En Sıcak Konular

TÜRK VATANDAŞLARI'NIN KENDİ TOPRAĞINDA GEZMESİNE YUNAN ASKERLERİ İZİN VERMEDİ

18 Mayıs 2011 23:41 tsi
TÜRK VATANDAŞLARI'NIN KENDİ TOPRAĞINDA GEZMESİNE YUNAN ASKERLERİ İZİN VERMEDİ Demokrat Partililer Türk adalarına gitmek istedi.Yunan Askerleri tarafından engellendiler.

ŞOK...ŞOK...ŞOK...TÜRK VATANDAŞLARI'NIN KENDİ TOPRAĞINDA GEZMESİNE YUNAN ASKERLERİ İZİN VERMEDİ.
 

Demokrat Partililer Türk adalarına gitmek istedi.Yunan Askerleri tarafından engellendiler.

Demokrat Partililer  "Bu adalar yaklaşık 500 yıldır Türklerin hakimiyetinde. Birçok uluslararası haritada Türkiye'ye ait gösterildiği ve 6 mil olarak kabul ettiğimiz karasuları sınırı içinde olduğu halde adalar Yunanlıların askeri işgali altında bulunuyor" dedi. Eşek Adası'na giden DP'lileri taşıyan teknenin adaya yanaşmasına Yunan askerleri izin vermedi.

YUNAN ASKERLERİ TÜRK TOPRAĞINDA TÜRK VATANDAŞLARINA PASAPORT KONTROLU YAPTI

Aydın'ın Didim İlçesi'nde bu sabah erken saatlerde bir araya gelen Demokrat Partili milletvekili adayları ve ilçe başkanları ,  tekneyle saat 07.30'da denize açıldı. DP'liler Didim'e 5.9 mil uzaklıktaki Bulamaç (Farmakonisi) ile 9 mil uzaklıktaki Eşek (Agossini) adalarına hareket ettiler. Demokrat Partilileri taşıyan tekne ilk olarak Eşek adasına doğru yol aldı.
 
Didim'e çok yakın mesafede bulunan Bulamaç ve Eşek adalarına Türk balıkçıların yaklaşamadığını, turistik olarak da bölgede faaliyet göstermenin mümkün olmadığı halde  bu iki adaya Bodrumlu ve Didimli balıkçılar özellikle balık mevsiminde 3 milden fazla yaklaşamıyor, yaklaşınca Yunan botları tarafından müdahale ediliyor. Resmi belgelere ve uluslararası anlaşmalara göre Türkiye'ye ait olan adalara Türk vatandaşı olan Demokrat Partililer  pasaport ile sadece on dakikalığına girebildi.
 
Demokrat Partililerin  Eşek adasına beş metre kadar yaklaştıkları sırada, karadaki Yunan askerleri tarafından uyarıldığı ve adaya çıkmak isteyen Demokrat Partililere  Yunan askerleri Samos adasından giriş yapabileceklerini, ondan sonra adayı ziyaret edebileceklerini söylediler. Yunan askerleri teknenin adaya bağlanmasına da izin vermediler.Demokrat Partilileri  taşıyan tekne daha sonra  Bulamaç adasına geçti. 

Demokrat Partilileri taşıyan tekne Eşek adasına yaklaşırken Yunan sahil güvenlik botunun önlerinden geçtiğini geçtiğini ifade eden Demokrat Partililer yaptığı açıklamada  "Eşek adası limanına girdikten sonra Yunan sahil güvenlik komutanlığına bağlı bir asker pasaport istedi. Maalesef  bizler TC vatandaşı olarak kendi topraklarımıza pasaport ile girdik. AKP'nin komşularla sıfır sorun politikasının gelmiş olduğu noktadır. Limanda sadece kahve çay içmemize izin verdiler. Gezmemize izin vermediler. Yunan ve AB bayrakları ile donatılan Eşek adasında onlarca yat ve otel var. Adayı resmen turizme açmışlar para kazanıyorlar. Yunanistan bizim adamızın sırtından büyük paralar kazanıyor. Bir asker pasaportumuza bakarken biraz sert karşıladı ve Sisam üzerinden gelmemiz gerektiğini söyledi, pasaportumuzu inceledi. Ardından sadece çay ve kahve içmek için limanda on dakika durmamıza izin verdiler. Ve ayrılarak Bulamaç adasına geçtik. Bulamaç adası ise tamamen bir askeri üs haline gelmiş durumda. Askeri birlik, kilise ve araçlar var. Duvar ve toprağa Yunan bayrağı çizilmiş. O adaya çıkmamıza izin verilmedi. Biz de bölgede gerginliğin tırmanmaması için geri döndük " diyerek açıklama yaptılar.

*****

 

Haber ve Fotoğraflar: Demokrat Haberler Ajansı



Bu haber 1,498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,551 µs