En Sıcak Konular

GALATASARAY'A BİR DARBE DE BEŞİKTAŞ'TAN: 2-0

1 Mayıs 2011 09:15 tsi
GALATASARAY'A BİR DARBE DE BEŞİKTAŞ'TAN: 2-0 Ligde hayal kırıklığı ile dolu bir yıl geçiren iki takımın buluşmasında Kartal rakibine göre daha etkili bir oyun ortaya koydu.

SARAY TATLISI!

Ligde hayal kırıklığı ile dolu bir yıl geçiren iki takımın buluşmasında Kartal rakibine göre daha etkili bir oyun ortaya koydu. Siyah-beyazlı ekip bir dakika içinde Aurelio ve Simao ile iki gol buldu, zor gecede gülen taraf oldu

Guti, Arda, Milan Baros, Simao, Quaresma ve Fernandes gibi yıldızların olduğu bir derbi gecesinde hayal kırıklıklarıyla dolu bir ilk yarıdan sonra, açıkçası peş peşe gollerin geleceği bir ikinci yarı beklemiyorduk.
Necip ve Ernst’in olmadığı bir haftada Guti ile Fernandes’in Galatasaray’a önde basmasını beklemek hayalcilikten öteye geçmezdi. Nitekim orta sahada Ayhan ve Mustafa ile üstünlüğü ele geçiren Galatasaray, kanatlardaki Arda ve Kazım’ı kullanarak mutlu sonla Florya’ya dönmenin hesaplarını gerçekleştirebilirdi.
18’de Culio’nun pasıyla Kazım’ın ceza sahası içerisinde dönerek yaptığı vuruş her ne kadar autla noktalansa da, yine de Kazım, Cim-Bom’u umutlandıran isimlerden biri oldu ilk yarıda.
Hafta içindeki idmanlarda derbinin kilitlenebileceğini düşünerek sık sık ölü toplar üzerinde antrenmanlar yaptıran Tayfur Havutçu’nun bu öngörüsünü, Guti 59. dakikada kullandığı serbest vuruşla ispatladı. İspanyol oyuncunun ceza sahasına yaptığı tecrübe kokan ortasını kafayla aşırtan Aurelio, skoru 1-0 yaparken derbi de derbiye benzemeye başlamıştı.
Hemen bir dakika sonrasında Simao ile gelen şok gol ise farkı ikiye çıkarırken, Galatatasaray’ın da yorulmasıyla maçın erken bitmesine neden oldu. Quaresma’nın oyuna katkısı ne kadar olduysa Bobo’nun da bir o kadar katkısı olmadı.
Brezilyalı’nın 54 ve 83’te kaçırdıkları internet ortamındaki komik videolar arasında sonsuza kadar yer alacak gibi duruyor. 57. dakikada direkten dönen şutuna kimse bir şey diyemez tabi ki. Quaresma kadar sakin olabilse Galatasaray’a daha çok katkı sağlayabilecek Milan Baros’un, 88’deki volesini yaptığı müthiş hamleyle kurtaran Rüştü ise derbiye yakışır bir kapanış yaptı.

26 saniye
Mehmet Aurelio, Beşiktaş forması altında ligdeki ilk golünü attı. Bunun 26 saniye sonrasında Simao ikinci golü kaydetti.

MAÇIN ADAMI
Quaresma
Beşiktaş’ın yıldızlarla dolu kadrosunda şimdiden sezonun en başarılı ismi oldu diyebiliriz. Quaresma, sağdan  soldan yaptığı bindirmelerle, verdiği gollük paslarla ve yaptığı artistik hareketlerle hem gecenin kahramanı hem de unutulmazı oldu.

KIRILMA NOKTASI
İkinci gol
Simao’nun takipçiliğiyle gelen ikinci gol, hem maçın kırılma anı oldu, hem de Galatasaray’ı oyundan düşürdü. İlk yarıda Beşiktaş ile dişe diş mücadele eden sarı  kırmızılılar, Portekizli’nin 60. dakikada attığı golden sonra maçı çevirecek fırsatı yaratamadı.(ANALİZ - SERDAR SARIDAĞ - Milliyet) [1]

Yok böyle rekor!

Galatasaray, Süper Lig tarihi boyunca en kötü derbi performansını sergiledi. Bu sezon 6 maçta, 5 yenilgi, 1 beraberlik alan Cim-Bom sadece 1 puan elde etti

Galatasaray dün akşam Beşiktaş’a mağlup olarak, lig tarihi boyunca en kötü derbi performansına imza attı.

Bu sezon ezeli rakipleri Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’la ligde 6 kez karşılaşan sarı-kırmızılı takım; 5 yenilgi ve 1 beraberlikle sadece 1 puan aldı. Cim-Bom daha önce yalnızca 1981-82 sezonunda 6 derbi maçta da galibiyet elde edememiş, diğer sezonlarda ise en az 1 derbiyi kazanmıştı.
Galatasaray 1981-82 sezonunda 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle 3 puan toplamıştı.

Sarı-kırmızılılar, 31. haftası oynanan Süper Lig’de 4 büyükler içinde bir sezonda en fazla yenilgi alan takım rekoruna da ortak oldu. Cim-Bom ligdeki 16. yenilgisini dün akşam Beşiktaş’a karşı aldı. Trabzonspor 2001-02 sezonunda 34 maçta, 16 kez sahadan yenilgiyle ayrılmıştı. Galatasaray son 3 haftada 1 yenilgi daha alırsa korkunç rekora tek başına sahip olacak.[2]

ÇÖKÜŞÜN RESMİ!

Tarihinin en kötü günlerini yaşayan Galatasaray’ı derbi maçta yönetimi de yalnız bıraktı. Beşiktaşlı idarecilerin kapıda karşıladığı sarı-kırmızılı yöneticileri taşıyan minibüste sadece Başkan Adnan Polat, Taner Aşkın ve Murat Yalçındağ vardı

Galatasaray’ın sportif ve idari olarak içinde bulunduğu kaos ortamını belki de en iyi anlatan fotoğraf, sarı-kırmızılı yönetim dün akşam derbi için Fiyapı İnönü Stadı’na giderken ortaya çıktı. Olağanüstü seçimli genel kurula hazırlanan sarı-kırmızılılarda yönetim kurulu derbide takımı yalnız bıraktı. Fiyapı İnönü Stadı’ndaki karşılaşmaya Başkan Adnan Polat’la birlikte yönetimden sadece Murat Yalçındağ ve Taner Aşkın’ın gelmesi dikkat çekti. Büyük bir minibüsle stada gelen yöneticileri kapıda karşılayan Beşiktaşlı yöneticiler, minibüsten sadece üç kişinin çıkması üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadı. Başkan Polat derbiyi Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’le birlikte izledi.

Polat: Hizmet cezasız kalmaz
Adnan Polat devre arasında Beşiktaşlı taraftarlarla sıcak bir ortamda sohbet ederken ilginç ifadeler kullandı.
Protokol tribünün hemen yanında bulunan siyah-beyazlı taraftarlarla sohbet eden Polat, kulüpteki durumla ilgili soruların yöneltilmesi üzerine, “Galatasaray’da bir laf vardır, Galatasaray’da hizmet cezasız kalmaz” diyerek içinde bulunduğu duruma göndermede bulundu.
Başkan Polat, taraftarların Beşiktaş hakkındaki soruları üzerine ise “Sizin başkan canavar gibi. Yapar bir şeyler” dedi.

‘Gol biraz geç oldu!’
Beşiktaş formasıyla ligdeki ilk golünü Galatasaray’a atan Mehmet Aurelio, derbide iyi bir performans ortaya koyduklarını söyledi. Siyah-beyazlı futbolcu, “Benim için de güzel bir maçtı. Golüm ligde biraz geç geldi, ancak önemli bir gol oldu. Takım çok çalışıyor, iyi yerlere gelmek istiyor. Umarım bundan sonra üstüne koyarak devam ederiz” dedi.

5282 yaz, SMS at
29 Nisan Dünya Dilek Günü nedeniyle Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in eşi Revna Demirören ile Bir Dilek Tut Derneği Başkanı Carole Hakko, özel hazırlanan tişörtle maçı izledi. Revna Hanım, “Çocuklarımızın dileklerini yerine getirmek için, herkes 5282’ye bir SMS atarak, yardımda bulunsun” dedi. [3]

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ

[1] {http://spor.milliyet.com.tr/saray-tatlisi-/spor/spordetay/01.05.2011/1384650/default.htm}

[2] {http://spor.milliyet.com.tr/yok-boyle-rekor-/spor/spordetay/01.05.2011/1384687/default.htm}

[3] {http://spor.milliyet.com.tr/cokusun-resmi-/spor/spordetay/01.05.2011/1384681/default.htm}



Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,831 µs