En Sıcak Konular

KILIÇDAROĞLU'NDAN SAĞLIK BAKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA

1 Mayıs 2011 10:06 tsi
KILIÇDAROĞLU'NDAN SAĞLIK BAKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ilgili şok bir iddiada bulundu.

Sağlık Bakanı hakkında şok iddia

CNN Türk'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile ilgili şok bir iddiada bulundu. Akdağ'ın Van'da yürütülen bir yolsuzluk soruşturmasını kapattırdığını öne süren Kılıçdaroğlu, elinde bu konuyla ilgili belge olduğunu söyleyerek Akdağ'a çağrı yaptı.

CNN TÜRK'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Hakan'ın "dosya açıklamıyorsunuz, Türkiye'de yolsuzluk yok galiba" sorusu üzerine yolsuzluğun fazla olduğunu, ancak bunları yayınlayacak medyanın olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "eğer yazacaksanız ben size bir bakanın yapılan soruşturmayı durdurun diye yazdığı yazıyı göndereyim. Ama hiç kimse korkudan yayınlayamaz ki" dedi. Gazetecilerin "buyrun açıklayın" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, o bakanın Sağlık Bakanı Recep Akdağ olduğunu söyledi.Kılıçdaroğlu, bakanın Van'da yürütülen bir yolsuzluk soruşturması valiliğe yazı yazarak durdurduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, "sayın bakan heralde bizi duyuyordur, yarın desin ben böyle bir yazı yazmadım diye ben sevinirim" diye konuştu.

"Meydanlarda açıklayın, meydanlar sizin" sözleri üzerine de Kılıçdaroğlu, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarıyla ilgili rüşvet defterinin fotokopisini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiğini anımsattı.

Kılıçdaroğlu, bu olaylar karşısında medyadan bekledikleri yankıyı bulamadıklarını belirtti.

"Olay üzerine yapılan açıklamaların, durumu karmaşık ve anlaşılmaz hale getirdiğinin" söylenmesi üzerine de Kılıçdaroğlu, "Ama öyle bir medya var ki karşınızda. Her şeyi bırakıyorum. Ortada bir rüşvet defteri var. CHP'li belediyelere sorun, 'size yılda kaç denetçi geliyor'diye? Bakırköy'e gelen herhalde 20'nin üzerindedir, 60'tır, 100'dür. Her olayda gelir. Rüşvet defteri var. Oraya iki müfettiş gönder, yandaş müfettiş gönder... Onlar bile görmezlikten gelemez" diye konuştu.

FENER DOSYASI

Olayın şu an ciddi olarak araştırıldığını, kendilerinin de olayı takip ettiklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Bakın üzüldüğüm noktalardan birisi şu. Deniz Feneri olayında. Bu kadar gecikmenin nedeni nedir? YGS'de çıkar, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı açıklama yapar eyvallah. Niye Deniz Feneri'nde açıklama yapmıyorsun? Benim bildiğim kadarıyla 'Deniz Feneri davasını seçim sonrasına erteleyin'diye talimat verildi. 

Çıksın Başsavcı 'Ben talimat vermedim'desin. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı 'Ben bu olayın bir an önce açıklığa kavuşmasını istiyorum'desin. Niye söylemiyor?

Almanya'ya gittiler. Tüm deliller toplandı, yazılar yazıldı. Niye dava açılmıyor?

Ben adım gibi biliyorum. Daha ayrıntı vermek istemiyorum. O savcıları da görevden alacaklar da fakat bu ara alırlarsa kıyamet kopar diye korkuyorlar. Davayı da açtırmayacaklar.

Eğer başsavcı, başsavcıysa çıksın savcılara sorsun, 'Kardeşim bu dava kaç yıldır sizin elinizde. Ne yapıyorsunuz siz? Niye davayı açmıyorsunuz?'diye niye sormuyor?"

Bu durum için elinde bir kanıtın bulunup bulunmadığının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Böyle bir yazı olur mu? Hangi savcı böyle bir yazıyı yazar" dedi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?haber=saglik-bakani-hakkinda-sok-iddia&id=19891}



Bu haber 783 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,029 µs