En Sıcak Konular

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

19 Mayıs 2011 12:03 tsi
SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR Bahçeli'nin MHP Genel Merkezi'ni ve MHP'li yöneticileri dinlemeye alan araçla ilgili yaptığı açıklama sonrası Devlet kurumları henüz açıklama yapmadan AKP'nin yandaş medyasının bu olayı sulandırmaya çalışması her şeyi çok net izah ediyor.

AÇIKLA ERDOĞAN

MHP Lideri Bahçeli'nin MHP Genel Merkezi'ni ve MHP'li yöneticileri dinlemeye alan araçla ilgili yaptığı açıklama sonrası AKP'nin yandaş medyasını telaşlandırdı. Devlet kurumları henüz açıklama yapmadan AKP'nin yandaş medyasının bu olayı sulandırmaya çalışması her şeyi çok net izah ediyor.

Bahçeli ve MHP'nin Avukatı Hamit Kocabey, bu araçla ilgili kamuoyuna bilgi verirken temsili fotoğraf olduğunu belirttiği halde bu gazetelerin karartma girişimi ibretle izleniyor. Chrysler Voyager markalı bu araçlardan birisi MHP Genel Merkezi önünde 34 TS 6558 sahte plaka ile kamera görüntülerine takıldı. Dinleme araçlarının AKP'nin yarattığı derin devlet tarafından kullanıldığı iddia edildi.Türkiye'de korku imparatorluğu kurmak isteyenler de suçüstü yakalandılar.
 
AKP'li İbrahim Faruk Bayındır'ın kredi kartı ile kurulan ülkücügazete isimli sitenin yayınlarında MHP'li yöneticileri sürekli bir şekilde MHP Genel Merkezi'nin içini kastederek "yürüdüğünüz koridorlar, inip çıktığınız merdivenler haber kaynağımız" şeklinde tehdit etmesinin anlamı Chrysler Voyager markalı araçların ortaya çıkması ile netleşti. AKP, MHP'yi kuşatan çete ve örgütü adeta koruma altına aldı.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katıldığı Siyaset Meydanı programında MHP Genel Merkezi'ni ve MHP'li yöneticileri dinlemeye alan araçla ilgili yaptığı açıklama sonrası AKP'nin yandaş medyasını çok büyük telaş aldı.
MHP Genel Merkezi önünde o dinleme aracının kamera görüntüleri yayınlandığı halde AKP'nin telaşa düşen medyası konuyu saptırmaya ve kamuoyuna verilen bilgiyi sulandırmaya çalışıyor.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Merkezi Avukatı Hamit Kocabey bu araçla ilgili kamuoyuna bilgi verirken temsili fotoğraf olduğunu belirttiği halde bu gazetelerin karartma girişimi ibretle izleniyor.

Avukat Hamit Kocabey basın mensuplarına yaptığı bilgilendirmede kameralara gösterdiği fotoğrafın altında zaten "Temsili Fotoğraf" vurgusu yapılmıştı. MHP Genel Başkanı Bahçeli, dinleme aracının partinin önünde kamera görüntüsüne yakalanmadan kör noktada durduğunu belirterek, fotoğraf çekmeye fırsat kalmadan kaçan bu aracın kamera görüntülerini tüm Türkiye'ye izletmişti.

AKP MEDYASINDA BU TELAŞ NİYE

Dinleme araçlarının AKP'nin yarattığı derin devlet tarafından kullanıldığı iddiaları daha öncede gündeme gelmişti. Bugün yaşanan gelişmeler de iddiaları doğrular nitelikte. Çünkü bu araçlar daha önce de TBMM'de gündeme gelmiş konu apar topar kapatılmıştı.

"BAŞBAKANIN ÖZEL İSTİHBARAT ÖRGÜTÜ VAR''

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, geçtiğimiz yıllarda "Başbakanın özel istihbarat örgütü var. 2005'te ithal edilen 14 mobil dinleme cihazı ortam dinlemesi ve görüntü kaydı yapıyor" demişti. Aynı zamanda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi olan Ersin, bu konuda verdiği çok sayıda önergenin "gizlilik" nedeniyle yanıtlanmadığını söylemişti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi de olan ve bu komisyon içinde 2008'de oluşturulan "Telekulak Alt Komisyonu"nda da görev alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, iki Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) uzmanının komisyonda kendisine verdiği "tüyo"dan yola çıkarak Kanada ve İsrail'den ithal edildiğini iddia ettiği 14 mobil dinleme aracının peşine düşmüş ama AKP iktidarı bu araçlarla ilgili sağlıklı bilgi vermemişti.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN Mİ?

Mobil dinleme cihazlarının "örtülü ödenek"ten finanse edildiğini belirten Ahmet Ersin, "Bu mobil araçların bir bölümünü cemaat ve başbakanın istihbarat örgütü kullanıyor. İnsanları takip ederek görüntü almak, ortam dinlemesi yapmak, telefon dinlemeleri yapmak bunların işi. Sonra bunu tehdit unsuru olarak kullanıyorlar. Türkiye'de korku ortamı yaratmak amacıyla yasadışı eylem ve işlem yapılıyor ve bu tamamen hükümetin bilgisi dahilinde" görüşünü dile getirmişti.

Telekulak Alt Komiyonu'na bilgi veren eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in "Bizde mobil dinleme aracı yok" dediğine dikkat çeken Ersin, şunları söyledi:

SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

"Ben o dönem MİT ve gümrüklerden sorumlu devlet bakanının da komisyona çağrılıp bu araçların kim tarafından kullanıldığını sorulmasını istedim, ama AKP'liler apar topar komisyon çalışmalarını sonlandırdı. Yıllardır Türkiye'de yasadışı dinleme şikâyeti var ama bir türlü failler bulunamıyor. Çünkü bu yasadışı takiplerin içinde hükümetin teşviki var."
VERSO Araştırma Şirketi Sahibi ve Analist Erhan Göksel vefat etmeden önce Flaş Tv'de bu araçlardan bahsetmiş, önce programı yayından kaldırılmış, sonra Ergenekon'dan gözaltına alınmış ve serbest bırakıldıktan sonra adeta Amerika'ya göç ettirilmiş ve maalesef bir otel odasında ölü bulunmuştu. Oda Tv internet sitesi de bu araçların üzerine gidip ard arda belgeler açıklayınca baskına uğramış yöneticileri Ergenekon'dan gözaltına alınmıştı.
Şimdi Chrysler Voyager markalı bu araçlardan birisi MHP Genel Merkezi önünde 34 TS 6558 sahte plaka ile kamera görüntülerine yakalanmıştır.
Devlet kurumları henüz açıklama yapmadan AKP'nin yandaş medyasının bu olayı sulandırmaya çalışması her şeyi çok net izah etmektedir.

Türkiye'de korku imparatorluğu kurmak isteyenler suçüstü yakalanmıştır.

ÇETELERİ AKP KORUYOR

AKP'li İbrahim Faruk Bayındır'ın kredi kartı ile kurulan Ülkücügazete isimli sitenin yayınlarında MHP'li yöneticileri sürekli bir şekilde MHP Genel Merkezi'nin içini kastederek "yürüdüğünüz koridorlar, inip çıktığınız merdivenler haber kaynağımız" şeklinde tehdit etmesinin anlamı Chrysler Voyager markalı araçların ortaya çıkması ile netleşmiştir.

Bu çete ve örgüt MHP'yi kuşatmıştır. AKP bu çeteleri korumaktadır. Kamuoyu bunu çok net görmektedir. MHP'ye yapılan bu saldırılar Türkiye'nin nasıl bir tehlike yaşadığını göstermiştir.

 

Kaynak:  ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=20111} 



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,817 µs