En Sıcak Konular

VATAN VE MİLLİYET YENİ SAHİPLERİNE DEVREDİLDİ

3 Mayıs 2011 21:30 tsi
VATAN VE MİLLİYET YENİ SAHİPLERİNE DEVREDİLDİ Milliyet ve Vatan, Doğan Gazetecilik'ten, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye devredildi.

Basında tarihi gün

VATAN ve Milliyet yeni sahiplerine törenle devredildi

Türk basını bugün tarihi bir gün yaşadı. Türkiye'nin en saygın iki gazetesi yeni sahiplerine törenle devredildi. Milliyet ve Vatan, Doğan Gazetecilik'ten, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye devredildi. Milliyet binasındaki törene, Doğan Gazetecilik Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, başta olmak üzere Milliyet ve Vatan çalışanları ile Demirören ve Karancan aileleri katıldı.

ONCA BASKIYA RAĞMEN

Törenin açılışını Doğan Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner yaptı. Babasının Milliyet'i aldığı tarihte henüz 6 yaşında olduğunu belirten Boyner, "Milliyet'e büyüdüm. Milliyet'i hep çok sevdim. Şimdi onu en az bizim kadar sevecek ve değer verecek insanlara devrediyoruz. Milliyet ve Vatan'ı artık okur olarak takip edeceğim ve daha rahat eleştireceğim" dedi.

Sahneye alkışlarla çıkan Aydın Doğan uzun ve duygusal bir konuşma yaptı. Milliyet'i aldığı dönemlerde yaşadığı onca baskıya ve tehdite rağmen gazetein çizgisini hep koruduğunu söyledi. Erdoğan Demirören ile 52 yıl önce dükkanlarının karşı karşıya olduğunu ve dostluklarını çok eskiye dayandığını belirten Doğan, Ali Karacan'ın gazeteye talip olduğunda kendisine "Sana gerekli kolaylığı sağlayacağım. Gazeteyi kimin alacağı benim için çok önemli" dediğini belirterek şöyle konuştu:

AYDIN DOĞAN HELALLİK İSTEDİ

"Bugün benim için zor ve hüzünlü bir gün. Dile kolay, 32 yıl... Babıali'ye girdiğimde 43 yaşında genç bir medya patronuydum. Gazete nedir, gazetecilik nedir, gazeteciler nasıl insanlardır burada, Milliyet'e öğrendim. Bana ' Babıaiı sermaye mezarlığıdır' demişlerdi. Allah'a şükür bu sözü haksız çıkardım. İyi gibi gazete almıştım. Onu daha iyi yerlere taşıdım. Kim ne derse desin. Bilerek isteyerek kimsenin hakkını yemedim, gazeteciliği kurallarına uyarak yapmaya gayret ettim. Gazeteciler egosu yüksek, zor insanlardır ama çok da özverilidirler. Layıkıyla yapıldığında dünyanın en şerefli mesleğidir gazetecilik. Vatan gibi Milliyet gibi iki önemli markayı bugün içim rahat olarak devrediyorum. Çünkü bizim verdiğimiz değeri yeni sahiplerinin vereceğinden eminim. Bu iki gazete yollarına daha da büyüyerek devam edecektir" dedi.
Doğan, konuşmasının sonunda gazete çalışanlarına "Ben hakkı size helal ediyorum. Sizden de helallik istiyorum" demesi üzerine salondan yoğun alkış aldı.

GAZETELERİ BÜYÜTECEĞİZ

Daha sonra kürsüye çıkan Milliyet ve Vatan'ın yeni sahiplerinden Erdoğan Demirören, bu işe iki değerli markayı daha da büyütmek için girdiklerini belirterek, " Aydın Doğan'ın adı Ercüment Karacan, Ali Naci Karacan ve Abdi İpekçi ile birlikte tarihe yazılacaktır. Gazeteciliğe yabancı değilim. Bütün gazete patronları da dostum.Gazetelerle büyümeyeceğiz, gazeteleri büyüteceğiz sözünü size vermek istiyorum" dedi.

SEVGİLİME KAVUŞMUŞ GİBİYİM

Ali Karacan ise konuşmasına; "Sevgili Doğan Ailesi, Sevgili Demirören Ailesi ve Ailem" diye başlayarak, " 30 yıllık hayalim gerçek oldu. Sevgilime kavuşmuş gibiyim. Teklifimizi kısa sürede kabul eden Demirören ailesine teşekkür ediyorum" dedi. Törenin sonunda aile yakınlarıyla kucaklaşan Karacan'ın mutluluktan ağladığı görüldü. (gazetevatan.com)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/basinda-tarihi-gun/375033/11/Haber}

 



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,704 µs