’yi oku göreceksin. Hayatım boyunca hiç kimsenin inancı, dini, mezhebi ve etnik kimliği ile ilgilenmedim.

ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYORLAR: Bunlar Tunceli’yi tanımıyorlar. Beyaz eşya dağıttılar. Çantada keklik gördüler. Tuncelili sana referandumda bir ders verdi. Çünkü Dersim demek özgürlük demektir. Bunlar demokrat ve özgürlükçü değil sadece ve sadece iktidara tutunmaya ve kalmak için gerekirse bel altı vurmaya hazır bir iktidardır.

YENİ CHP: (KCK/TM davasında aralarında BDP’li belediye başkanlarının da bulunduğu tutukluları kastederek) Seçimle gelen belediye başkanına saygı duymamız lazım. Hele hele sıraya dizip ellerine kelepçe takıp fotoğraflarını medyaya vereceksin bunlar olur mu? Bunlar katil mi. Yüreğin varsa Dersim arşivlerini açıkla dedim. Açıklamazsa ben açıklarım. Neden korkuyoruz. Halkın geçmiş tarih ile yüzleşmesi lazım. Gerçeklerde korkmayacağız bu ülkede sağlıklı bir demokrasiyi düşüncelerimizle beraber kurucağız. O açıklamazsa bana yetki verirseniz 14 Haziran’da ben açıklayacağım. Herkesin ana dilini özgürce konuşmasından yanayız. Ana dil yasağının kalkması için ilk kanun teklifi veren CHP’dir. Ama resmi dilimizi Türkçe’dir. Yeni CHP dedim. Yeni CHP demek, özgürlük, halkın sorunlarına kilitlenmek, emekten alın terinden yana proje üretmek demektir.

Recep Bey’e Tunceli dersini verecek

Mayıs ayı, 6 Mayıs, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının ülkenin bağımsızlığı için darbeciler tarafından darağacına gönderildiği tarihtir. Adaletin olmadığı ve siyasallaştığı yerde bu acılar hep vardı. İnsanlar siyasal mahkemelerde yargılanmasınlar. İleri demokrasilerde slogan atamıyorsunuz, yürürken bile sizi potansiyel suçlu olarak görüp gözaltına alabilirler. Deniz feneri ve kömür yolsuzluğu ile ilgili hiçbir şey yapmadılar. Almanya davayı bitirdi, bizim faillerin keyfi yerinde. Hepsi bol bol maaş alıyorlar. Halen devletten besleniyorlar. Başbakan çiftimize ananı da al git demişti. 12 Haziran’da ananızı değil, babanızı, dayınızı, teyzenizi, sandığa gidecek ve AKP’ye gerekli dersi vereceksiniz.

Bedeli ne olursa olsun kardeş kavgasını bitireceğim, bu coğrafyaya barışı getireceğim. Dersim’in ovaları ve dağları ile gurur duyuyorum. Evet Recep Bey ben Tunceliliyim Tunceli sana dersini verecek.

Zazaca afişler indirildi

TUNCELİ’DE, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı miting nedeniyle Kürtçenin Zazaca lehçesinde hazırlanan billboard afişleri, önceki gece yarısı kaldırıldı. Kılıçdaroğlu’nun miting alanına giderken kullanacağı güzergah üzerine asılan ve CHP Tunceli 2’nci sıra adayı Hüseyin Aygün ile ’Dersimli Anneler’, ’Kürt Gençliği’ imzalarının bulunduğu afişlerin, genel merkezin uyarısıyla kaldırıldığı bildirildi. CHP Tunceli İl Örgütü de Zazaca afişlerin yerine genel merkezin gönderdiği afişleri astı. Afişlerin kandırılmasına bir grup tepki gösterdi. Afişlerin, ’Dersim Olayları’ nedeniyle TBMM’de yaptığı konuşmayla gündeme gelen Onur Öymen’i Hitler’e benzeten fotoğraflarını Tunceli sokaklarına yurt dışında yaşayan ve CHP içinde bu dönem aktif çalışma yürüten Mehmet Gülmez’in astırdığı belirtildi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/yetki-verin--dersim--arsivlerini-aciklayayim/378364/9/Siyaset}

 



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,556 µs