En Sıcak Konular

MHP'YE OPERASYONDA HER TAŞIN ALTINDAN AMERİKA ÇIKIYOR

19 Mayıs 2011 12:43 tsi
MHP'YE OPERASYONDA HER TAŞIN ALTINDAN AMERİKA ÇIKIYOR Genel Merkez’in önünde pusuya yatanların kullandığı ABD malı aracın izini süren MHP, okyanus ötesine uzanan bağlantıları ortaya çıkardı.

Chrysler cetesi deşifre ediliyor

Genel Merkez'in önünde pusuya yatanların kullandığı ABD malı aracın izini süren MHP, okyanus ötesine uzanan bağlantıları ortaya çıkardı.

Komplonun belgeleri...

MHP, kendisine yönelik 'operasyon'a kontratakla cevap verdi. Sinmek yerine perde arkasına odaklanan MHP, ilginç ABD bağlantılarına ulaştı. Ulaştıkları bilgileri açıklayan partinin avukatı Hamit Kocabey, "Organize bir çeteyle mücadele ediyoruz" dedi. 

Sitede AKP reklamı var

Kredi kartı harcamalarından ortam dinlemesi yapan araçların plakasına kadar ulaştıklarını belirten ve hazırlanan CD'yi dağıtan Kocabey, partiye yönelik komploların, MHP'nin TBMM'ye girmesini istemeyen çevrelerce organize edildiğini belirtti.

Eroincinin damadı kartla para akıtmış!

556 kilo eroinle yakalanan Ahmet Özbey'in damadı İ. Faruk Bayındır, işleri devralıp hızla yükselmiş ve AKP'den K.Çekmece Meclis Üyesi olmuştu. Kasetler için 15 ödeme yaptığı belirlendi.
Kredi kartı ve esrarengiz telefon sahibinin ilişkileri

Bayındır'a ait kredi kartı "0539...." no'lu bir cep telefonunun sahibince taranmış ve ABD'ye yollanmış. Kaset yayınlayan siteye ödemeler bu kartla yapılmış. ABD ile bağlantıyı savcılık bulacak.

"06 LNP 34" plakalı araç, Emniyet'in mi?

MHP'nin avukatı Kocabey bu plakayı da açıkladı ve şöyle dedi: Bu plakayı vermemiştik ama bazı basın organları bunun bir polis aracı olduğunu açıkladı. CD hazırladık, bilgileri savcılığa verdik.

'Operasyon'da her taşın altından Amerika çıkıyor

MHP'ye yönelik operasyona ilişkin bir telefon numarası deşifre edildi. Bu numaranın ABD ile karanlık ilişkilerde kullanıldığı öne sürülüyor

MHP lideri Devlet Bahçeli, Siyaset Meydanı programında "Siyah şüpheli bir oto Genel Merkezimizin önünde görüldü. Bu siyah otoyu bulun" açıklamasında bulundu. Bazı gazeteler ise  Bahçeli'nin 'siyah şüpheli oto' dediği aracın fotoğrafının Almanya'da satışa çıkarılan ikinci el bir otomobile ait olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine  MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, gazetecilere yaptığı açıklamada daha önce basına gösterilen fotoğrafın temsili olduğu söyledi. Kocabey, Bahçeli'nin, bu otomobille ilgili gösterdiği fotoğrafın temsili, plakasının sahte olduğunu açıklamalarına rağmen bazı basın yayın organlarının bunu farklı yansıttığını belirtti. Kocabey, Genel Başkanlarının yanıltılmadığını ifade ederek, "Bu konuda gerek Sayın Genel Başkanımızın ve gerek bizim verdiğimiz bilgiler doğrudur" dedi. MHP'ye yönelik iddiaları ortaya atan kişilerin kullandığını belirttiği bir telefon numarasını ve kredi kartı bilgilerini gazetecilere gösteren Kocabey, bu numara ve kredi kartı bilgilerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiklerini, bunlara ilişkin kayıtların incelenmesi halinde internet sitesinin ABD'deki uzantılarıyla ilgilerinin ortaya çıkacağını söyledi. Kocabey, gazetecilere ayrıca, ortam dinlemesi yaptığını belirttiği yeni bir araç plakası daha gösterdi. 

Binaya da girdiler

Bu araçtaki kişilerin parti binasına da girdiklerinin görüntülendiğini anlatan Kocabey, "Bu araç, emniyete ya da kime aitse MHP önünde neden beklediğini, içindekilerin parti binasında ne yaptıklarını merak ediyoruz" diye konuştu. Bu araçla ilgili basın mensuplarına CD'ler dağıtan Kocabey, araçla ilgili bilgileri de savcılığa verdiklerini, parti içinde oluşturulan bir ekiple de dinleme yaptığını öne sürdüğü araç ve kişilerle ilgili yeni görüntülerin araştırıldığını bildirdi. 

Rant sağlama peşindeler

Hamit Kocabey, "MHP'nin, organize bir çeteyle mücadele ettiğini, kamu görevi yapanların buna sessiz kaldığını ve olayları seyrettiklerini, görevini yapması gereken kurumların görevlerini yapmadıklarını, Türkiye'nin üçüncü büyük partisi olan MHP'nin karşı karşıya kaldığı komployu seyrettiklerini" kaydederek, "Bazı siyasi otoriteler, bunları kendilerine rant sağlamak için kullanıyor" dedi. Kocabey, bu düşüncelerini yetkili makamlara verdikleri dilekçede de ifade ettiklerine işaret etti. Kocabey, MHP'ye yönelik komploların, MHP'nin TBMM'ye girmesini istemeyen çevrelerce organize edildiğini belirtti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kocabey, MHP'yle ilgili iddiaların ardından, parti üst organlarının toplanıp toplanmayacağına ilişkin bir soru üzerine, parti yöneticilerinin seçim bölgelerinde çalışmalarını yürüttüğünü, olağanüstü bir toplantının yapılacağını düşünmediğini kaydetti. Kocabey, bir başka soru üzerine de "MHP, Türk-İslam sentezine sahip bir partidir. Partide bulunanların da hareket kabiliyeti sınırlıdır" şeklinde konuştu.

Telefon numarası deşifre edildi

Kocabey, "Şu aracı size göstermek istiyorum. Sayın Genel Başkanımız temsili olarak bu fotoğrafı göstermişti. Özellikle bunun temsili bir araç olduğunu, plakanın sahte olduğunu açıklamıştır. Fakat bazı basın yayın organları, bu fotoğrafın Almanya'da bir galeride çekildiğini söylediler. 0539....... numaralı bir cep telefonu numarasını da savcılığa verdik. Bu telefon numarasının kayıtlarını istedik. Bu kayıtlar geldiğinde, bu internet sitesini kuranların ABD ile bağlantısını bulacaktır" diye konuştu. Kocabey sözlerini şöyle sürdürdü: "Faruk Bayındır'a ait kredi kartı, bu telefonun sahibi tarafından taranmış ve ABD'ye yollanmıştır. Bu kredi kartı 5,5 ay gibi bir sürede 15 kez ayrı miktarlarda kullanılmıştır. İnternet sitesinin finansmanı da bu kartla yapılmıştır. Sınırlı bilgi veriyoruz. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdik ancak bir plakayı daha paylaşmak istiyoruz. Biz bu plakayı vermemiştik. Ancak basın yayın organları bunları açıklamak zorunda bıraktı bizi.  O araba buradaki çeşitli zamanlarda kayıt altına alınmıştır. Biz daha birşey açıklamadan, bu plakanın bir polis aracı olduğunu basın organları açıkladılar. Bizim ve Genel Başkanımızın açıkladığı bilgiler gerçektir. Biz bir CD hazırladık. O aracın nasıl geldiğini ve gittiğini göreceksiniz. Ayrıca videoları yayımlayan sitede AKP reklamının da bulunması dikkat çekicidir."  

Kaset skandalında başrol oynayah internet sitesiyle alakası olduğu iddia edilen İbrahim Faruk Bayındır, havacılık sektöründe çok hızla yükselen Tarkim Uçuş Okulu, Orhan Air ve Borajet şirketleri ile adı anılan bir isim. Adana merkezli Tarkim Uçuş Okulu'nun Genel Müdürü olan Bayındır, firmayı satın alarak İsanbul'a taşıdıktan sonra adını Orhan Air olarak değiştirdi. Havacılık sektöründe yıldızı özellikle AKP'li politikacılara kurduğu yakınlıkla daha da parladı.

Hava taksi şirketi

Bayındır, sahibi olduğu Orhan Air ve Borajet şirketleriyle havacılık sektöründe faaliyet gösteriyor. Daha sonra Borajet adında hava taksi şirketini kurarak sektöre hızlı bir giriş yaptı. Habertürk muhabiri Güntay Şimşek, 12 Haziran 2008'de Faruk Bayındır'ın hızlı yükselişine dikkat çektikten sonra "Bu paranın kaynağı ne?" diye sormuştu. 
Güntay Şimşek'in iddiasına göre Uzanların hangarının satışı, Bayındır'ın yıldızını daha da parlatırken, yaptığı yatırımların kaynağı konusunda da soru işaretlerine neden oldu. Yine iddiaya göre, Bayındır, o zamanki adı Tarkim olan şirketiyle, Atatürk Havalimanı'ndaki hangarı işletebilmek için Cem Uzan'ın sahibi olduğu Rumeli Havacılık'ın birikmiş 4 milyon YTL'ye yaklaşan kira tutarını Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na ödeyerek işletme ile 5 yıllığına kontrat imzaladı. İbrahim Faruk Bayındır iş hayatına kayınpederi Ahmet Özbey'in sahibi olduğu Megatrans nakliye firmasında başladı. Hürriyet'in haberine göre Ahmet Özbey, 1993'te eski adı Oktay TIR Garajı olan şirketinde 556 kilo eroinle yakalanmıştı. İddialara göre eroinin 200 kilosunu o dönem Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı olan Nevzat Birdal'ın makam odasında saklamıştı. 

İşleri devraldı

Ahmet Özbey, bu davadan 20 yıl hapis ve 49 bin 500 TL para cezasına çarptırıldı. Babası cezaevine girdikten sonra şirketin başına geçen Eyüp Özbey (22), 16 Eylül 1998'de BMW marka otomobiliyle yaptığı kazada yanarak hayatını kaybetti. İşleri bundan sonra İbrahim Faruk Bayındır devraldı. Tarkim Uçuş Okulları'nın da sahibi olan Bayındır bir süre Borajet'le de çalışmıştı. Geçen dönem Küçükçekmece Belediye Meclisi'nde AKP üyeliği yapan Bayındır, 12 Haziran Genel Seçimleri için AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ancak temayül yoklamalarında 25 oy alınca elenmişti. 

Doğru bildiğimiz yolda yürürüz

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, son gelişmeleri değerlendirdi. Yalçın, mevcut iktidarın ve ona bağlı kurumların Anayasa'nın 14. maddeye aykırı olmasına rağmen söz konusu kasetin dağılmasını ve 3 - 4 gün gündemde kalmasını sağladıklarını söyledi. Yalçın, "Mevcut iktidara bağlı kurumlar işi ve görevi yerli yerinde yapamayınca MHP olarak biz bazı şeyleri araştırıyoruz. Bulduklarımızı da yargı ile paylaşıyoruz. En son internet sitesi ile ilgili bilgiler savcılık tarafından istenmiş, hemen gönderilmiş ve hemen akabinde de soruşturma başlatılmıştır" dedi. Yalçın, iktidarın etkisi altındaki bütün kurumlar ve müesseselerle MHP'ye bir saldırı olduğu ve bunun da sistemli yapıldığının görüldüğünü kaydederek, "Bu son gelişmelerde bizi maalesef haklı çıkarıyor. Bunlar bizi yıldırmayacaktır. Genel Başkanımızın da açıkladığı gibi biz doğru bildiğimiz yolda yürümeye devam edeceğiz" diye konuştu.(Haber :  Fatih Erboz - YENİÇAĞ)

 

Kaynak:

 



Bu haber 1,230 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,250 µs