En Sıcak Konular

ABD EL KAİDE LİDERİNİ ''SAYIN LADİN'' YAPMADI

3 Mayıs 2011 14:04 tsi
ABD EL KAİDE LİDERİNİ ''SAYIN LADİN'' YAPMADI 40 bin kişinin katili Öcalan’ı ‘Asmayın’ şartıyla Türkiye’ye teslim eden Amerika Ladin’in cesedini bile denize gömdü.

Velev ki öldürdü!

ABD’nin, kendi adamı Usame bin Ladin’i denize gömmesi, Afganistan ve Irak’ta işgalci olduğu, Libya’yı vurduğu, Suriye ve İran’ı da bölmeye hazırlandığı gerçeğini değiştirmiyor
Ölüsünü, dirisini kullandı
Amerika, Orta Doğu’da kullanıp işi bitince astığı Saddam gibi, Ruslara karşı besleyip büyüttüğü el Kaide’nin lideri Usame bin Ladin’i de kullanımdan kaldırdı! Terörist Ladin’in ölümünü “Adalet yerini buldu” sözüyle açıklayan ABD, 40 bin kişinin katili terörist Öcalan’ı Türkiye’ye “Asmayın!” şartıyla teslim etmişti.
Yeni operasyonların rotası
Senaryo tadındaki ’operasyon’, zamanlamadan kanıtlara kadar pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Siyasi gözlemciler, Afganistan ve Pakistan’da işini bitiren ABD’nin bölgedeki ’sebep’i yok ederek askeri gücünü Suriye ve İran’a kaydıracağına, ’teröre karşı zafer’ havasıyla dünya kamuoyunu etkileyeceğine dikkat çekiyor.
İstanbul Ladin’e 63 kurban vermişti
Dünya, 1957 Arabistan doğumlu olan Usame bin Ladin’i 11 Eylül 2001’de New York’taki “İkiz Kuleler” ve Pentagon’a 4 yolcu uçağıyla gerçekleştirdiği saldırılarla tanıdı. 3 bin kişinin öldüğü bu saldırının öncesi ve sonrası da var. ABD’nin yetiştirip Ruslara karşı Afganistan’da kullandığı bin Ladin, 2003’te İstanbul’da İngiliz Konsolosluğu ve bir banka ile 2 sinagoga saldırmış, 63 kişi can vermişti.
Biz asmayız, besleriz
Terörle mücadele yerine müzakereyi üstü örtülü biçimde savunan Başbakan Erdoğan “Azalma hissedilebilir” dedi.
Bölücübaşıyla müzakere iddiaları ortaya atıldığında “Şerefsizlik” deyip AKPM’de yaptığı konuşmada grüşmeleri itiraf eden Başbakan Erdoğan katıldığı bir TV programında da dolaylı olarak gelişmeleri övdü: Acaba virüs nerede? Devlet öğrenmek zorunda. Azalan terörden hissedebilirsiniz.
ABD, El Kaide liderini ‘Sayın Ladin’ yapmadı
40 bin kişinin katili Öcalan’ı ‘Asmayın’ şartıyla Türkiye’ye teslim eden Amerika
Ladin’in cesedini bile denize gömdü.
ABD Başkanı Barack Obama, dün El Kaide Lideri Usame bin Ladin’in, Pakistan’da Amerikan askerlerince öldürüldüğünü açıkladı, tüm ABD ve Batı dünyası bayram yaptı. Terör örgütü PKK’nın elebaşısı Abdullah Öcalan’ı 15 Şubat 1999’da ’asmayın’şartıyla Türkiye’ye teslim eden ve ardından bebek katiliyle hükümeti müzakere masasına oturtan Amerikalılar, kimseye göstermedikleri Ladin’in cesedini denize attıklarını bildirdi. Ladin’in öldürüldüğü açıklaması dünya kamuoyunda birçok soru işaretini de beraberinde getirdi:

Öcalan niçin ipten alındı?
40 bin kişinin katili teröristbaşı Öcalan, ABD tarafından Türk yetkililere “İdam cezasını kaldırın, Apo’yu asmayın” şartıyla teslim etmişti. Resmi şartın yanı sıra, Öcalan’ı Kenya’da Türk görevlilere teslim eden ABD’li ajanlar, şaka yollu, “Sakın ha, uçakta giderken denize atmayın” uyarısı da yapmıştı. ABD Başkanı Obama, Ladin’in öldürüldüğünü açıklarken “Adalet yerini buldu” ifadesini kullandı. Teröristin öldürülmesi adalet ise terör örgütü olarak Washington’ın bile kabul ettiği PKK’nın liderinin mahkeme tarafından çarptırıldığı idam cezasının infazına niçin izin verilmedi?

Ceset niye denize atıldı?
Obama, Ladin’in Pakistan’daki operasyon sırasında öldürüldüğünü duyurdu. Daha sonra yapılan resmi açıklamalarda da Ladin’in cesedinin 12 saat sonra denize atıldığı bildirildi. Neden olarak da, “İslami usullere göre 24 saatten fazla bekletilmemeliydi” denildi. Definde acele edilmesi tavsiyesinin dışında İslami usullere göre defin için bir süre söz konusu olmadığı göz önüne alındığında, “Ladin’in öldürüldüğü haberi doğru değil mi?” Öldürüldüğü doğruysa Ladin’in cesedi niye görüntülenmedi?

Ölüsü ne kazandıracak?
Saddam örneğinde olduğu gibi ABD, elleriyle yarattığı lideri şimdi devre dışı bırakıyor. Pentagon, Afganistan ve Pakistan’a müdahaleye haklı gerekçe göstermek amacıyla yıllardır dirisinden istifade ettiği Ladin’in ölüsünden ne bekliyor?

ABD Kabil’den çıkacak mı?
Büyük Kürdistan projesinin ikinci ayağı Suriye’de sona yaklaşan ABD’nin sonraki hedef ise İran. ABD, İran’a cephe açmayı düşündüğü için Afganistan’daki asker sayısını azaltma amacıyla mı Ladin’i devre dışı bırakma gereğini duydu?   Siyasi gözlemciler de, Afganistan ve Pakistan’da işini bitiren ABD’nin bölgede kalış sebebini de ortadan kaldırarak askerlerini Suriye ve İran’a kaydıracağı görüşünde.

CIA ziyaretiyle ilgili mi?
ABD’nin Usame bin Ladin’e karşı başlattığı operasyonun geçen ay Türkiye’ye geldiği konuşulan CIA heyetiyle bir ilgisi var mı?
Afganistan işgalinin gerekçesiydi
New York’ta 11 Eylül 2001’deki ’İkiz Kuleler’saldırısından bu yana Usame Bin Ladin’in peşinden koşan ABD, tüm teknolojik ve askeri üstünlüğüne rağmen, Ladin’i öldürmek için niçin 10 yıl bekledi? Bu soru birçok siyasetçi ve uzman tarafından dile getirilirken, “ABD, kendi yarattığı Ladin’i Afganistan ve Pakistan’a müdahalelere zemin hazırlanması için kullandı” yorumları da tekrar gündeme geldi. Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari’nin açıklamasını hatırlatan uzmanlar, “ABD isteseydi Ladin’i yıllar önce öldürebilirdi. Ama şu ana kadar Ladin’in dirisi faydalıydı” diyor. Zerdari, Mayıs 2009’da yaptığı açıklamada, “11 Eylül saldırısından 3 ay sonra El Kaide liderini Tora Bora’da yakalayarak ABD yönetimine teslim ettik. Ancak Bin Ladin kısa bir süre sonra serbest bırakıldı” demişti. Pulitzer ödüllü gazeteci Seymour Hersh de, “Ladin yakalansaydı Afganistan’ın işgal gerekçesi biterdi. ABD bunu istemedi” dedi. ABD’nin Afganistan/Pakistan politikalarını belirleyen Bruce Riedel ise “Bin Ladin’in nerede olduğuna dair elimizde bir ipucu yok” şeklinde konuşmuştu.

Kamuoyunda tartışılmalı
Başbakan Yardımcısı AKP’li Bülent Arınç da, Ladin’in öldürüldüğü haberi üzerine şöyle konuştu: “Biz terörü insanlık suçu olarak kabul ediyoruz. Terörün dini, imanı, rengi cinsiyeti, etnisitesi hiçbir zaman söz konusu değil. İnsanları öldürmeyi amaçlayan, gayesi ne olursa olsun bir eylemi, hoş görmemiz mümkün değil. Tabii 11 Eylül saldırısının El Kaide bağlantılı olduğu iddia edildiğine göre, 10 yıl geçmesine, bugüne kadar niçin müsamaha edilmiş veya göz yumulmuştur? Bunlar belki kamuoyunda da tartışılacak hususlardır.”
Erdoğan: Görüşmeler faydalı oldu
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki akşam Show TV’deki ’Siyaset Meydanı’programında, İmralı’da Öcalan’la yapılan müzakerelerin fayda getirdiğini söyledi. Ali Kırca’nın sorularını yanıtlayan Erdoğan, ’İmralı ile yürütülen görüşmeler yararlı mı şeklindeki soruya şu cevabı verdi: “Madem ki Kürt kökenli vatandaşlarımızın böyle bir talebi var, bu ülkenin istihbarat teşkilatı kalkar onunla da görüşür başkasıyla da görüşür. Acaba virüs nerede? Bunu devlet öğrenmek zorunda. Onu siz azalan terörden bir miktar hissedebilirsiniz.” Suriye’deki gelişmelerle ilgili soruyu da değerlendiren Erdoğan şöyle dedi:

Esad dinlemedi
“Suriye’ye Libya olarak bakmıyorum. 800 kilometre sınırmız var ve akrabalık ilişkilerimiz yoğun. Domino etkisinden endişe ettiğimiz için bunu Esad’a aktardım. Halk burada Beşşar’dan değil tek partiden şikayetçiydi. Ben bunları bir dost olarak söyledim. Ama adım atmadı. Göç, önünde sonunda bizi vuracaktı. Yayladağı ortaya çıktı. Biz Suriye’nin bölünmesini, parçalanmasını asla istemiyoruz.” Erdoğan, dün de Arnavutköy Devlet Hastanesi’nin açılış törenine katıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Erdoğan şöyle konuştu: 

Ecevit veto etmişti
“SSK’da iyi giden işler Beyefendi genel müdür olduktan sonra devamlı eksi gitmeye başladı ve SSK batmadan kendisi bir adaylık düşündü ve 1999’da merhum Ecevit’e adaylık için müracaat ettiğinde, herhalde merhum Ecevit de ne olduğunu biliyordu ki adaylığını veto etti, aday yapmadı. Şimdi de Merhum Ecevit’in başbakanlığını veto edenlerle el ele, kol kola yürüyorlar. Varsınlar yürüsünler.”
Köşk’ten memnuniyet açıklaması
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Bu şunu gösteriyor; teröristler ve terör örgütlerinin başlarının sonu, önünde sonunda canlı veya cansız ele geçirilmektir. Dünyanın en tehlikeli ve sofistike başının da bu şekilde ele geçirilmiş olması, herkese ibret vesilesi olmalı. Büyük memnuniyetle karşılıyorum.
Terörle hiçbir yere varılamaz
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin: Su testisi su yolunda kırılır. Terörle hiçbir yere varılamayacağını akıl sahibi herkes kabul eder. Tabii, ismini zikrettiğiniz kişinin de ölü olarak yakalanmış olması terörle bir yere varılamayacağını bir kez daha güçlü şekilde vurgulaması açısından önemlidir.
PKK’ya karşı aynı ittifak
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül: Usame bin Ladin’e karşı tüm dünyada yapılan bu ittifak, Türkiye’nin de başında bulunan teröre karşı da yapılır. Yani Usame bin Ladin’in Türkiye’ye de zarar verdiğini biliyorsunuz. Bütün dünya Ladin’e karşı nasıl bir ittifak yaptıysa, ümit ederim PKK’ya karşı da aynı ittifakı yapar.
Kutlaman için henüz çok erken
Emekli Büyükelçi İnal Batu: Terörle mücadelede önemli aşama. Ama El Kaide terörünün sona erdiği konusundaki görüşlere katılmıyorum. Amerikalıların bayram havasında kutlamalarını da biraz fazla erken buluyorum. Bin Ladin bir semboldü. İntikam eylemleri yapılabilir. Türkiye de dikkatli olmalıdır.
(Haber :  Fatih Erboz - Yeniçağ)

Kaynak:



Bu haber 1,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,624 µs