En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''ÜNİTER YAPIYI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN BİZİ HEDEF YAPTILAR''

4 Mayıs 2011 19:01 tsi
BAHÇELİ: ''ÜNİTER YAPIYI SAVUNDUĞUMUZ İÇİN BİZİ HEDEF YAPTILAR'' MHP lideri Devlet Bahçeli, “Üniter yapıyı savunduğumuz için bizi hedef yaptılar. MHP’nin olmadığı hükümetten sonra şimdi de MHP’siz Meclis istiyorlar” dedi.

MHP’siz bir Meclis peşindeler

PARTİSİNİN Ankara Milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, “Üniter yapıyı savunduğumuz için bizi hedef yaptılar. MHP’nin olmadığı hükümetten sonra şimdi de MHP’siz Meclis istiyorlar” diye konuştu.

TÜRKİYE’nin AKP tarafından her geçen gün karanlığa sürüklendiğini ifade eden Bahçeli, “Yıkım projesini sürekli olarak makyajladılar, değiştirdiler. Seçim öncesi bir aldatma içerisine girdiler. Biz de buna sürekli olarak karşı çıktık” dedi.

BOZKURTLAR YÜRÜDÜ
Ülkücüler 3 Mayıs “Türkçülük Günü” dolayısıyla Beşevler Meydanı’ndan Ankara Arena’ya yürüdü. “Bozkurtların Büyük Yürüyüşü”nde Türk bayrağı açan Ülkücüler, “Bozkurtlar burada AKP nerede”, “Hepimiz askeriz AKP’ye yeteriz”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” ve “Devletin başına Devlet gelecek” sloganları attı.

Yıkım projesine yeni makyaj yapıyorlar!
Bahçeli, “Erdoğan’ın ustalık döneminin ürünleri olacak başkanlık sistemine ve federatif yapıya her şartta, her ortamda karşı duracağız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, üniter yapıyı savunmalarından dolayı MHP’nin hedef tahtasına oturtulduğunu belirterek, “MHP’siz hükümetten sonra, MHP’siz Meclis hedefleniyor” dedi.  Milliyetçi Hareket Partisi, Ankara milletvekili adaylarını Ankara Arena’da düzenlenen törenle kamuoyuna tanıttı. Törene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Başkanlık Divanı üyeleri başta olmak üzere Ankara Milletvekili adayları ve çok sayıda partili katıldı.  3 Mayıs Türkçüler Günü’ne denk gelen Ankara aday tanıtım töreni “Ankara Harekete Geçiyor” sloganı adı altında gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya’nın yaptığı toplantıda konuşan Bahçeli, AKP’yi sert bir dille eleştirirken, Milliyetçi Hareket’in üniter yapıyı savunmasından dolayı, tehdit olarak algılanıp hedefe oturtulduğunu kaydetti.

O zulmü unutmadık
Bahçeli AKP’ye ve Başbakan’a seslenerek “Erdoğan’ın ustalık döneminin ürünleri olacak başkanlık sistemine ve federatif yapıya her şartta, her ortamda karşı duracaklarını” kaydetti. Bahçeli konuşmasına Ankara’nın tüm ilçelerini selamlayarak başladı. 3 Mayıs Türkçülük Günü’nü de hatırlatarak sözlerine devam eden MHP lideri, 3 Mayıs 1944 tarihindeki zulümleri unutmadıklarını söyledi ve tabutluklarda çekilen cefaların boşuna olmadığını sözlerine ekledi.

İleri demokrasi bir yalan
Türkiye’nin AKP tarafından bir karanlığa sürüklendiğini ifade eden MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli, ileri demokrasinin yalan olduğunu kaydetti. AKP’nin sürekli olarak bir aldatmaca içerisinde olduğunu dile getiren Bahçeli, “Demokratik açılım olarak tanıttıkları proje sürekli olarak isim değiştirdi. En sonunda geldi milli birlik ve kardeşlik projesi oldu. Yıkım projesini sürekli olarak makyajladılar, değiştirdiler. Biz de buna sürekli olarak karşı çıktık. TRT Şeş ile Türkiye’ye iki dilli hayatı kabul ettirmek istediler. Buna izin vermeyeceğimizi her fırsatta söyledik. Buna karşı çıktığımız için sürekli hedefe konduk. 3 Kasım seçimlerinde nasıl MHP’siz bir hükümet hedeflendiyse, bugün gelinen noktada da MHP’siz bir TBMMM hedeflenmektedir” dedi.  AKP’nin Libya ve Suriye’de olanları öngörecek bir anlayış içerisinde olmadığını, sıranın Türkiye’ye geldiğini bile göremediğini de ifade eden Bahçeli şunları söyledi: “Başbakan ustalık döneminde Türkiye’yi 36 etnik temele dayalı bir yapıya dönüştürmek amacını taşıyan bir görünüm sergilemektedir. AKP bu amaca uygun olarak küresel güçlere mihmandarlık yapar bir görünüm de çizmektedir. Bu güçlerin amacı bir kez daha AKP’ye dört yıl boyunca iktidarda görmektedir. Bu nedenle MHP özellikle önce meşgul edilmekte, ardından da yok edilmek istenmektedir. Başkanlık sisteminde MHP’ye yer yoktur. Bu bilinmektedir. AKP’nin Norveç’te daha önce sergilediği çelişkili tutum bu kez de devam etmektedir. AKP ve Başbakan önce ’Kürt sorunu yoktur’demiştir, daha sonra böyle bir sorunun varlığından bahsetmiştir. Bugün gelinen noktada yapılanlar aynıdır. Seçim sürecinde yine aldatmaca içerisine girilmiş Kürt sorunun olmadığına dair sözler söylenmeye başlamıştır. Yıkım projesi doğrultusunda bir taraftan Kürt kardeşlerimiz istismar edilirken, seçim sürecinde de milliyetçi ve muhafazakar değerlere sahip kardeşlerimiz istismar edilmektedir.”

Bozkurtlar Ankara’da yürüdü
Ülkücüler, 3 Mayıs “Türkçülük Günü” dolayısıyla Ankara Beşevler Meydanı’ndan MHP’nin Ankara milletvekili adaylarının tanıtıldığı Ankara Arena’ya bir yürüyüş düzenledi. Tandoğan Meydanı’nda toplanan binlerce ülkücü, yürüyüş sırasında pankartlar açıp, sloganlar attı. Ankara’nın ilçelerinden gelen Ülkü Ocakları mensuplarının da katıldığı kalabalık, tekbir getirerek Ankara Arena’ya doğru yürüyüşe geçti. “Bozkurtların Büyük Yürüyüşü” adı verilen etkinlik kapsamında Türk bayrağı açan ülkücüler, “Bozkurtlar burada AKP nerede”, “Hepimiz askeriz AKP’ye yeteriz”, “Alparslan Türkeş’in askerleriyiz” ve “Devletin başına devlet gelecek” sloganları attı. Terör örgütü PKK aleyhine de sloganlar atan Ülkücüler, daha sonra MHP’nin Ankara milletvekili adaylarının tanıtıldığı Ankara Arena’ya girdi.(Haber : Bilun Çelik - Halime Öztürk-Yeniçağ)

Kaynak:

 



Bu haber 932 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,553 µs