En Sıcak Konular

BEŞİKTAŞ TAYFUR HAVUTÇU'YA EMANET

15 Mart 2011 21:43 tsi
BEŞİKTAŞ TAYFUR HAVUTÇU'YA EMANET Bernd Schuster'in istifasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Tayfur Havutçu'nun yardımcı olarak kimlerin isimlerini vereceği merak konusu oldu.

Tayfur Havutçu'dan sürpriz talep!

Beşiktaş'ta Schuster'den boşalan teknik direktörlüğe getirilen Tayfur Havutçu'nun yardımcı olarak yönetimden İbrahim Üzülmez'i isteyeceği belirtildi .

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta sabah saatlerinden bu yana yaşanan gelişmeler gündeme bomba gibi düştü.

Bernd Schuster'in istifasının ardından teknik direktörlüğe getirilen Tayfur Havutçu'nun yardımcı olarak kimlerin isimlerini vereceği merak konusu oldu. Sezon sonuna kadar takımın başında olacak Tayfur Havutçu, Kayserispor maçıyla görevine başlayacak.

Beşiktaş'ta teknik direktör Bernd Schuster'in istifasının ardından, sezon sonuna kadar Siyah Beyazlı takımın teknik direktörlüğünü yürütecek olan Tayfur Havutçu, bugün başkan Yıldırım Demirören ve futbol komitesi ile bir görüşme yaptı. Yapılan görüşmede ligin son haftasına kadar izlenecek politikanın konuşulduğu ve Havutçu'nun teknik ekibinde kimlerin yer alacağının tesbitinin yapıldığı öğrenildi.

Tayfur Havutçu'nun Schuster'in ekibinde yer alan kondüsyoner Carlos Cascallana ve İspanyol kaleci antrenörü Angel Mejias görevinde kalmalarını istediği belirtildi.

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, konuyla ilgili, uzun tartışmalardan sonra, sezon sonuna kadar yardımcı antrenör Tayfur Tavutçu’nun teknik direktörlüğe getirilmesine karar verdiklerini bildirerek, Havutçu’nun yardımcılarını kendisinin seçeceğini ve sezon sonuna kadar bir teknik direktör arayışlarının olmayacağını söyledi.

Schuster'in yardımcılarıyla birlikte görevden ayrılmasının ardından teknik patronluğa getirilen Tayfur Havutçu'nun kafasında yardımcı olarak İbrahim Üzülmez isminin ön plana çıktığı öğrenildi.

Bazı kaynaklar Tayfur Havutçu'nun İbrahim Üzülmez ve Sergen Yalçın'ı yardımcı olarak düşündüğünü belirtiyor. Ancak sözleşme fesih belgesi Futbol Federasyonu'na gönderilen İbrahim Üzülmez'in bu görev için daha yakın olduğu öğrenildi.

Havutçu'nun ayrıca belirleyeceği yardımcı antrenörünü futbol komitesine yarın bildireceği kaydedildi.

Öte yandan Schuster'in başkan Demirören ve futbol komitesine ile yaptığı istifa konuşmasında kullandığı ifadeler dikkat çekti. Alman teknik adamın başkan Demirören'e "Ben görevimin başında motive olamıyorum, takımımı da motive edemiyorum. Bu şartlarda bana vereceğiniz ücreti hak ettiğimi düşünmüyorum" dediği öğrenildi.

SCHUSTER İSTİFA ETTİ

Beşiktaş'ta teknik direktör Bernd Schuster alacaklarından vazgeçerek görevinden istifa etti. İstifası Yıldırım Demirören tarafından kabul edilen Bernd Schuster bu sabah Beşiktaş'ın başında son antrenmanına çıktı. Schuster'in sürpriz istifasının ardından Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler de zirve için Ümraniye'de buluştular. Başkan Yıldırım Demirören Alman teknik adamın istifasını kabul etti.

İşte yaşananlar

Siyah beyazlı ekibin teknik direktörü Bernd Schuster'in "Başarısız olduğum bir takımda kalmak istemiyorum" diyerek, istifasını yönetime sunmasıyla başlayan süreç şöyle gelişti:
Siyah beyazlı yönetim, Alman çalıştırıcının istifa kararı almasından dolayı olağanüstü toplantı yapma kararı aldı. Bu sıralarda gelen haberler Alman teknik adamın sabah antrenmanına son kez takımın başında çıkacağı ve futbolcularıyla vedalaşacağı yönündeydi. Kamuoyunda Schuster'in yerine kimin geleceği tartışılmaya başlanmışken, Alman teknik adamın yerine sezon sonuna kadar takımı yardımcılarından Tayfur Havutçu'nun çalıştıracağı ve yeni teknik adamın önümüzdeki sezon için planlanacağı öğrenildi.
Schuster, saat 11.00'de takımla idmana çıktı. Alman çalıştırıcı, yardımcılarından Tayfur Havutçu ile saha ortasında kısa bir görüşme yaptı. İdmanda futbolcular koşu ve ısınma hareketleri yaparken, Schuster ve yardımcıları sahada hem konuşup hem de yapılacak çalışmanın ayrıntıları üzerinde durdu. O saatlerde Bernd Schuster'in antreman sonunda futbolcularıyla son kez yemekte bir araya gelip vedalaşması bekleniyordu.
Antrenmanın başladığı sıralarda Beşiktaş camiasında yöneticiler durum değerlendirmesi yapmak üzere toplandı. Akaretler'deki kulüp binasına gelen Başkan Yıldırım Demirören ve yöneticiler ligin sonuna kadar ve önümüzdeki sezon için izleyecekleri yolu belirlemek üzere çalışmalara başladı.
Saat 11.00'de başlayan antrenman sona erdi. Sabah saatlerinde yönetime istifasını veren Bernd Schuster yönetiminde gerçekleştirilen idman yaklaşık 1,5 saat sürdü.
Antrenman başladığı sıralarda son kez takımla idmana çıktığı tahmin edilen Alman hocanın, Kayserispor maçına kadar takımın başında durması için ikna edilmeye çalışıldığı belirtildi. Schuster'in Kayserispor maçının ardından İstanbul'dan ayrılması bekleniyor.

Beşiktaş'tan ilk açıklama

Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, teknik direktör Bernd Schuster’in, gerekli yararı gösteremediği ve bundan sonra da takıma faydalı olacağını düşünmediği için istifa ettiğini belirterek, sezon sonuna kadar teknik direktörlüğe yardımcı antrenör Tayfur Havutçu’nun getirildiğini bildirdi.

Düren, kulüp başkanı Yıldırım Demirören’in başkanlığında, Akaretler’deki kulüp binasında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Yönetim Kurulu için sürpriz bir gelişmeyle karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Dün akşam itibariyle Sayın Schuster, başkanımızdan bir görüşme talebinde bulunmuştur. Schuster, arzuladığı ve hedeflediği şekilde futbol takımımıza gerekli yararı gösteremediğini belirtip kalan müsabakalarda faydalı olamayacağına inandığı için istifa etmek istediğini bildirmiş ve istifa mektubunu iletmiştir" bilgisini verdi.

Başkan Demirören’in, Schuster ile hem bu sene hem gelecek sene devam etme planında olduğunu, yönetimin de bu görüşü paylaştığını Alman teknik adama ilettiğini kaydeden Düren, "Ancak Schuster, kendisine gösterilen güveni suistimal etmek istemediğini ve kulübün parasını da bu şekilde daha fazla kendine göre haksız bir şekilde almak istemediğini belirtmiştir" dedi.

Düren, Schuster hakkında "son dönemlerde kulüpten gönderilmek ve tazminat almak" istediği yönünde, tasvip etmedikleri spekülasyonların yapıldığını kaydederek, "Schuster’in, yaptığı jestle bu spekülasyonlara da güzel bir cevap verdiğini düşünüyorum" diye konuştu.

 "İSTİFA TEK TARAFLI BİR SÜREÇTİR"

Yaptıkları toplantının amacının bu istifayı kabul etmek olmadığını dile getiren Düren, "İstifa tek taraflı bir süreçtir. Sayın Schuster istifa etmiştir ve konu kapanmıştır. Yönetim Kurulumuzun gündeminde Türkiye Kupası maçlarıyla birlikte önümüzdeki 12 maçlık periyotta, sürecin ve gelecek sezonun
 planlanmasıdır" şeklinde konuştu.

SEZON SONUNA KADAR HAVUTÇU

Mete Düren, uzun tartışmalardan sonra sezon sonuna kadar yardımcı antrenör Tayfur Havutçu’nun teknik direktörlüğe getirilemesine karar verdiklerini
 söyledi.

Havutçu’nun, yardımcılarını kendisinin seçeceğini anlatan Düren, şöyle devam etti:

"Bu kararı verirken böyle bir dönemin, yeni bir teknik direktör arayışı için uygun olmadığı kanaati hepimiz tarafından paylaşılmıştır. Sayın Havutçu’ya bu konuda tüm Yönetim Kurulumuz derin bir güven beslemektedir. Mustafa Denizli ile çalışmış bu takımı şampiyon yapmış, her ne kadar yedek kulübesinde bulunmadıysa da Schuster ile tüm mesaisini birlikte geçirmiştir. Beşiktaş Kulübünün ağırlığını kaldıracak bir kişi olduğuna, sanırım Beşiktaş ve spor camiası hemfikirdir."

Düren, başka bir teknik direktör arayışlarının olup olmayacağı sorusuna, "Teknik direktörümüz Havutçu’dur. Bir sonraki sezonla ilgili planlar söz konusu değildir. Bugünden itibaren sezon sonuna kadar başka bir teknik direktör arayışımız olmayacaktır" diye yanıt verdi.

Schuster’in son olarak Kayserispor maçında takımın başında olmak istediği yönünde spekülasyonlar olduğunun hatırlatılması üzerine Düren, "İstifa etmiştir ve Kayserispor maçına da Havutçu çıkacaktır" dedi.

YABANCI OYUNCULARIN DURUMU

Schuster’in ayrılmasının ardından Guti ve Portekizli futbolcuların durumlarının ne olacağı sorusuna Düren, şöyle yanıt verdi:

"Oyuncularımızın bu konuda bir sorunu olduğunu düşünmüyorum. Havutçu, bütün mesaisini hocayla ve bu oyuncularla geçiren bir teknik direktördür. Mevcut kadromuz itibariyle bir sorun yaşayacağımızı düşünmüyorum."

Schuster’in sezon sonuna kadar alacaklarını isteyip istemediği sorusu üzerine de Düren, "Talebi olmadı ve tüm ekibiyle birlikte şu andan itibaren istifa etmiş kabul edin diye bir beyanatı oldu" dedi.

"HAVUTÇU’YA DESTEK OLMALIYIZ"

Tayfur Havutçu’nun daha önce teknik direktörlük yapmadığının hatırlatılıp, tepkileri kaldırıp kaldıramayacağının sorulması üzerine de Düren, "Önemli olan tepkileri kaldırmak değil, camia olarak kendisine destek olmamızdır. Tayfur’un teorik ve pratik olarak bu görevi başarıyla yapacağını düşünüyorum. Ben ve Yönetim Kurulumuz aynı fikirde. Futbolcularımız da bu fikirde olacaktır. Bizim camia olarak Havutçu’ya tam destek olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ KONUSU

Düren, Schuster’in ayrılışının ardından İbrahim Üzülmez’in yeniden takıma dönüp dönmeyeceği sorusuna karşılık da şunları söyledi:

"Federasyona fesih belgesi gönderilmedi diye spekülasyonlar oldu. Biz son maçta İbrahim Üzülmez’in sahaya çıkması ve jübile yapılmasını planlıyorduk. Bunun için de lisanslı olması gerekiyordu. Ancak sonraki gelişmelerin ardından fesih sözleşmesi federasyona gönderildi. Jübile sözümüz var ve özel bir maçta bunu yapmak istiyoruz."

Atletico Madrid'e mi gidecek?

11 Mart Cuma günü Schuster, basında kendisinin Atletico Madrid'e gideceği yönünde haberlerin çıktığının ve avukatının bu nedenle İstanbul'a geldiğinin yazıldığının hatırlatılması üzerine "Karıştırdığınız birşey var. Güiza ile benim avukatım aynı. Avukatım, Güiza'nın Fenerbahçe ile ilgili bir sıkıntısı için geldi. Benimle ilgili bir durum yok" demişti. Bu gelişmelerden 4 gün sonra Alman hoca istifa etti ve bu istifa Beşiktaş yönetimi tarafından kabul edildi.

Beşiktaş'taki görevinden istifa eden Bernd Schuster'in adı La Liga'da kötü günler geçiren Atletico Madrid ile anılıyor.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/tayfur-havutcu-dan-surpriz-talep-/spor/spordetay/15.03.2011/1364635/default.htm}

 



Bu haber 1,073 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs