En Sıcak Konular

KÜRDİSTAN'IN ÖNÜNÜ AÇACAK PLAN YÜRÜYOR!

1 Mayıs 2011 14:54 tsi
KÜRDİSTAN'IN ÖNÜNÜ AÇACAK PLAN YÜRÜYOR! Irak’ta başarılı (!) olan senaryo, Suriye’de de sahneye kondu. Saha çalışmalarını bitiren ABD ajanları ülkede iç savaş çıkardı.

Bu filmi daha önce görmüştük

‘Kürdistan’ın önünü açacak plan yürüyor!

Irak’ı karıştırıp kuzeyinde kukla devlet kuran ABD, Suriye’de de iç savaşın fitilini ateşledi. Bölgeden kaçan 252 kişilik ilk mülteci grubu Hatay’a sığındı

Aynı Irak senaryosu
Irak’ta başarılı (!) olan senaryo, Suriye’de de sahneye kondu. Saha çalışmalarını bitiren ABD ajanları ülkede iç savaş çıkardı. Peşmerge Barzani’nin dillendirdiği; Türkiye, İran ve Suriye’yi de kapsayan “Büyük Kürdistan’planı adım adım yürürken, yeni bir mülteci akınıyla karşı karşıyayız.

Mülteciler Hatay’da...
Can güvenliğinden endişe eden halk Suriye’den kaçmaya başladı. Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan gruplar, önceki gün Hatay Yayladağ’daki tel örgüyü aştı. Fehmi Dinçer Spor Salonu’nda ilk geceyi geçiren 252 mülteci dün Kızılay’ın hazırladığı mülteci çadırlarına yerleştirildi.

YENİÇAĞ, 29 Nisan tarihli nüshasında ABD’nin 90 yıllık ’Büyük Kürdistan’planına dikkat çekmişti. Suriye’de iç savaşın fitili ateşlendi, kaçıp Hatay’a gelenler için ilk çadırkent kuruldu.

Suriye’den mülteci akını
CIA ajanlarının kışkırtmaları sonucu, Irak’tan sonra Suriye de parçalanıyor. İç çatışmanın sürdüğü komşu ülkeden Türkiye’ye kaçış başladı. 252 kişilik ilk grubun ardından yüzlerce mülteci daha sınırda bekliyor.

ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi (BOP), aksamadan yürüyor. Tunus, Mısır ve Libya’dan sonra Suriye yönetimini de devirmeyi hedefleyen ABD, amacına yaklaşıyor. CIA ajanlarının yönlendirmesiyle günlerdir süren tahrik ve provokasyonların ardından ülkedeki iç savaş kızıştı. Can güvenliğinden endişe eden halk Suriye’den kaçma peşinde.  Türkiye sınırına yakın bazı köylerde yaşayan gruplar, önceki gün Hatay Yayladağ’daki tel örgüyü aştı. Fehmi Dinçer Spor Salonu’nda ilk geceyi geçiren 252 mülteci dün Kızılay’ın hazırladığı mülteci çadırlarına yerleştirildi. Günler sonra ilk kez ölüm korkusu yaşamadan uyuma şansı yakalayan mülteciler, yüzlerce Suriyelinin daha geleceği haberini verdi.

Yakınlarını istiyorlar
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Suriyeli mültecilerin kaldıkları spor salonunu ve çadırları ziyaret ederek durumları hakkında bilgi aldı. Suriye’nin Harabjoz ve çevresindeki köylerde yaşayan yaklaşık 500’e yakın Suriyelinin, Yayladağı sınır bölgesinden Türkiye’ye geçmek için talepte bulunduğunu ifade eden Lekesiz, “Hükümetimizle yaptığımız görüşmelerle onların bilgisi dahilinde Türkiye’ye geçen 252 Suriye vatandaşını spor salonunda geçici olarak misafir ediyoruz” dedi. Suriyelilerin Türkiye’de bulunan akrabalarında kalmak için talepte bulunduğunu, bunun ülkenin iç hukuku göz önüne alınarak değerlendirileceğini kaydeden Lekesiz, parmak izleri de alınan ve sağlık ekiplerinin sağlık taramasından geçirdiği Suriyelilerin, 18’inde gripal enfeksiyonun tespit edildiği, gerekli tedavilerinin yapıldığını söyledi.

Halepçe’yi hatırlattı
Önceki gün Hatay’a gelen Suriyeliler, kendi ülkelerindeki sıkıntılardan kaçıp Türkiye’ye sığınan ilk bölge ülkesi vatandaşları değil. 1988 yılında Irak’ta yaşanan Halepçe katliamından kaçan 500 bin Kürt Türkiye’ye gelmişti. Bu Peşmergeler dört yıl boyunca Türkiye’deki kamplarda yaşamıştı.

Bin çadır, 10 bin kişilik mutfak
Türk Kızılayı, mülteci Suriyelilere yardım amacıyla, bölgeye 10 bin kişilik mutfak ekipmanı, 2 seyyar mutfak, bin 75 çadır, 8 bin 500 battaniye, 464 yatak, 500 çocuk bezi, 550 ekmek, 500 çocuk maması ve bin meyvesuyu gönderdi. Kızılay’dan yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de yaşanan olayları yakından takip eden Türk Kızılayı’nın, ülkenin güneyinde yaşanan olaylardan endişe duyan 250 kişilik bir grubun Hatay üzerinden Türkiye’ye geçiş yapması sonucu insani yardım faaliyetlerine başladığı belirtildi. Bu arada mültecilerin Türkiye’deki yakınları onları görebilmek için ve Fehmi Dinçer Spor Salonu’na koşarak kapı önünde beklemeye başladı.

Adım adım Kürdistan hayali
Alman gazetesi Die Welt, Suriye’deki ABD kışkırtmalarının amacını hafta başındaki haberiyle gözler önüne sermişti.  ortaya koydu. YENİÇAĞ’ın da 29 Nisan Cuma tarihinde yer verdiği Alman gazetesinin haberde, Suriye’deki rejim değişikliğinin Kürtlerin otonomi hakkı elde etmesinin ve PKK’nin etkinliğinin artırmasının önünü açacağı ifade edilmişti. Türkiye ile Suriye’nin 877 kilometre uzunluğunda bir sınır hattına sahip olduğunu belirten gazete, “İki ülke arasında vize zorunluluğu kısa bir sürece kalktı. Suriye’deki kaosla mülteciler sınıra dayanabilir. Sınırları yeniden kapatmak zor olabilir” tahmininde bulunmuştu. Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Hatay’ın mülteci akınına uğrayacağını yazan gazete sınırdaki mayın tarlalarına da dikkat çekmişti. Die Welt’in haber-yorumunda Ankara’nın en büyük endişesinin ’sınıra dayanacak mülteciler değil’, Kürtlerin elde edecekleri kazanım ve PKK’nın etkinliği olduğu ifade edilmişti.

Barzanilerin hedefi
YENİÇAĞ, daha önce de Türkiye’yi bekleyen tehlikeyi defalarca manşetlerine taşımıştı. “Üç devletten toprak istedi” başlığıyla verilen haberde, Ankara’nın ısrarına rağmen “PKK terör örgütüdür” demeyen peşmerge reisi Mesud Barzani’nin, babası Molla Mustafa Barzani’nin hayalini seslendirerek, Türkiye, Suriye ve İran’daki Kürtlerin tek devlet olacağını ilan ettiğini duyurmuştu. Terörün zayıflatacağı Türkiye’den toprak arzulayan çabulcubaşı, “Türk, Fars ve Arap ulusu gibi Kürtler de devlete sahip olmalı” demişti. PKK’ya karşı iktidarın medet umduğu Kürt lider, hedefe ulaşmada AKP’nin de desteğini ima etmişti.

Kaynak:

 

 



Bu haber 1,305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,266 µs