En Sıcak Konular

İŞTE TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GERÇEK YÜZÜ

18 Mayıs 2011 12:46 tsi
İŞTE TÜRKİYE EKONOMİSİNİN GERÇEK YÜZÜ Bir tarafta milyonlarca işsiz açlık ve yoksullukla mücadele ederken, Türkiye ekonomisinin kaymağını şu anda 739 bin kişi elinde tutuyor.

Milyonerler sırada bekliyor.

İşte Türkiye ekonomisinin gerçek yüzü. Bir tarafta milyonlarca işsiz açlık ve yoksullukla mücadele ederken, Türkiye ekonomisinin kaymağını şu anda 739 bin kişi elinde tutuyor. Yani 739 bin kişinin 220 milyar dolarlık varlığı  750 milyar dolarlık Türkiye milli gelirinin üçte birine yakınını oluşturuyor. 

Türkiye’de 2010-2014 arasında 20 bin kişinin daha dolar milyoneri olması, böylelikle dolar milyoneri sayısının 45 bini aşması tahmin ediliyor. ING Bank’ın, Datamonitör ve IMF-Dünya Bankası Ekonomik Görünüm Raporu verilerini baz alarak hazırladığı analizdeki değerlendirmeler, ING Bank Özel Bankacılık ve Bireysel Bankacılık Pazarlamadan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Tabakoğlu tarafından düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

220 milyar dolar 739 bin kişinin
Analize göre; Türkiye’de geçtiğimiz yıl üst gelir grubu olarak tanımlanabilecek 100 bin liranın (75 bin dolar) üzerinde likit varlığı bulunan kişi sayısı geçen yıl 652 bin kişi iken, bu sayının 2011 sonunda 739 bin kişiye çıkması, grubun yarattığı toplam likit varlığın ise 193,4 milyar dolardan 220,1 milyar dolara çıkması bekleniyor. Geçtiğimiz 5 yılda BRIC ülkeleri üst gelir grubunun toplam varlıklarında yüzde 26,8, Orta ve Doğu Avrupa’da yüzde 11,9 oranında büyüme görülürken, Türkiye’de bu oran yüzde 11,4’te kaldı. 2011-2014 yılları arasında ise toplam varlık büyüklüğünde Türkiye’nin iyi bir performans göstermesi beklenirken, değişimin BRIC ülkelerinde yüzde 25,9, Orta ve Doğu Avrupa’da yüzde 19,4, Türkiye’de yüzde 22,8 olması öngörülüyor.  Analize göre; Türkiye ve BRIC ülkelerindeki zengin sayısı 2014 yılında 2010 yılına göre yaklaşık 2 katına çıkması, Türkiye’de 2010’da 193,4 milyar dolar olan üst gelir grubunu oluşturan zenginlerin varlığının 2014 yılında 357,7 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

Kaynak:

 



Bu haber 1,132 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,136 µs