En Sıcak Konular

BAŞBAKANLIK AB GENEL SAKRETERLİĞİ: ''AB'YE SAVUNMA KALKANI OLACAĞIZ''

25 Nisan 2011 15:33 tsi
BAŞBAKANLIK AB GENEL SAKRETERLİĞİ: ''AB'YE SAVUNMA KALKANI OLACAĞIZ'' Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin hazırladığı broşürde, Türkiye'yi incitici ifadeler yer alıyor.

Bu kadarına da PES!

Başbakan Erdoğan'ın AKPM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın yankıları sürüyor. İkinci bir "one minute" vakası olarak sunulan konuşmanın "sanal çıkıştan" ibaret olduğu Başbakanlık tarafından hazırlanan broşürle ortaya çıktı.

Tanıtım değil pazarlama
Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'nin hazırladığı broşürde, Türkiye'yi incitici ifadeler yer alıyor. Broşürde, Avrupa'nın güvenliği sağlamak adına Türkiye'nin daha önce katıldığı uluslararası operasyonlar teminat olarak gösterilirken "AB, Türkiye'nin çağdaşlaşmasında anahtar bir role sahiptir" deniliyor.

Hırıstiyan ve pagan geçmişe vurgu
Broşürde Türkiye'nin ekonomik ve kültürel yapısıyla AB'ye yapacağı katkının altı çizilirken, milli ve manevi zenginliğimizden hiç bahsedilmiyor. "Kudüs ve Vatikan'dan sonra Hıristiyan dünyasının üçüncü "kutsal şehri" İznik de Türkiye'dedir."deniliyor. Broşürde Anadolu'nun Pagan ve Hıristiyan geçmişine yapılan atıflar dikkat çekiyor.

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın yankıları sürerken Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan broşür tam bir skandal niteliğinde. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın yankıları sürerken, ikinci bir "one minute" vakası olarak değerlendirilen konuşmanın, kör dövüşünden ibaret olduğu "Avrupa'nın Geleceğinde Anahtar Türkiye" adlı broşürde ortaya çıktı. Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yayınlanan broşürde, Avrupa'nın geleceğinde anahtar ülkenin Türkiye olduğu vurgulanarak, AB'ye güzellemeler yapılıyor. Sözde Türkiye'nin önemini AB'ye hatırlatmak için hazırlanan broşürde, adeta Türkiye AB'ye pazarlanıyor. Broşürde, Anadolu'nun Pagan ve Hıristiyan geçmişine yapılan atıflar da dikkat çekiyor.

AB'ye savunma kalkanı olacağız
Ekonomi, enerji, kültür, tarım gibi alt başlıkların yer aldığı broşürde öne çıkan başlıklardan biri de savunma. Broşürde Türkiye'nin Avrupa'nın savunma gücüne yapacağı katkıya değiniliyor. İslam dünyası kan ağlarken, Avrupa'nın güvenliği için, Türkiye'nin daha önce katıldığı uluslar arası operasyonların teminat olarak gösterilmesi de hayli dikkat çekici. Broşür de "Türkiye, AB'nin Ortak Güvenlik ve Savunma Politikası'nın başarısında hayati bir rol oynamaktadır. Türkiye, bu alandaki kilit konumunu Kongo'dan Batı Balkanlara, Afganistan'dan Sudan'a kadar pek çok bölgede, AB'ye ve uluslararası operasyonlara destek sağlamak suretiyle göstermiştir. Türkiye'yi içine alan bir AB Avrupa'nın güvenliğini tehlikeye düşüren iç ve dış tehditlerle mücadele de daha başarılı olacaktır." ifadeleri yer alıyor. Kendi güvenliğini sağlamakta zorlanan bir ülkenin, AB'nin güvenliğini için, "kurşun asker" olma isteği yadırgatıcı bulundu.

Kudüs ve Vatikan'dan  sonra İznik önermesi
Türkiye'nin üzerinde bulunduğu coğrafyanın tarihi geçmişi de ağdalı bir üslupla AB'ye hatırlatılıyor. Broşür de  "Türkiye Thales, Heredot, Diyojen Homer, Aziz Nikola, Aziz Paul, Truva Bergama ve Efes olan kişilerin ve şehirlerin doğduğu yerdir. Kudüs ve Vatikan'dan sonra Hıristiyan dünyasının üçüncü "kutsal şehri" İznik de Türkiye'dedir. Avrupa kelimesi de, "güneşin battığı yer" anlamına gelen ve günümüz Türkiye topraklarına işaret eden Fenike prensesi Europa'nın isminden gelmektedir." deniliyor. AB'nin bunlardan hiç haberi yokmuş gibi adeta tereciye tere satılıyor.

Mozaiğin en son halkası  müslümanlar
Broşürde Türkiye'nin farklı etnik kökenlere ve dinlere ev sahipliği yaptığının altı çizilirken, "Türkiye günümüzde de, Türk toplumunu farklı kültürlerin oluşturduğu bir mozaik haline getiren Kürtler, Aleviler, Asurîler, Araplar, Ermeniler, Çerkezler, Lazlar, Rumlar, Romanlar, Yahudiler, Hıristiyanlar, Müslümanlar ve diğer pek çok farklı etnik gruba ve dine ev sahipliği yapmaktadır."deniliyor. İfadelerden de anlaşıldığı gibi broşürün genelinde Müslümanların azınlık içinde bir azınlık olarak gösteriliyor.

Türkiye'nin çağdaşlaşmasında AB'nin önemi
Broşürde Türkiye'nin AB ile bütünleşmesinin vazgeçilmez bir zorunluluk olduğu belirtilirken, AB'nin Türkiye'yi çağdaşlaştırdığı kaydediliyor. AB'nin Türkiye'yi nasıl ve ne şekilde çağdaşlaştırdığı belirtilmezken broşürde yer alan bölümde   "Bugün, hızla değişen küresel dinamikler ve ortak çıkarlar, Türkiye-AB bütünleşmesini her iki taraf bakımından giderek daha hayati ve vazgeçilmez kılmaktadır. AB, Türkiye'nin çağdaşlaşmasında anahtar bir role sahiptir. Türkiye de, AB'nin daha güçlü, daha güvenli ve daha istikrarlı bir geleceğe ulaşmasında anahtar rol oynamaktadır." ifadeleri yer alıyor. Broşür'de Türkiye'nin yer altı ve yer üstü zenginlikleriyle birlikte, sosyal ve ekonomik yapısı, tarihi geçmişi öne çıkarılırken, Türkiye'nin Müslüman kimliği, milli ve manevi değerleri, üzerinde yükseldiği medeniyet yok sayılıyor.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/bu-kadarina-da-pes-199381.htm}



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,602 µs