En Sıcak Konular

ŞIRNAK'TA 12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

14 Mayıs 2011 22:22 tsi
ŞIRNAK'TA 12 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ Ağır silahlarla Irak’tan sızmaya çalışan PKK’lı grupla güvenlik güçleri arasında büyük çatışma yaşandı. Genelkurmay, iki günde 12 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı

Şırnak'ta çatışma: 12 PKK'lı öldürüldü!

Ağır silahlarla Irak’tan sızmaya çalışan PKK’lı grupla güvenlik güçleri arasında büyük çatışma yaşandı. Genelkurmay, iki günde 12 PKK’lının öldürüldüğünü açıkladı

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, son günlerde terör örgütünün, Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine yönelik taciz ve sızma eylemlerinin yoğunlaştığı, Nisan ayı başından itibaren bu tarzda 13 eylem yapıldığı, eylemlerde zayiat meydana gelmediği belirtilirken şu bilgiler aktarıldı:

“12/13 Mayıs 2011 gecesi, Şırnak ili Uludere ilçesi güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine hudut ötesinden yaklaşan kalabalık bir terörist grup tarafından sızma teşebbüsünde bulunulmuştur. Üs bölgesinde bulunan güvenlik güçleri tarafından sızma teşebbüsünde bulunan teröristlerin tespit edilmesi sonucu, teröristlerle sıcak temas sağlanarak bulundukları mevkiler destek silahları ile ateş altına alınmıştır.

Sızma teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin kaçış istikametleri, bölgeye sevk edilen silahlı helikopterler ve üs bölgesinde bulunan destek silahları ile ateş altına alınmış, aynı zamanda bölge özel birliklerle de takviye edilmiştir. Aralıklarla devam eden çatışmalar sonucu 5 terörist etkisiz hale getirilmiştir.”

Genelkurmay Başkanlığı öldürülen PKK’lılarla birlikte 2 Kalaşnikof piyade tüfeği, tüfeğe ait 15 şarjör, 450 mermi, 2 Biksi makineli tüfek, tüfeğe ait 300 mermi, 4 RPG-7 roketatar, 26 RPG-7 roketatar mühimmatı, 30 RPG-7 roketatar sevk fişeği, 1 Doçka uçaksavar silahı, silaha ait 250 mermi, 39 el bombasının ele geçirildiğini bildirdi.

İkinci çatışma

Genelkurmay Başkanlığı 13-14 Mayıs 201 gecesi Şırnak’ın Uludere ilçesi güneyindeki Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir başka üs bölgesine de sınır ötesinden yaklaşan teröristler tarafından taciz ve sızma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle devam edildi:

“Sızma teşebbüsünün erkenden farkedilmesi sonucu bölücü terör örgütü mensupları ile çatışma çıkmış, bölgedeki unsurlar silahlı helikopter ve birliklerle takviye edilmiş, çıkan çatışma sonucu 7 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Her iki çatışmada da güvenlik güçlerinde herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.”

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/sirnakta-catisma-12-pkkli-olduruldu/377346/1/Gundem}


 



Bu haber 695 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,698 µs