En Sıcak Konular

GALATASARAY'DA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ SEÇİM YOLU AÇILDI

3 Mayıs 2011 22:35 tsi
GALATASARAY'DA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ SEÇİM YOLU AÇILDI Tarihi günlerinden birini yaşayan Galatasaray'da mahkeme ara duruşmada tedbiri kaldırdı. Buna göre 14 Mayıs'ta olağanüstü seçime gidileceği kesinlik kazandı.

Galatasaray'a seçim yolu açıldı

Tarihi günlerinden birini yaşayan Galatasaray'da mahkeme ara duruşmada tedbiri kaldırdı. Buna göre 14 Mayıs'ta olağanüstü seçime gidileceği kesinlik kazandı. Adnan Polat bu karardan sonra aday olmayacağını bir kez daha belirtirken, Mehmet Helvacı'nın durumu belirsiz...

Galatasaray'da kaos sona erdi, tedbir kaldırıldı, sarı kırmızılılar seçime gidiyor.

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi Galatasaray kulübü yönetim kurulunun olağanüstü seçime gitmemesi yönünde daha önce koyduğu ihtiyati tedbir kararını kaldırdı.

Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, 14 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan Olağanüstü Genel Kurul üzerindeki tedbir kararını kaldırdı.Böylece seçimin yapılması önünde hiçbir engel kalmadı.
 
Bu karara göre sarı-kırmızılı kulüpte seçimli genel kurul açıklandığı gibi 7 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 14 Mayıs'ta yapılacak.

Seçim için mahkemeye başvurarak iptal ettirmeye çalışan ve ihtiyadi tedbir kararı alınmasını sağlayan Kayhan Berberoğlu ve avukatı Kezban Hatemi bugünkü ara duruşmada davayı kaybettiler.

Davaya müdahil olarak katılan Galatasaray kulübü Eski Genel Sekreteri Sinan Kalpakçıoğlu'nun avukatı Şeref Dede ise seçimin olması için yaptıkları çalışmayı kazandılar.

Davayı gören Hakim Ayla Akdüzen: "İhtiyati tedbire itiraz eden davalı ve müdahale talep edenlerinin itirazlarının kabulu ile Galatasaray Spor Kulübü tüzüğün 28-1 maddesine göre seçim kararı aldığı anlaşılmakla beraber, HUMK 103 MADDESİNDE BELİRTİLEN ŞARTLARIN BULUNMADIĞI GÖRÜNMEKTE, 6.4.2011 TARİHLİ İHTİYADİ TEDBİR KARARININ HUMK 108. MADDESİ GEREĞİ KALDIRILMASINA KARAR VERİLDİ." dedi.

AYSAL'IN LİSTESİNDEKİ HUKUKÇU DOĞAN: "SEDAT DOĞAN: "BÖYLE BİR KARARIN ÇIKMASINI BEKLİYORDUK"

Galatasaray Kulübü Başkan adaylarından Ünal Aysal'ın yönetim kurulu listesindeki hukukçu Sedat Doğan, duruşma çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Mahkemenin böyle bir karar vermesini beklediklerini belirten Doğan, şunları söyledi: "Böyle bir kararın çıkmasını düşünüyorduk. Bizim için değişen birşey olmadı. Biz yine yolumuza bakıyoruz."

ARSLAN: "SERT BİR DURUŞMA YAŞANDI. ARTIK GENEL KURUL İÇİN HİÇBİR ENGEL YOK"

Galatarasay Kulübü Divan Kurulu Üyesi Türker Arslan, duruşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Hukuken olması gereken tecelli oldu. Türk adaletine nasıl güvenilmesi gerektiğini bugün gördük. Sert bir duruşma yaşandı. Artık genel kurul için hiçbir engel yok" dedi.
Hatemi ise, "Başkan Adnan Polat kendi iradesiyle seçim kararı aldığı için tüzüğe göre tedbir kalktı" açıklamasında bulundu.

Galatasaray'da Ünal Aysal, Turgay Kıran ve Mehmet Helvacı olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlık için aday olduklarını açıklamıştı.

Helvacı'nın durumu tartışılıyor

Galatasaray Kulübü Başkan adaylarından Mehmet Helvacı'nın seçime girip giremeyeceği tartışılıyor.
Beyoğlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararını kaldırdmasından sonra belirsiz olan tek konu Mehmet Helvacı'nın adaylığı. Adnan Polat yönetiminde bulunan Helvacı'nın ise ibra edilmedikleri için seçime giremeyeceği Türker Arslan tarafından açıklandı.

Mehmet Helvacı'nın seçime girebilmesi için yeniden başvuru yapması gerektiği ve kararı da Divan Başkanı İrfan Aktar'ın vereceği öğrenildi.

ADNAN POLAT: KESİNLİKLE ADAY OLMAYACAĞIM

Galatasaray Başkanı Adnan Polat NTV Spor'a yaptığı açıklamada "Galatasaray'da seçimin önündeki engel kalkmıştır. Eğer tedbir kalkmasaydı hukuki açıdan daha çok zorluk bizi bekleyecekti. Kesinlikle aday olmayacağım. Bu akşam yönetim kurulu toplantısı var. Arkadaşlarla oturup değerlendireceğiz ve daha bilgilendirici bir açıklama yapacağız" diye konuştu. "Aday olmayacağım" diyen Adnan Polat'ın beyaz listeyle başkan adayı olma hakkı vardı.

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/galatasaray-a-secim-yolu-acildi/spor/spordetay/03.05.2011/1385537/default.htm} 



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,468 µs