En Sıcak Konular

GÜRSEL TEKİN İFADE VERDİ SIR VERMEDİ

22 Mart 2011 22:42 tsi
GÜRSEL TEKİN İFADE VERDİ SIR VERMEDİ CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci İklim Bayraktar’ın iddiaları üzerine, Ankara Adliyesi’ne gelerek, talimatla Cumhuriyet Savcısına bilgi verdi.

‘İfadem 1-2 güne haber olur’

Gürsel Tekin,İklim Bayraktar’ın iddiaları için savcı karşısına çıktı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazeteci İklim Bayraktar’ın iddiaları üzerine, Ankara Adliyesi’ne gelerek, talimatla Cumhuriyet Savcısına bilgi verdi. Tekin, yaklaşık 1 saat 15 dakika süreyle özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye bilgi vermesinin ardından, adliye çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

İfade vermediğini, “mağdur tanık” olarak bilgisine başvurulduğunu belirten Tekin, dosyanın gizliliği açısından sorulan soruların içeriği hakkında bilgi vermesinin doğru olmayacağını söyledi.

‘Kayseri de sorulsun’

Türkiye’de hukukun işlemesinden son derece mutlu olduğunu belirten Tekin, şöyle devam etti: “Keşke bugüne kadar kamuoyunda bilinen Wikileaks, Deniz Feneri gibi ya da Kayseri dosyası gibi soruşturmalarda ismi geçen siyasileri de savcılarımız çağırıp bilgilerine başvurabilse herhalde birçok şey aydınlanır diye düşünüyorum. Bugün buraya mağdur tanık olarak geldim, bir ifade değil, bilgimize başvuruldu. Daha sonra nasıl olsa sorular, sorulanlar belli medya gruplarında haber olacağı için, onu 1-2 gün içinde sizler de göreceksiniz.”

Tekin, “Ne gibi bir mağduriyetiniz söz konusu” sorusu üzerine de “Birkaç gün sonra gazetelerde okursunuz. Dosyanın gizliliği açısından bir şey söylemek istemiyorum” dedi.

Tekin, İklim Bayraktar’ın kendisi ile ilgili de birtakım iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine de “O iddiaların tamamı ne yazık ki bizim medyamızın iddiaları. Dosyada bu iddiaların hiçbirisi yok” diye konuştu.

Bu arada Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’ye bilgi veren Tekin’e, “Bayraktar’dan şikayetçi olup olmadığının sorulduğu” belirtildi. Soru üzerine, Tekin’in, “Yasal haklarım saklı kalmak koşuluyla şikayetçi değilim” dediği öğrenildi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ifadem-12-gune-haber-olur/366664/1/Gundem}

 



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,287 µs