En Sıcak Konular

HAŞIM KILIÇ'IN YSK YORUMU TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ

25 Nisan 2011 12:19 tsi
HAŞIM KILIÇ'IN YSK YORUMU TARTIŞMALARI ALEVLENDİRDİ Kılıç’ın 23 Nisan resepsiyonunda söylediği sözlerin ardından, hükümete yakın hukukçular, “Son kriz YSK’yı da masaya yatırma vesilesi sunarak bir şans yarattı” görüşünde birleşti.

YSK’ya da haşin Kılıç!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç kurum yapısına dair sert eleştiriler yaptı!

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) aldığı son kararların ardından kurumun yapısına yönelik sert açıklamalar yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, YSK’da yeni yapılanma tartışması başlattı.

Fırsat yaratmış
Kılıç’ın 23 Nisan resepsiyonunda söylediği sözlerin ardından, hükümete yakın hukukçular da  “Son kriz YSK’yı da masaya yatırma vesilesi sunarak bir şans yarattı” görüşünde birleşti.

Şimdi de YSK’ya el attılar
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) son aldığı kararların ardından kurumun yapısı tartışmaya açıldı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, TBMM’deki 23 Nisan resepsiyonunda, “YSK, her ne kadar yüksek yargı organlarından müteşekkil ise de Anayasa Mahkemesi’nin daha önce verdiği kararlarda, ’bunun bir mahkeme olmadığı’ifade edildi. Bence YSK’nın bir mahkeme olarak kabul edilmesi ve yapılacak başvuruların da Anayasa Mahkemesi’nde incelenmesinin yerinde olacağını düşünüyorum” açıklaması yaptı. Bunun ardından da YSK tartışmaları yeniden alevlendi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Sancar, Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSYK) ve Yüksek Askeri Şura (YAŞ) yapısı ile ilgili yapılan değişikliklerden sonra YSK ile ilgili değişikliklerin de yapılması gerektiğini söyledi.

Yargı reformu yapılmalı
Sancar, “Seçimlerin denetiminde tarafsız, bağımsız bir organın görevli olmasına ihtiyaç vardır. Fakat bu organın tarafsızlığını denetlemeyi sağlayacak başka usullere de ihtiyaç vardır. HSYK dan başlayarak yüksek yargı ile ilgili bütün organlar,iki üç yıldır kamuoyunun gündemindedir. YSK bu tartışmalarda hiç yer almadı. Belki de bu son kriz YSK’yı da masaya yatırma vesilesi yarattığı için bir şans yarattı” dedi. YSK’yı sert bir şekilde eleştiren Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğu Ergil ise “YSK’nın ülkeyi soktuğu duruma bakın. Üstelik aynı kurum 2 gün sonra yüzde 100 kaosu yarattığı yere geri döndü. Bu kadar vahim hatalar yapan herhangi bir kuruluşa bağımsızlık verilemez. Devlet kurumları içinde bağımsızlık olamaz” diye konuştu.

Sakıncalar ortadan kalkmalı
Ergil şunları söyledi: “Büyük bir yargı reformuna gitmemiz gerekiyor. Bütün bu sakıncaları ortadan kaldıracak bir anayasa ve ona bağlı olarak bütün kanunların tez elden geçirilmesi ve ona uyarlı hale getirilmesi gerekiyor. Yoksa bu rezalet, bu kopukluk ve yetersizlik sona erdirilemez. Yol haritası bu olur.”

Kaynak:

 



Bu haber 896 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,949 µs